Sunday, July 5, 2009

Nuffnang ads lagi..

Kononnya daku nak tepek la html code for nuffnang theme kat my blog...tak dapat2 cam ada x kena je...terbukti daku buta IT padahal dulu daku mmg dlm bidang IT... ternyata IT nie kalau x praktik...bersawang dan berkaratlah pengetahuan kita...sapa2 yg berbaik hati nak tolong daku...bg cara camne nak tepek nuffnang theme tu kat bhgn bwh blog ku...satu lagi...nape earning daku still kosong...camne nak earn sebenarnya....daku x paham2...tolongggggggggggggg

20 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.kite tgk da btul la sis add nuffnang tu
.cmne nk earn nuffnang ek?
.x silap kite, brdsarkan org klik add tuh
.tp bukan kite klik sndiri
.skng nuffnang kite da rm32.23
.alhmdulillah
.kite stat blogging awal tahun aritu
.pastu kene rajin post entry kot
.and kene rmai org bkk blog neh
.tu je kot yg kite tau
.kalau salah, anggap je la btul
.kuikuikui

suealeen said...

kan dia ada saiz masa copy dari akaun nuffnang kita tu.. pilih la saiz panjang kalo nak letak kat bawah.

betul kata cik intanurulfateha, kena ada orang klik baru ada income. saya ada akaun nuffnang tapi saya tak suka letak sebab ia melambatkan loading time... kesian kat orang lain. elok² nak bukak blog kita, pasal ad langsung tak jadi masuk. tambah lagi line cam siput sedut. banyak blog jadi camtu saya tengok menyebabkan saya tak jadi jejakkan kaki ke blog berkenaan.

SYAHAINZ said...

ehem2..aku letak kat merata2 tempat pun xde hal la..akaun akuu ttp masuk income,,bari arini aku dpt tau yg kene letak kat tmpt2 yg disyaratkan.dan aku dh buat satu..haha,pasal income tu rasanya brdasarkan klik yg iklan tu terima,tp ip lain2 la..jom jln2 blog aku,,blog biasa je tp income tiap2 mngu n bulan blh la tahan..

SYAHAINZ said...

satu lagi..iklan nuff ni slalu xkuar kan..kalo xsilap nak bg dia aktif skit..blog kne slalu update dan ramai pelawat,pakat2 la dgn kwn2 untuk bkerjasama..kalo bleh biar ape bkaitan blog ni ade bila search dgn google tu,taip je nama ni9 trus kuar bersewng2 sgala maklumat tntang blog ni kat google..promosi tu kuat skit

Admin said...

ello kak..

act xsusah pn nk dpt earning ngn nuffnang ni..
kena cri ramai pelawat..pastu pastikan topik yang ditulis di blog ni menarik perhatian dan bleh bg info dekat org..stiap kali org search je keyword kt google or yahoo ke..topik yg akak tulis tu ada di google..itu dipanggil free pelawat..

pasal nk letk ads nuffnang tu..akak amek bidang IT dlu kan?xkan xblajar HTML?haa..

akak just ikyt je tutorial di tu..sy ada tulis tutorial dkat blog..bleh rujuk balik..

miela77 said...

♥ cik intanurulfateha ♥ mungkin kena tunggu dulu kot..earning still 0.00 lagi..

suealeen...blog k.iela cam ne...siput sedut gak ke?

SYAHAINZ ... yg iela wat tu dah betul ke ada iklan lain?

lisa....hehehe...blaja IT tahun 1996 x leh compare ngan skrg...dulu Windows 3.1 je..masa k.iela blaja, mana ada guna mouse...pakai insert button je...html lak slalu bengang pala...hahahaha

SYAHAINZ said...

pasal iklan tu..sy pun letak merata2..kat bawah lg tu..smlm baru letak kat ats 1 iklan leader tu,tp rasanya xde hal kot ltak kat mana2 pun haha.baru je tau 2 hari lepas pasal letak iklan melalui scripts tu,sbelum ni letak kat gadget je,tp ok je dpt earning,

SYAHAINZ said...

ade time dia jugak earning masuk akaun rasanya,cam 2minggu skali ke,,sbgai contohla,klik arini dia akan masuk akaun sminggu akan dtg kot,ntahla..xfaham mana pun jugak haha,it 1996 lain eh..lain cane tu..kte xpnh blajar bnda2 ni, so xtau nk compare cane

Admin said...

syahainz : pembetulan..diorang total earning smnggu sekali..kalau dapat buffered campaign slalunya 3 hari je diorang akan total..nk dpt buffered campaign kena cari seramai mungkin visitor..

SYAHAINZ said...

hak lbh kurang latu..xtetap gak..kdg2 smingu,kdg2 3 4hari,ntoh ler..lantak la janji dia byr hahaha...

kakyong said...

amboi.. baru tepek 2,3 hari takkan le terus ade duit.. kakyong yg dah sebulan lebih & traffic boleh lah tahan.. tp ciput jer..
slow & steady ler... relaks.. usah kalut2..

miela77 said...

wah meriah kotak komen ku bab nuffnang ads ek..

SYAHAINZ ... makacih for the info..blum g umah mu lagi...bz smlm...ari nie cdg2 nak jelajah..

Lisa...makacih...ko memang best

KakYong...tanya je..hehehe...klu youthsay tu dah ada credit kat earning...

SYAHAINZ said...

apesal iklan tu xpnh kuar kat sini kak..ade prob ape deh.. selalu gak dtg ingatkan nk klik kalo ade..tp xde

miela77 said...

Syahainz...ye ke? tapi innit tu kat bila k.iela buka ada...tak tau gak... sapa2 yg tau leh tolong tak?

eRiNsZ said...

ooo thanXs to kengkawan yang kat atas tu... ooo erin akan buat kempen klik nuffnang..

patut ler account ku kosong saja..

eRiNsZ said...

thank you... thank u....

eRiNsZ said...

bila nak buat kempen nuffnang nie...asyik sebok dok ngomen jer

asmieyra said...

sy pon tak tau..balo jo dr tutorial..huhuu

asmieyra said...

try jer main tempek2..so ok..kira okler..huhuhu

asmieyra said...

tempek2 jer.,.tp tak paham konsep & rules..mcm ner tue..ok ker?

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010