Wednesday, July 22, 2009

'Breastfeeding Photo Contest'

Bersempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia Ogos akan datang, sayangbabyibu.com bersama penaja lain akan mengadakan 'Breastfeeding Photo Contest'.

Objektif pertandingan ini adalah untuk memberi kesedaran terhadap masyarakat tentang penyusuan ibu terutama di khalayak umum. Semakin ramai ibu-ibu yang menyusukan anak di khalayak umum/di mana-mana jua, ia akan menjadikan ini suatu suasana atau perbuatan yang normal dalam masyarakat kita.Hadiah menarik menanti anda. 10 pemenang di cari.
Antara hadiah menanti anda:
Pakej Cloth Diaper sumbangan Ibu Az Shoppe
Pakej Cloth Pad sumbangan My Luvly Pad
Produk Kecantikan sumbangan rahsiacantik.com
Pakaian kanak-kanak sumbangan redroses2u.net
Produk kesihatan DCL sumbangan E-Anggun Sihat
Voucher Pembelian produk HPA sumbangan Herbs n' U
Produk Breastfeeding sumbangan Sayang Baby Ibu

Penyertaan bermula sehingga 25 July 2009. Semua foto akan di'upload' dan akan diundi oleh juri awam mulai 26 july hingga 10 Ogos 2009.
2 Cara untuk menyertai contest ni:
Melalui Blog
1. buat satu entri khas tentang contest ni...done
2. letak gambar unik anda sedang bf.
Inilah gambar unik daku tengah bf Baby Qis..abaikan wajahku yg berserabai tu..daku tgh nak bg Baby Qis tido...
3. sertakan sekali butir2 berikut:-
nama ibu - Rozailawati binti Muhamad Riza
- nama anak - Nurul Qistina Batrisya bt Yusri
- tarikh lahir anak - 2.2.2009
- umur anak semasa foto diambil - 5 bulan 16 hari
- lokasi foto diambil - kat umah..atas katil nak tido..huhuhu
- secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf.
Pengalaman menyusukan anak adalah yang paling manis sekali dalam hidup ku namun daku agak kecewa kerana daku tidak mampu menyusukan Baby Qis sepenuhnya memandangkan pengeluaran susu ku amat kurang walaupun pelbagai cara daku lakukan. Sekarang pun daku hanya mampu menyusukannya secara selingan je, pasti kena tambah susu botol. Kalaulah susuku dapat diperbanyakkan, akan daku lakukan demi anak ku..
4. letak logo contest di blog dan linkkan ke blog ini...leh skrol ke atas..klik kat banner tu..
5. dah siap, sila tinggalkan link entri anda di ruang komen entri ini...orait..
Melalui Emel dan syarat2nya ...leh rujuk kat sini
so moh le kite...


16 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
meh share psl yr BF problems ngn i..mane taw i leh bantu..u leh email/YM me at shizuecaR@yahoo.com..

bby u kecik lg..mane tau kite blh usahakn sumething agr yr breastmilk byk blk..

kay..gud luck!

miela77 said...

e-caR...makacih...jap g daku email ek..

Atiqah said...

good luck kak...rmai gak ek yg join contest ni..

Atiqah said...

tiqah teringin gak nk join..hehe..erk teringin ke??????

Atiqah said...

bkn pe sbg tnda sokongan kpd kempen breastfeeding tu..hahaha..tiqah dlu mnum formula milk je sbb umi keje..so x smpai 3 bln maktok sumbat botol dh..hahaha

miela77 said...

Atiqah...ko kene cari bb dulu le..hehehe

ibu_umairah said...

good luck yee kak!!!!!

asmieyra said...

jeslesnyer saya...huhu..rindu saat BF baby...

asmieyra said...

isu palaing sensitip & menyentuh hati bila tya ttg stock..out of stock..help me...baby x direct BF

asmieyra said...

good luck yer sis...sy support dr blkang...

eRiNsZ said...

tetiber jer sayu...sesangat sangat sangat sangat

eRiNsZ said...

menyesali kesilapan diri huhuhuhuhuhuhu

baby tak kuar lagi erin dah beli 3 botol susu n servey susu frmula... naif kan?

eRiNsZ said...

ok ler erin nk tido dulu...esok jmper lagi yer kngkawan. moga esok erin ok.. Up dari down

ziha said...

hehe..klako la kak miela nih..=)

ziha said...

Hoho..patutla Tqah kurus kering..xminum susu ibu rupenye..haha jgn mare..bergurau jerk..

ziha said...

Hm rase nye mcm bagus gak kempen nih..memberi ksedaran kepada ibu2 btape pntgnye bf..ecehh..
aniwei gud luck kak mila!

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010