Wednesday, June 24, 2009

Father's Day Contest by MamaManja ...STICKY MODE


UNTUK MAKLUMAN, INI ADALAH STICKY MODE...UNTUK NORMAL ENTRY SILA SKROLL KE BAWAH...

Mamamanja dengan senang hati mengajurkan FATHER'S DAY CONTEST NIH...

Syarat-syarat2 untuk join:
1. Menjadi FOLLOWER
Mamamanja
2. Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang
3. Upload gambar FATHER'S DAY CONTEST di atas sebagai banner di blog korang
4. Hanya yang mempunyai BLOG sahaja yang boleh join contest ini. Blog apa... x kisah, janji blog.

Dan cara untuk menyertai contest ini adalah:

1. Upload gambar korang bersama ngan ayah. X kira gambar zaman bila.... Tapi kalau dah x jumpa sangat gambar korang ngan ayah, gambar ayah sorang pun boleh ler... tapi markah lebih sket pada yang upload gambar bersama ngan ayah.
2. Nyatakan NAMA AYAH & UMUR (jika ayah dah tiada, nyatakan)
3. Buat sket ucapan kepada ayah korang yang melambangkan penghargaan korang terhadapnya.
4. Jangan lupa citer ler sket kat blog korang pasal contest ini dan jangan lupa masukkan link
MAMAMANJA. Bila dah beres semua tinggalkan link entry korang kat ruangan komen entry ini.
5. Pemenang akan dipilih berdasarkan ucapan dan hanya sorang saja pemenang.


Dan ini adalah Entri dan gambar yang daku pertaruhkan :-

Nama : Muhamad Riza bin Ahmad (23 Mei 1955 - 29 Mac 1979)
Pertama sekali daku mohon maaf kerana ini saja gambar yang daku termampu untuk uploadkan untuk dipertandingkan dalam contest yang dianjurkan oleh Mama Manja. Daku hanya mencuba dan memeriahkan lagi contestnyer. Untuk makluman daku tiada walau sekeping gambar pun bersama Arwah Ayahku memandangkan arwah telah pergi meninggalkan daku disaat daku baru mengenal dunia. Menurut ibuku, arwah sakit selepas daku lahir dan disahkan mengidap barah. Beliau terlantar sakit selama 1 tahun 5 bulan dan tanggal 29 Mac 1979, arwah pergi meninggalkan ibuku yang baru berusia 20 tahun dan daku yang berusia 1 tahun 5 bulan. Semasa arwah dikebumikan, makcikku gtau yang daku tercakar-cakar tanah perkuburan dan minta arwah dikeluarkan. Waktu tu daku dah pandai cakap yang senang-senang. Semua disana menitiskan air mata. Daku tidak pernah dapat sekali pun bermesra-mesra dan bergurau senda dengannya memandangkan dirinya yang sakit. Arwah sakit dah lama tapi dipendam saja, bila dah teruk terus terlantar. Malah memori bersamanya tidak terlekat dimindaku. Syukur kepada ilahi kerana setiap detik daku sering didendangkan dengan cerita-cerita mengenai arwah. Tiada satu pun yang buruk. Semuanya baik belaka. Walaupun arwah tiada, namun daku sering beranggapan arwah ada menemaniku dikala sedih, sepi, sunyi, dan gembira. Arwah sering memerhatikan daku dari sana. Itulah persepsiku setiap kali daku teringatkan arwah. Malah daku pernah ditakutkan kerana terpaksa melalui kubur setiap kali balik kerumah...dengan konfiden daku menjawap...APA NAK TAKUT, ABAH ADA KAT KUBUR TU JAGA KITE...masa tu daku baru darjah 2. Daku mungkin akan kalah dalam contest nie, maklumlah gambar pun kelabu, namun daku sekadar mencuba kerana daku amat ingin berkongsi cerita mengenai arwah. Daku amat merinduinya.

Ucapan daku kepadanya : ABAH, DAKU BERSYUKUR KERANA DILAHIRKAN KE DUNIA SEBAGAI ANAKMU. WALAUPUN DAKU TAK SEMPAT MENGECAP KASIH SAYANG DARIMU, NAMUN INGATANKU KEPADAMU TIDAK MUNGKIN LUNTUR SAMPAI BILA-BILA. DAKU AMAT MENYAYANGIMU. ANDAI DAPAT KU UNDURKAN MASA, INGIN SEKALI DAKU MEMELUKMU DAN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI BAPA SAMBIL MENGUCUP TANGANMU..DAN KITA JALAN BERIRINGAN BERSAMA MAK...DAN AKAN KUCANANGKAN KEPADA KAWAN-KAWAN YANG SERING MENGEJEKKU DAHULU YANG DAKU JUGA MEMILIKI SEORANG ABAH...



18 comments:

CuTeMiUt78 said...

memeriahkan lagi contest.. jom..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

camne nak jd rajin cam mila erk...

Mamamanja said...

terima kasih join contest MM

*pls vote for harith for contest aksi menarik. cara2 nak vote ada diblog MM. tq

miela77 said...

CuTeMiut78...ada lagi ke...nak3...

a.z.r.i.n.a.03.07....kalau x de keje leh le...cam ari nie bz gak..jejalan sekejap2 le..

Mamamanja...dah vote semalam...only for you..hehehe

Dj Epoi said...

Wah kat sini ponk banyak gak contest nih!!!


Blog Gua ponk ada gak contest!!!
Kalau teringin nak masuk Sunway lagoon jom redah blog Gua....Jom!!!

Ajak kekawan yang lain sama k....

kakyong said...

contest lagi...

miela77 said...

Dj Epoi....nak masuk gak...tapi tak sempat la...dah draft kat email tp kena cr gambar ar..

kakyong...contest? masuk je...kalau menang alhamdulillah...kalah? masuk lain lak...hehehe

AshAnas said...

sedihnye... sob...sob...sob... sentiasa panjatkan doa buat arwah.... doa anak yang solehah jd bekalan buatnya di sana...

Hot Mummy said...

terima kasih sudi lawat blog saya.wah nama anak kita samalah...rajinnya miela join contest...sedih baca cite meila tu...

miela77 said...

AshAnas ...makacih...insyallah...

Hot Mummy...sama2..nanti iela g lagi...contest? dah meroyan kot...kalah slalu...menang baru dua...hehehe...

Atiqah said...

nostalgia nye gmbr tu..terigt lak gmbr umi abah kawin dlu...

Atiqah said...

ble igt blk tiqah x de pon gmbr ngn abah..gmbr ngn umi byk la..mgkn sbb abah jrg de kat umah..atau sllu sbuk ngn keje...

Atiqah said...

pe pon contest ni mengingatkan yg ayah juga patut mendapat tmpt dlm hati ank2 die..sbb tu kena cri gmbr kte ngn ayah kte..sbb tau dh rmai org jrg de gmbr tu..

eRiNsZ said...

sayu ngat...erin pon dah tak de papa..
papa pergi masa erin mgandungkan eisya..
eisya tak sempat rasa ada grandpapa..

eRiNsZ said...

mg ada ayah mertua... tapi totally tak sama.
langsung tak sama dan tak mungkin pernah sama.

eRiNsZ said...

upss teremosi lak. bagi yang ada ayah hargai lah ayah anda yerk...

lebiu papa al-fatihah

ziha said...

hmm kite lagila..mak abh kte xde simpan gbar kwen pon..almaklum la..dulu2 org kg xde kamera lagi..de la gak satu ni tp kate mak..sedara kt sgapore y amek gbo..xth la gbo tu wjud lg ke x..huhu..

ziha said...

hmm tu la..sayang kat abah kiter...

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010