Wednesday, July 22, 2009

Tenetku ok skit ar...tapi daku yang x ok? Nape ek?

Memandangkan tenetku dah ok skit...so sementara dah ok nie, daku amik kesempatan nak wat Entri nie? Lebih kepada luahan hati...huhuhu...

Seperti yang semua tahu, daku melahirkan Baby Qis melalui Elective LSCS pada 2.2.2009 yang lepas. Dan semalam, pada usia Baby Qis 5 bulan 19 hari, daku g klinik kerana daku rasa lain macam. Nape? Bila doktor scan, rahim kembang, tapi x nampak pa per pun. So dia suruh wat urine test. Bila dah test, didapati line yg eheemm...tu ada bebayang...uols tahu apa maksudnya kan? Patutlah akhir2 nie daku rasa x sedap badan, loya, pening, rungsing...rupa2nya ada makna...tapi bendera merah tu tak berkibar sejak daku melahirka Baby Qis dan daku ada protection...cam ne leh lepas ek....Daku x tau nak nangis ke? Gembira ke? Apa yang penting daku lum bersedia....cian Baby Qis...so minggu depan daku akan check up blk tuk comfirmkan. Harap2 x menjadila. Yg heran tu daku g Teluk Batik, sikit nyer ganas ke main ombak siap timbus2 pasir lagi...heran sungguh...

Apa yang pasti daku takut kalau menjadi...mati daku kena marah ngan doktor pakar. Coz luka operation kat dalam lum baik tul lagi...huhuhu....

Nak wat cam ne...Que sera sera ler..

Oh ya...KEPADA RAKAN2 ALAM SIBER KU YANG SUDI MENGUNDI DAKU SEMASA CONTEST RUMAHKU SYURGAKU TU, DAKU UCAPKAN BEBANYAK TERIMA KASIH. DAKU LUM BERKESEMPATAN NAK G TGK SAPA YG VOTE DAKU. NANTI DAKU WAT AWARD KHAS UTK KOME EK...MAKACIH BEBANYAK YONG, YOEP...DAKU MENANG PILIHAN JURI GITU...PASTI KELAINANNYA ADALAH DAKU PERTANDINGKAN SUDUT KERJA KERASTANGAN SUAMIKU...WALAUPUN MENYEMAK, TAPI MEMBUAHKAN HASIL GAK...MAKACIH GAK PADA MAMAD KERANA SUDI MEMILIH DAKU SEBAGAI PEMENANG...FIRST TIME DAKU MENANG BERPANDUKAN ENTRI DAKU ....B4 THIS DAKU MENANG TOP KOMENTAR...YG TU LEH CHALLENGE PUNYER...HUHUHU... SKRG NIE DAKU TGH KEJAR TOP COMENTAR KAT BLOG BABYIBU AKA YANA...MOGA2 BEG US TU MILIK DAKU...HUHUHU...


25 comments:

iedaLUVsham said...

kak tenet ok dah skit ek, ok la tu, bley update blog slalu, hehhehe!!! suke mai sini coz tgk kot ade contest yg best2, bley join skali, huhuh!!! ;p

iedaLUVsham said...

aiyakk!!! bb qis nak dpt adik tur..huuhu!! tp baru 5 bln ek tp kalo dh rezeki trime je, hehhehe!!! tp riso gak ngan luka operation tur...camne kak miela?? hehehhe!!!

iedaLUVsham said...

kak miela, ieda dok sempat le ritu nak vote tuk akak, sorry ek coz ieda dok terbayang je bukit merah dpn mata, hahahha!!! xpe, janji akak menang kan,huhuhu!!! tahniah ek! ;)

miela77 said...

ieda...x pe...no prob...yg penting daku da menang pilihan juri...vote dpt ke2...daku suka... Bukit Merah best gak..tapi best lagi Lost World...penah gi tak? Baby Qis nak dapat adik? isyh...x leh nak wat pe...ter ekspress la pulak...huhuhu

iedaLUVsham said...

lost world pon ieda dah tp mmg best lagi lost world, dekat ngan umah kite pon kan!!kan!! hahahah!!!

iedaLUVsham said...

ala kak miela, takpe terekspress pon, rezeki, huhuhu!! tp riso gak pasal luke operation tu..

Putra Mama said...

dilema sorang ibu... kalo dah rezki.. alhamdulillah.. agknyer menang contest tu sbb tuah bby dlm perut tu kot?? ;)

cik intanurulfateha said...

.kak, jage kesihatan tau

miela77 said...

ieda...meh ikut k.iela g genting ahad nie..

Putra Mama... alhamdulillah rezeki..daku terima dalam keterpaksaan

intan...makacih..doa2kan kesihatan k.iela..

Atiqah said...

hmm tiqah x fhm sbnrnye pe yg terjadi..erk..maaf x de pengalaman..tp berdasarkan pengalaman umi sndri lahirkan adik bongsu smpai kena buang rahim..huhu..tiqah dpt bygkn la betapa sktnye..pe pun moga kak miela tabah

Atiqah said...

insyaAllah tiqah doakan yg terbaik wat kak miela..dan utk Baby Qis..jgn nakal2 tau..

Atiqah said...

good luck gak utk kak miela dlm contest tu..tiqah tgk mmg terkejut la..dasyat gak ek kak miela komen..hhohoo..x terkejar kalo tiqah bru nk msuk skrg

eRiNsZ said...

huhu erin pon tgah rasa laen mcam nie... takut lak nak p chek..huhu

eRiNsZ said...

dah sbesen muntah smbil tgan gigih gak mngomen...
kalo daku kalah...
kak pos je lah pkasam itew..
erin bayar..compem.

eRiNsZ said...

nak ngabeskan 3 comment lagi..
pasni compem nak tido.. x larat sesangat nie

asmieyra said...

sis sbor k?? take care yer....

asmieyra said...

ini dugaan menguji kekuatan kita..kalo kita redha...kita akan tenang.semuanya akan hadapi dengan tenang....

iedaLUVsham said...

amboi! kak miela nak g genting pulok! beshh nie!! ieda pon dh lame tak g, ;p

iedaLUVsham said...

nak itut g genting!! nak ikut g genting!!! heheheh!!! ;p

10 said...

aikkk... bior betul kak iela... camner protection ni? kecian qis baru 5 bulan tu...

ziha said...

Hmm..kak miela jg diri baik2..kte doakan smoga kak miela sihat n kuat..klu da rezeki tu alhamdulilah..

ziha said...

Oitt Tqah! Xpyhlah..mmg lerr xphm..xde pgalamn lg..hihi..kte tnye kakak2 kte ni..mst dorg blh syer ngn kte..hehe

ziha said...

Ewahh2 kak erin..hihi..check jgn xcheck noo.. =)

miela77 said...

pada semua...makacih...sapa nak ikut g genting...moh.....

asmieyra said...

how are u today sis?? okies

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010