Thursday, August 6, 2009

Baby Qis demam lagi

Pagi nie, daku buka je mata...eh dah cerah...tengok2 jam kul 7.50 pg... apaaaaaaaa....daku terus bangun n termenung jap...daku tengok bilik bebudak tu... cian depa, ponteng sekolah ari nie... daku sedih sangat coz x terjaga.. padahal Abg Bad excited gtau kat sekolah hari nie dia ada pendidikan jasmani...best.. tetiba daku x terjaga... mengapa daku x terjaga?
Alkisah baby qis sejak kuar wad kesihatan x menentu... kadang sihat sangat kengkadang tu batuk la selsema la.. tapi demam x lak...risau gak gejala H1N1 tuh...ya allah simpangkanlah dari kami ... amin.. Malam tadi nampak dia selsema teruk sangat... nangis je.. maybe coz nak nafas tu x selesa, hidung tersumbat... so berlanjutan sampai daku x leh tido... puas la daku wat macam2 nak bagi dia selesa... cian dia..sedangkan kita pun x selesa masa selsema ni kan dia yang baru berumur 6 bulan.. lupa lak nak snap gambaw dia... da kelam kabut ngan dia je..apa yang daku leh ingat...huhuhu...
La nie daku still blur.. pala ting tong lagi...hati ingat kat dia je...moga2 dia ok.. siap pesan ngan mak kalau pa per hal gtau cpt.. smlm masa bw Baby Qis check up 6 bulan ok je... petang santak ke malam yang menjadi...Kalau difikirkan balik, daku pun badan x sihat da dkt seminggu... batuk x hilang2.. mana la x lekat kat anak...
Tapi daku mendoakan moga Baby Qis better than before... syukur masa nak kuar g keje (da 8.15pg weh..confirm punch kad merah) dia x nangis...opahnya amik dukung trus.. Amira n Bad pun cian gak.. nampak Amira selsema...cuma Bad je still maintain...moga2 sihat la anak2 ku tu.. x terkejar dek daku weh.. cik abgku keje swasta... x leh cuti sewenang2nya.. masa Baby Qis admitted ward aritu da cuti...maka dengan itu terpaksalah daku yang uruskan semuanya...tapi daku pun x leh cuti.. nanti naik telinga My Dearest Bos tu... dah menyungut nyangap sbb ada antara staff yg suka hati cuti n mc... bukan daku ek...huhuhu
Key la daku nak sambung keje...sambil jiwa di umah... pada para contestant my giveaway...teruskan..pada yang blum join moh la kite...chaw cen dol...

6 comments:

eRiNsZ said...

ala..cian nyer... insyaallah sumernyer willbe ok.

emm kak mila kat farmasi ader jual penyedut hingus untuk baby dier macam pam kecik.

erin slalu guna tu klo eisya selsema.. dier selesa sikit lpas kite buang hingus dier..

erin bkongsi jer.. (hehehe kot-kot kak miela dah ader hehehehe)

Mama Safiyyah said...

akak, kalau boleh masa tido, letak minyak angin kat tapak kaki baby qis before pakai stokin......letak yuu yee pun elok....kena jaga2 kak, kalau batuk and selsema teruk sgt nanti bronchitis pulak.....anak mama (yan dah nak masuk 7 bulan) penah kena masa dia 4-5 bulan baru ni.....kesian dengar dia cry bila doktor sedut kahak......

mama bg infant drops appeton kat baby....maybe akak blh cuba bg qis?

iedaLUVsham said...

ciannyer abg bad..bdk2 mmg xcited kalo g p.jasmani ni,bb qis kecian..selsema..ieda pon kalo amanda selsema ieda taksenang duduk, kesian dgr soseh soseh bdk2 kecik cam dorg nih..

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya la hai.. memang kan klu time anak2 tak sihat ni.. kita pun jd tak sihat gak.. risau memikirkan keadaan sekarang ni.. harap2 semua nya akan kembali pulih.. insyallah

hadizam said...

samalah anak ida pun demam..2hari sihat..lepas tu x sihat balik...
badan panas sgt..dok. asyik pesan jer srh
mandikan atau lap badn anak2..kalu selsema
ida pun guna penyedut hingus tu..lepas tu bagi dia tido meniarap..wlaupun dok. xgalakkan..nak buat cmner..cara tu jer dia bleh lena....

Atiqah said...

siannye Baby Qis..kak Iela pun kna jg kesihatan bebaik..kalo kak Iela x sihat nnt ank2 kak Iela pon x sht..semoga cepat sembuh ye

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010