Friday, July 25, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
BUAT SEMUA BLOGGERS & SEMUA...

(maleh nk edit ..gunapakai yg on9 bix nye..hehee)

Bersawang sungguh blog ku nieh...agak kurang berkesempatan untuk update..sibuk sangat dgn keje, biz, keluarga...tapi kenangan berblogging pasti tidak dilupakan..teringat masa awal2 berblogging..rajin sungguh jengah blog kawan2..sambil bertegur sapa mesra di komen box..join pelbagai GiveAway n contest..bila menang...rasa teruja sangat...hurmm..sejak fb makin femes...ditambah kena tukar unit kt opis..blogging makin dilupakan..alahai bertuahnya Puan Miela nie..

Tahun 2013-2014 ni adalah tahun dugaan buat kami. Pelbagai cabaran hidup perlu ditempuhi dgn sabar..namun alhamdulillah..semangat masih kuat..walaupun adakalanya rasa down sangat...namun bila lihat wajah anak2...daku kuatkan juga .. 

Sambutan puasa dan raya tahun ni amat bersederhana...tiada persiapan rumah, langsir baru etc...hanya beli beberapa kain utk dibuat Baju Melayu n Baju Kurung anak2 (itu pun syukur mak baik hati nk tolong jahit)..utk diri belum lagi...malah tatkala rakan2 pejabat semedang mengunjungi UO la.. Ipoh Parade la..daku duk diam2 kat opis...bkn pe..maleh nye nk kuo shopin sementelah duit x bape nk mandang...bazar ramadhan baru skali je pegi tu pun sbb mak tringin nasi ulam ..beli laksa 2 paket..subuh cherry berry..trus x g dah..serik..

Emosi sepanjang ramadhan ni pun tak stabil..tp masih boleh bertahan..moga Allah menguatkan semangatku..Moga ini bukan ramadhan terakhir buatku...

Bersempena bulan baik ni daku mohon maaf andai ada kesilapan tuturkata atau perbuatan yang mengguris hati semua...daku hanya insan biasa ... yang tidak lepas dari berbuat kesilapan...harapan agar syawal menjelma membawa keriangan dan kegembiraan buat kami...insyaallah...Semoga semua selamat sampai ke mana-mana destinasi dan berhati2 dijalanraya. Selamat bercuti buat semua. Luv uols..

Wednesday, February 12, 2014

SEMAKAN ONLINE BR1M 3 0 CARA SEMAK ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 3 0


Tarikh dan Cara Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 2014 telah diumumkan
akan mula di beri pada 22 Februari 2014 secara terus masuk ke akaun pemohon yang telah 
mengemas kini memasukkan nombor akaun sebelum 31 Januari 2014 yang lepas dan secara manual 
mengisi borang pendaftaran melalui Jabatan Hasil.

Pembayaran akan dibuat secara berperingkat.Bagi BR1M 3.0 kali ini, Bagi penerima yang 
mendapat bantuan RM650 akan mendapat insurans RM50 iaitu bernilai RM700 secara keseluruhan. 

Ini adalah janji yang dibuat dalam manifesto Pilihan Raya Umum ke-13 lalu iaitu dalam tempoh lima 
tahun penerima BR1M akan menerima sehingga RM1,200 seorang

Sebarang persoalan boleh menghubungi talian hotline 1-800-88-2716 yang beroperasi dari jam 9 
hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat.

Untuk mereka yang tak de nombor akaun atau tak update nombor akaun,pembayaran akan dibuat 
seperti sebelum ni di beri surat dan akan diberitahu tarikh dan tempat untuk ambil pemberian BR1M 3.0

Harap semua bersabar ye menunggu.

Pada yang belum daftar/apply boleh apply.Kepada yang pernah dapat BR1M ni hanya perlu update 
data terkini sahaja.Borang/apply online: http://www.hasil.gov.my | http://www.br1m3.com

Credit : Sumber 


Sunday, February 2, 2014

SELAMAT HARI LAHIR YANG KELIMA QIS

Wednesday, January 15, 2014

SEKADAR SINGGAH

Makin hari makin bersawang blog daku ni..dulu 2thn pertama aktif berblogging..seronok pn ada bila berinteraksi melalui blog..komen2 yg positif dr kwn2..sharing2 info..tukar2 kad raya, join mcm2 giveaway..alahai..rindunya...


Sekarang..rasanya boleh dikira dgn jari bape traffic blog ni..owner nye pun nak tak nak je update..camne org nak jengah..hehehe

Dulu rajin update gambar2 terbaru Qis..skrg????? FB kan ada..ditambah pula dgn Whatsapp...Wechat...LINE.. lebih ringkas dan mudah....isk..isk..isk...bila ada teknologi yg terkini...yg lama ditinggalkan..padahal blogspot ni adalah suatu fenomena suatu masa dulu...

Ekceli..salah satu sebab kurang update kt sini sebab masalah komputer..sejak 2011 daku dipindahkan kedalam bilik kewangan yang mana akses internetnya terhad untuk sistem eSPKB je..then keje pun bertambah..so daku hanya mengharapkan smartphone yang tak bape nk canggih masa tu je..

Sebab kedua..kesihatan main aucak...kejap ok kejap tak..alahai..ingatan pun xbape nk baik..so bab mengarang ni mmg da fail tahap F klu SPM...uwaaaaa....

Sebab ketiga..time tu kureng pengetahuan bab Blogging thru Smartphone ni..

Sebab keempat ..kelima...keenam...aiyuukkk...bape byk alasan da...

Kesimpulannya...macam lagu TEGAR tu la.. 

"AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG"


Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

This contact form was created by Freedback.

Updated by SyamilaDesign! 2010