Wednesday, February 12, 2014

SEMAKAN ONLINE BR1M 3 0 CARA SEMAK ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA 3 0


Tarikh dan Cara Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 2014 telah diumumkan
akan mula di beri pada 22 Februari 2014 secara terus masuk ke akaun pemohon yang telah 
mengemas kini memasukkan nombor akaun sebelum 31 Januari 2014 yang lepas dan secara manual 
mengisi borang pendaftaran melalui Jabatan Hasil.

Pembayaran akan dibuat secara berperingkat.Bagi BR1M 3.0 kali ini, Bagi penerima yang 
mendapat bantuan RM650 akan mendapat insurans RM50 iaitu bernilai RM700 secara keseluruhan. 

Ini adalah janji yang dibuat dalam manifesto Pilihan Raya Umum ke-13 lalu iaitu dalam tempoh lima 
tahun penerima BR1M akan menerima sehingga RM1,200 seorang

Sebarang persoalan boleh menghubungi talian hotline 1-800-88-2716 yang beroperasi dari jam 9 
hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat.

Untuk mereka yang tak de nombor akaun atau tak update nombor akaun,pembayaran akan dibuat 
seperti sebelum ni di beri surat dan akan diberitahu tarikh dan tempat untuk ambil pemberian BR1M 3.0

Harap semua bersabar ye menunggu.

Pada yang belum daftar/apply boleh apply.Kepada yang pernah dapat BR1M ni hanya perlu update 
data terkini sahaja.Borang/apply online: http://www.hasil.gov.my | http://www.br1m3.com

Credit : Sumber 


Sunday, February 2, 2014

SELAMAT HARI LAHIR YANG KELIMA QIS

Wednesday, January 15, 2014

SEKADAR SINGGAH

Makin hari makin bersawang blog daku ni..dulu 2thn pertama aktif berblogging..seronok pn ada bila berinteraksi melalui blog..komen2 yg positif dr kwn2..sharing2 info..tukar2 kad raya, join mcm2 giveaway..alahai..rindunya...


Sekarang..rasanya boleh dikira dgn jari bape traffic blog ni..owner nye pun nak tak nak je update..camne org nak jengah..hehehe

Dulu rajin update gambar2 terbaru Qis..skrg????? FB kan ada..ditambah pula dgn Whatsapp...Wechat...LINE.. lebih ringkas dan mudah....isk..isk..isk...bila ada teknologi yg terkini...yg lama ditinggalkan..padahal blogspot ni adalah suatu fenomena suatu masa dulu...

Ekceli..salah satu sebab kurang update kt sini sebab masalah komputer..sejak 2011 daku dipindahkan kedalam bilik kewangan yang mana akses internetnya terhad untuk sistem eSPKB je..then keje pun bertambah..so daku hanya mengharapkan smartphone yang tak bape nk canggih masa tu je..

Sebab kedua..kesihatan main aucak...kejap ok kejap tak..alahai..ingatan pun xbape nk baik..so bab mengarang ni mmg da fail tahap F klu SPM...uwaaaaa....

Sebab ketiga..time tu kureng pengetahuan bab Blogging thru Smartphone ni..

Sebab keempat ..kelima...keenam...aiyuukkk...bape byk alasan da...

Kesimpulannya...macam lagu TEGAR tu la.. 

"AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG"


Monday, November 18, 2013

CERITA SEBENAR DAKWAAN KEHILANGAN 23 INDIVIDU DI VILLA NABILA

CERITA SEBENAR DAKWAAN KEHILANGAN 23 INDIVIDU DI VILLA NABILA


Heboh di laman sosial, kes 23 individu didakwa hilang di Villa Nabila, Johor Bahru, Johor. 

"Fakta sebenar?," itu soalan terawal saya ajukan kepada sahabat, wartawan, juga blogger, Zulhazri Abu Bakar 
di Johor Bahru.


"Wanita, Norhayati Mohamad, 38 tahun, membuat laporan polis, anaknya, Mohamad Izzat Izzudin, 16 tahun, 
keluar dari rumah dan tidak pulang sejak Sabtu lalu. Awal pagi tadi, ibu itu telah membuat laporan di Ibu 
Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan," lapor Zulhazri.

"Jadi apakah hubung kaitnnya dengan kisah tersebar di laman sosial, 23 individu hilang di Villa Nabila?," tanya 
saya lagi.

"Terdapat maklumat mendakwa kononnya Izzudin dilihat masuk ke Villa Nabila bersama 30 rakan pada jam 
4 pagi Ahad lalu. Bertindak secara proaktif, hasil daripada maklumat disalurkan itu, polis serta kakitangan
 Bomba dan Penyelamat Johor Bahru telah melakukan pemeriksaan di setiap ruang di Villa terbabit, di antara 
jam 3.30 pagi dan 5.30 pagi tadi. Saya kemudian menghubungi Pemangku Ketua Polis Daerah, Superintendan 
Abd. Samad Salleh, beliau menafikan berita kehilangan 23 individu itu," jelas Zulhazri.


Jika ingin melihat suasana Villa Nabila, sila klik di sini dan di sini.  Dapatkan fakta, bukan sekadar mendengar
khabar angin, klik di sini.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

This contact form was created by Freedback.

Updated by SyamilaDesign! 2010