Wednesday, July 8, 2009

'CONTEST RUMAHKU SYURGAKU'

Daku dah simpan draft ni hampir seminggu... nak wat entri, asyik posting fail je... frust... Contest nie lain dari yang lain... Sudut Terburuk kat umah kita... ada ke? wah pasti ada. Tapi sudut nie memang menyemakkan mataku setiap kali nak masuk umah... bila la nak ok eh... So kita review lu apa syarat2nya....

Syarat-syaratnya......

1. Korang mesti dah jadi followers http://www.mamadanish78.blogspot.com/... dah follow eh...
2. Makesure dlm bloglist/blog roll korang ade link mamadanish78,
pastu...uploadkan banner contest kat sidebar blog anda. .... orait..
3. Join contest yg mamaD namakan 'CONTEST RUMAHKU SYURGAKU'


Kaedahnya..

1. Buat satu entry dlm blog masing2.. done...
Snapkan sudut yg paling BURUK!!! yg ada di rumah anda.... snap satu sudut je tau... jgn seluruh rumah tu pulak korang snap....ngelat.. tak kisah la..area bilik tido ke..bilik air ke..bilik si comel ke... ruang tamu tmpat anda selalu lepak ke...laman rumah ke.. dinding umah ke...tak kisah..
yg ptg sudut tu adalah sudut yg paling memeningkan kepala anda....
nak tunggu ada bajet..baru leh decokan..wakakaa
sudut tu mesti nampak real..comot dan tah apa2...


Dan inilah sudut yang menyemakkan mataku tuh...
2. Sertakan sekali dalam entry tu..
**Nama korang : Miela77
(samaran ke name penuh tak kesah)

**area tmpat korang tinggal... Daku tinggal di Taman Song Choon, Ipoh, Perak
**siapa yg buat sudut tu jadi seburuk itu??:
Soalan yang menarik ... sapa lagi klu x cik abgku sayang tuh...

**Apa cerita disebalik sudut buruk tu...?:
Apa kes? Cik Abgku nie sorang yg seni dan kreatif. Everything nak cuba. So last 2 years kami beli umah nieh. Kat depan umah ada soyok, tpt melepak2 le.. kebetulan dia teringin nak gitar letrik, tapi nak beli katanya mahal... daku tgh bz surfing, dia suh cr info nak wat gitar letrik kat internet. Maka dakupun cari dan siap ajar dia cara nak cari lagi...tetiba esoknya cik abgku bw blik kayu yang dia amik kat kwsn perumahan br buat...katanya nak try wat gitar letrik...maka bermula dari saat itulah...sudut bersembang depan umahku jadi sudut kerjanya.. tetiap malam balik keje, kat situlah lepaknya...makin hari makin banyak barang yang menyemak kat situ...nak marah x leh, cian, dah minatnya kat situ...lebih baik dari dia kuar mlm2 merata2..tak tau kemana... tak gitu? Nak cantik dan kemas pun tunggu raya atau time dia cuti... tu pun kalau dia x kemana. Maka sudut tu dah menghantui hidupku sejak setahun setengah yang lepas. Daku tunggu je terjual projek gitar dia tu, leh renovate cantik2 guna duit tuh...ahahaha..boleh ke? Tak pun daku ingat, kalau hadiah contest nie renovate umah pun orait gak... daku sertakan hasil kerja dia utk tatapan umum tapi bkn utk dipertandingkan..gambaw atas je utk dipertandingkan ...hak nie sbg bukti sudut tuh memang jadi cam tu sebab benda nie la...huhuhu

gambaw gitar br wat...nie badrul punyer...

Gitar pertamanya...dah jalan merata2 jamming ... dan permulaan ordering from cust..huhuhuLatest gitar dalam proses dan dah siap...nie kalau dpt duit daku nak suh dia bagi semua kat daku...baru adil ...ahaks...
Maka, wajarkah daku marah bila cik abgku menyemakkan ruangan depan umahku atau diam membisu?....huhuhu


4. PERINGATAN :
Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,
(so korang kena konfemkan betul2 mane gambo yg sesuai) tapi kalau nak uploadkan byk2 pun takpee... leh la kita share dan gelak sama2...wakakaa
nnti mamaD pilih...mana yg mamaD kenan..he2

5. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke mamadanish78 ..

6.Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.
Tarikh tutup penyertaan :1hb julai 2009 hingga 15hb Julai 2009.


