Friday, August 14, 2009

Cutest Baby Photo Contest - August 09 at Mom Bloggest Planet

Daku da beberapa kali berhajat nak join contest yang dianjurkan oleh Mom Bloggest Planet nie tapi sama ada tak berkesempatan ataupun tak ada gambaw yang bersesuaian ngan syarat contest...Tetapi, syukur alhamdulillah, kali nie daku amik peluang utk join this lovely contest kerana Tema bulan ini ialah Cutest Baby with Toy(s). Contest ni bermula dari 1 - 15 Ogos 2009. Ada lagi sehari sebelum contest nie berakhir...dan apa hadiah2 nya? Daku suggest uols check hadiahnya kat sini...pasti puas hati weh...

Dan daku pertaruhkan gambaw2 ini tuk dipertandingkan..menariknya kita leh letak seberapa banyak gambar yang ada tapi make sure jangan compile or combine gambaw atau wat collage..susah nanti juri nak wat pemarkahan...

NAMA ANAK : NURUL QISTINA BATRISYA BINTI YUSRI

TARIKH LAHIR : 02.02.2009

UMUR : 6 BULAN

Geramnyer toys nie..cam ne nak capai nieh...hmmmm

Baby Qis dapat bouncing chair ni dari Mak Tihnyer..makacih Maktih..dan yang paling dia suka soft toys yang bergantung2 kat bouncing chair tu...sedaya mungkin dia cuba mencapainya...

Tolong jangan amik meknan ku...waaaa......

Sampai tertido Baby Qis ngan meknan nyer..takut org amik..huhuhu

Koleksi mainan Baby Qis...sikit je tapi amat bererti tuknyer..sebab toys2 tu semua adalah peneman dikala Baby Qis ditinggalkan sendirian dalam dunianya..paling dia suka yang kat tanganya tu..dipegang sentiasa...masuk mulut n gigit dengan penuh perasaan...geram je rupanya..dan teether kat atas kepala nya tu, Kak Amira yang letak..cam pari2 kat dalam tv tu..katanya..Baby Qis suka gigit kalau daku letak kat peti ais bagi sejuk dulu...daku dapat tahu dengan cara itu dapat merangsang pertumbuhan giginya...

Yeay...Baby Qis dapat playgym lah...sukanyer...

ponk..ponk...nak picit la..tak sampai lak...

Playgym nie daku beli secara online tapi x ingat blog yang mana..rasanya kak haryatie..tapi Baby Qis paling suka ngan toys dgn gendang tu..bila picit berbunyi..sedaya mungkin dia cuba mencapainya..dan hasilnya Baby Qis leh duduk ngan cepat kerana sering berusaha tuk bangun n amik toys2 yang bergantung kat playgym tu.....


Ngghhhh..gatainyer gusiku..x kira nak gigit gak ...opss..mama amik gambaw..control comey....(p/s..maktih jgn pasan...mama nak snap Baby Qis je..mak teh x leh enterprem..)

Pilih la Baby Qis ye..


My opinion about the usage of TOYS in early childhood learning :-

It is often said that play is a child's work, and in fact, children learn essential skills through play. Communication, motor skills, cognition, and social interaction are a few of the developmental areas that are stimulated by play activities. We must learn how to select playthings, adapt them when necessary, create play space, encourage play, and provide appropriate structure and support. Educational toys are specially designed to teach specific learning activities that children needs at various ages. Since children generally love to play, especially with kids toys, they receive lots of right stimulation at the right time. Toys are one of the first things a child gets into contact with. Understanding how things work is the direct answer of solving problems that comes with choosing toys. Toys assist children in learning how to grab, pull, push, and synchronize the movement of the head with that of the hand. Toys are essential when playing, and playing with a wide range of learning toys helps children to develop their imagination. It taught them to understand that different objects have different properties and to learn how to combine them to create other interesting objects. Although parents can perform the stimulation job better, it would mean that the parent must personally spend countless hours during their child's formative years to give all of these stimulation and learning experiences. In turn that would mean that the parents have to sacrifice their other responsibilities and obligations. But with when the parents take the time to choose the appropriate learning toys they could serve as a buffer. During the absence of parents, smart toys could be used as substitutes so the child does not have to miss out on important stimulation that may cause them to under perform in school.


Apa yang perlu dilakukan untuk menyertai contest ini? :
Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

1. Get a photo of your baby with his/her favorite toys
2. Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest
3. Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
4. Write about the TOYS in the picture.
5. Write your opinion about the usage of TOYS in early childhood learning
6. Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
7. Leave a comment here with link to your blog post
8. Here are the links that must be included in your blog entry.
MomBloggersPlanet contest page :
http://www.mombloggersplanet.com/1312/cutest-baby-photo-contest-august-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

Itu sahaja...Senang je weh..Tapi ada syarat2nyer...meh kita review kat blog Mom Bloggest Planet...

Time kasih pada :



7 comments:

kakyong said...

mak aiii byk nye foto.. mana satu yg dipertandingkan ni...

Iela Fazielah said...

huh... panjangnye opinion.... berbuntal mata membacanye... ila punye opinion sikit je

miela77 said...

kakyong...x de syarat suh letak satu je..iela tgk para contestant buh byk..iela pun tumpang gak la..huhuhu

Iela Fazielah..ye ke...balun je tuh...cuba nasih..heheheh

Atiqah said...

good luck kak Iela..good luck baby Qis..tiqah x sempat lg nk post entry psl ikn pekasam kak Iela tu..mggu ni bz beno ngn assignment..nnt tiqah post k..

ibu hannAqeel said...

mainan anak kite bih kurang same je kak. kuikuikui.. tipon hijau kuning tu. mende geget tu.. playgym tu /..

[-suziey-] said...

good luck for the contest miela:) hehe..qis mmg comel:)

pst: guna la pop-up window comment box..lbh cpt nk load page:) just my opiniion..

Mama Safiyyah said...

good luck kak.....rajin sungguh akak masuk contest....seropale kite..... :-)

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010