Wednesday, June 17, 2009

Adus frustnyer...Virus oh Virus

Hari nie bermula dengan ceria je pagi tadi sampai la daku kena hantar report ke HQ. Daku pun g la pc sistem e-SPKB utk dptkan report tsb..cucuk la my lovely pendrive...n save all the report needed kat dlm pendrive tu...tetiba once daku cucuk je kat my pc, tetot...tetot...bunyi virus detect...bukan satu..habis semua fail doc, xls jadi exe...pendek kata semua fail2 penting daku infected...wargh....... tension tahap gaban nieh...rasa nak gigit je last person yg guna pc tuh...patutnya scan le virus dulu...dalam precaution pun kena gak...daku bengang.......nie nama virusnya BDS/MIRC-based K5...nie confirm ada org guna pc tu wat chatting ni...sapa2 tau camne nak wat, tolong..................

7 comments:

kakyong said...

ni kena tanya org IT.. kat situ takde IT officer ker....

tu la kome org gomen suka sgt chatting nih... tal silap PM dah bising2 pasal internet2 & penjawat awam nih... heheh, gah kat tv jer.. tp pelaksanaan... hmmm....

Jiey^Mien said...

tension betul kalo kena virus nih..
tingat plak zaman2 blaja dulu..

miela77 said...

kakyong....iela paling jarang chatting/ym... coz tak de masa, bloging pun curi2 masa je...time pagi b4 8.00, waktu makan. Kalau free je browsing...nak wat cam ne...kemudahan ada, dipergunakanlah...hehehe

Jiey...tu lah, rasa nak gigit je org yang chatting guna pc sistem tuh...carilah pc lain, org lain yg jadi mangsa...arghhh....

eRiNsZ said...

uhu... erin tak tau ngat pasal virus nieh.. salau mr jep yg jadik pembunuh hehehehe

eRiNsZ said...

tapi tu arrr klo bkongsi pc bgituler yg slalu jadik...

1pendrive ditongsmpahkan.. gara-gara pc kat opis..

eRiNsZ said...

skarang nie... erin bli CD bebanyak... klo ader yg nak kne anto kat opis nyer PC erin gner CD. Slamat sket...

skin surgery said...

I am looking into xbox live to and so fore i have gotten. You have to buy a network adapter to connect to the internet and then u have to buy a membership card. The first month is free from what i have heard. No u cant get a virus from it it is very well protected. I think in the end it would cost around 150 dollars.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010