Pemenang akan ditentukan oleh MamaDanish sendiri..nie kena bodek nie...huhuhu dan hadiahnya masih menjadi RAHSIA...x kisahlah just memeriahkan contest je...kalau menang satu bonus...huhuhu

Meh join reramai...

28 comments:

iedaLUVsham said...

wah!! rajin la akak msk contest, ieda pon nak join skali le, hehhehe!!!

miela77 said...

iedaLUVsham...meh la...saja suka2...tp skrg tersekat skit..asal wat entri je x leh publish..so kalau leh tu...tersyasul la tu..huhuhu...ikut nasib la...

aRe_uDear said...

huhuu. ade contest lerr.. menarik2x..

miela77 said...

aRe_uDear...meh join...

10 said...

iiiisssshhhhh... contest lg... jelous2... gantik ek gitar tu... good luck yer...

didyrose said...

betul ker boleh buat gitar letrik ni.... wah jual mahal ker murah mana lah tau boleh order untuk hadiah buat hubby

miela77 said...

10....meh la join skali...cantik ke gitar tu...buatan sendiri tuh...

didyrose...minat ke? leh la contact iela... memang puas hati.. harga ikut design...

Mama Adam said...

Salam...kak miela..ne first time sy join contest dkt blog kak miela..nnt jgk2 la yer...sy dh buat n3nyer.....

miela77 said...

Mama Adam....jgn lupa bg link entri kat blog Mama D ek..nanti x qualified lak..

eRiNsZ said...

contest ni pon cam best jgak..
harus ku join contest ini.

pning...pning...
bkan pning pe, kat umah ni byak ngat sudut tburuk tak tau nak pilih yang mana...conpius

Atiqah said...

wah byknye contest akak join ek...tiqah dh blk kampus ni x terkejar nk join semua ni..join contest ikan pekasam ni pun sbb nk merasa ikan pekasam tu cmne..de rezki menang leh la mkn ikan pekasam akak tu ek...

Atiqah said...

kelakar la contest ni..first time dgr de contest sudut terburuk..kalo kat kolej tiqah ni, nk tggu de sudut terburuk ble kelas pack pastu bju x sempat bsuh, lntai x sempat nk sapu..mmg leh jd sudut terburuk la..bkn sudut terburuk dh..jd bilik terburuk kat Kolej Pendeta Zaba...hehe

Atiqah said...

kalo dh jd bilik terburuk x leh la ajk kwn masuk blk..maluuuuu..hehe...tp kdg tu redah je kwn2 msuk..sbb blk dorg pun lebey kurang je..hehe

ziha said...

Cehhh..Tiqah de aty la tuh nk msuk...tapiiii..bilik I xburuk la....nk wt mcm ne..sentiasa kemas..huhuh

ziha said...

wahhh..ko tiqah..bab mngomen byk2 handal eh..tahu la penah menang kontest mase tuh..xpe2

ziha said...

Hmmm...da penat..lalala....xpe2 larat lagi nih..hihihi

miela77 said...

Atiqah, ziha...wah korng dua org racing habis2 ek...bagus3x

eRiNsZ...daku torai jo..monang kalah tu..x dapek den..nanti klu listed..leh la vote daku ek..

ziha said...

mestila kak..nk dapat kn ikan pekasam tuh..xboleh kalah ngn tiqah ni..hehe

ziha said...

kak..kitorang dok hostel..xde tempat nk masak ikan tuuh...selain megoreng xde cara laen ke kak nak makan ikan tuh? he3..makan gitu je blh ker?? hahaha..what kind of question is this...lalala

ziha said...

hmm ni eh sudut terburuk kat uma akak??? he3..ok lg nih..xtgk bilik sye kat hostel nih..haha

eRiNsZ said...

daku tak sempat join ini kontes huhuhuhu

eRiNsZ said...

aishhhh tiqah. zika pegi buat assigment... sibuk duk racing..

asmieyra said...

huhu..nak siang nagn korang juga..nak pekasam tue

asmieyra said...

sis dah emnag kan? tahniah ler..so pasni kn bt jadula kemas le plak yer

asmieyra said...

buat jadual*..sorry typing error.. gotong royong kemaskan bilik..mesti meriah ngan anak beranak

asmieyra said...

sis dah buat housekeeping blom?

asmieyra said...

nak panggil eric ker..suka ngan deco eric..terpegun sehhh

asmieyra said...

kiter tgk umah kiter nie..huhu..sedey..nak pangil eric ler deco..huuhuu

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010