Wednesday, July 15, 2009

Still about Nuffnang

Daku masih confius tentang payment nuffnang...dari 17 Jun - 12 Julai daku dah dpt 553 unik klik dan 1088 view tapi my earning available still 0.00 adakah memang begitu atau daku yang salah cara. Daku perlukan penerangan detail tentang cam ne nak dapat duit dari nuffnang nie. Daku agak naif bab2 nie...tapi jeles ngan kengkawan yg dah dpt bayaran. One more, daku nak tahu leh tak kalau daku masuk thru nuffnang community or refferer utk klik ads nuffnang yang ada kat blog my community setiap hari. Means everytime bila daku tgk ada klik from my kengkawan blog, daku terus g blog depa thru my nuffnang community or refferer and did the same thing to them. Ye lah, depa dah klik nuffnang ads ku, pastilah daku nak wat benda sama kat depa. Makacih kengkawan yg klik my ads...jgn marah klu daku still belum klik uols punya ads...masih dalam pembelajaran...daku janji daku akan klik ur ads every day....as long kita tukar2 klik...baru sama2 jana pendapatan...huuhuu...
Dan jangan lupa pada sapa- sapa yang minat makan ikan pekasam, meh la order kat daku. Gerenti puas hati. Stok daku ada 20 bungkus je lagi...nanti baru daku restok...kalau sambutan menggalakkan. Penghantaran dibuat setiap hari sabtu...daku try wat sehari selepas bayaran...bergantung pada kesempatan yang daku ada...Kaedah penghantaran daku guna Pos Malaysia AR Register je...murah skit...dalam 2-4 hari sampai la. Tapi kalau uols nak cepat, daku suggest guna pos ekspress...tapi bayaran bergantung kepada berat. Kalau tak silap RM6.00 untuk 500 grams pertama. Nanti daku confirmkan...Meh la order...

21 comments:

POSH76 said...

beb aku nak ajar ko pun tak pandai tp yg aku leh share from sifoo yg baik hati ajar aku ialah...

1.jgn klik iklan ko sendirik...nanti ko kena banned...
2.tak baik jeles2...kt kena sharing is caring...tp jgn ler jadi hipotamus lak kata letak iklan nuffnang no meaning at all..kalu ko letak iklan tu trg2 mau org klik2...aku suka ko ni bagus outspoken terang2 kata mau duit...kalu rasa tak mo duit tak yah ler letak iklan tu...haha
3.adalak blogger yg bg tau kat aku jgn slalu klik2 blog kengkawan...takut nanti nuffnang banned...ni lagi aku pening & entah apa...of course kalu aku p mana2 blog aku tulun klik2...and aku percaya pd hukum karma..kalu kt buat baik akan di balas baik...tultak...tp kalu aku klik2 blog org tu...& tak balas balik pun takper...rezeki di tgn tuhan...
4.Ingat ko kena tunggu iklan tu kuar baru klik...jgn lak p klik nuffnang tu jer..habuk pun tak dapat...

Ni saja yg aku leh share...kalu salah pls give comment...aku pun budak baru belajar..anyway thanks to raise the issue...

pasal ko nyer ikan pekasam tu....nanti kalu wa mau oder...wa kasi tau yek...kasilak diskaun...aku kan setia klik2 utk ko...hehe

aRe_uDear said...

uickk nape leh jadi cenggitu erk.. jom klik2 nuffnang jom heheee

miela77 said...

posh76...wah...daku suka..daku suka...clap3x ... tapi bab iklan tu ..yg tulis i serve nuffnang ads tu ke? daku slalu klik kat nuffnang je...x tau lak tunggu iklan..tapi kalu kat blog org tu ada innit ads kat bawah leh klik kan? so automatik org tu earn duit.. NAK ORDER PEKASAM?...ko pengunjung setia...harga leh runding beb...ko jgn risau...email je daku...

aRe_uDear...ntah..dok paham...tp still nak tau gak..uih...

Sheikh said...

salam ! awal2 penglibatan saya memang ada google adsense boleh la buat duit... tapi slow sangat rasanya (may b saya jea la kut ) kali akhir masih ada sangkut di sana 18usd sampai sekarang... komen dari posh76 tu banyak betulnya saya sokong... tapi ada lagi sebenarnya jika nak yg lebih laju dari adsense/nuffnang setakat nak buat rm10 hingga rm250 sehari x sukar sangat rasanya...

ziha said...

ooo...yeke? mcm tu plak eh..so mcm ne eh..or ble die nk ksi kte pendapatannyer???

ziha said...

google ad sense tu mcm ne plak eh?? rs dlu mc de penah wt kat blog..tp xth la..mcm xde fungsi jer.. ke sye ni haaa y xth..huhuhu

miela77 said...

Sheikh...ye ke...apa lak tu...

ziha...dulu pun k.iela penah wat google adsense...x jalan...tu nak try nuffnang lak..

Yan said...

yeke kene banned.. selalu jek yan klik iklan sendiri.. dan penah dengar kawan2 len klik iklan sendiri.. takde papepn...

Mommy Lyna said...

Yan,

sekarang ni NUFFNANG belum ban lagi. maybe sebab yg advertise dgn dia semua kompeni besar2. kalo macam adsense dia ban kalo klik iklan sndiri sebab tu kire melanggar etika bisnes. sebab yang pengiklan tu kena bayar kalo iklan dia dapat klik, tapi kalo klik2 saja2, derang tak dapat pape tp still kena bayar jugak.

http://mysuperkids.net/halalkah-pendapatan-kita-dengan-adsense-dan-nuffnang

Adsense cam payah sikit kalo blog personal sebab dia CPC je, kalo Nuffnang ada CPM. & Adsense senang track kalo ada banyak klik dari IP sama je ada harapan nak kene ban.

ziha said...

Hoo..yeke ke mcm tuh Mommy Lyna?? Hm pastuh kan macam ne eh kte nk dapat duit tuh ye? still xphm lg mcm ne kte blh dpt duit dr nuffnang..mcm ne dorg ks duit?

ziha said...

Hmm kak iela..mcm ne letak ads nuffnang kt bwh posting? ltak ikln nuffnang kat dlm entri mcm bese eh?? kte ltak kt sidebar jer...

eRiNsZ said...

tak tahu.......tak tahu...

eRiNsZ said...

tapi nak jak mninggalkan jejak kat cini hehehe

asmieyra said...

huhu..still tak paham konsep nuffnagg nie

asmieyra said...

ada sp yg bleh bantu tak..confius..macm ne nak tau detail yer...

asmieyra said...

add jer ads tp tak tau konsep sebanar..ada ke patut..huhu..sis tolong terangkan pd sy

asmieyra said...

slalu gaks klik iklan kat blog sdn..alamak pasni sure kn band..tolonggg...

asmieyra said...

akan ku follow up semua detail tentang nuffnagn nioe..nak buat duit juga..ajarkan aku sifooo

asmieyra said...

nak kumpul ongkosnyer....nak..nakk..

asmieyra said...

biler lah nak dapat durian runtuh dr nuffnagg nie..

asmieyra said...

tp takde org pon klik ads kat aku..sedey sehh...nampaknuyer..putus ler harapan kue..

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010