Saturday, September 5, 2009

Laptopku kena format..huhuhu

Untuk makluman uols, daku baru balik dari Yik Foong, check nape x leh browsing sedangkan connected..tapi limited connectivity.. g maxis centre dekat 2 jam tapi modem n line ok.. laptop yg x ok.. last2 g Yik Foong tanya.. katanya Windows Registry Problem.. macam2 cara wat x leh.. dekat sejam gak tunggu.. akhirnya kena format.. baru lagi usia laptop ku tuh...isk..isk..isk.. rasanya inilah hasil kerja cik abgku bersama2 anak2ku yang mahir belaka... melayang RM150 duit daku.. alang kepalang format, daku suh depa buh 2gb RAM lagi.. moga2 lepas ni x la slow macam siput .. bior laju cam kete ferrari tu lah..ahaks.. x sampai umah lagi nie sbb daku check akaun maybank ada pertambahan.. maka daku kena la singgah cyber cafe check my email n blog.. inilah payahnya, bila dah deal online, kena alert sentiasa.. namun daku x sempat nak wat penghantaran tuk order terdahulu.. sebab masa mencemburui, kebetulan semua address kat dalam email.. waduh..waduh..waduh.. kepada yang dah order dan buat payment, daku minta maaf kerana x dapat nak wat penghantaran hari nie. Hari selasa baru leh memandangkan hari isnin cuti Nuzul Quran. Daku pos by pos laju seawal pagi selasa.. dont worry..insyaallah esoknya sampai.. x terdaya nak kejar bila problem cam ni dihadapi..maaf pada semua... wahai cik abgku n anak2.. berhati2 lah kalian bila bertenet... jangan main terjah je.. inilah hasil kerja yang daku kena tanggung...huhuhu... k nak balik dulu tgk bebudak tu kat umah.. karang nak kena kuar balik tgk laptop..penatnya...Kak Yong..daku x sempat menilai kesemua pesertamu lagi..patutnya kat opis nak curi2 buat pun x sempat.. bz giler semalam.. nak anounce 7hb kan? so klu sempat malam nie daku pulun..sori eh..

3 comments:

Atiqah said...

kena berhati2 dgn virus jgk..skrg virus internet sgt berleluasa..tiqah dh terpaksa tukar antivirus sbb antivirus yg lme dh outdated..dh la nk kena wat tesis sem ni..kalo hlg semua data dan maklumat tu mau meraung air mata drh la...x sanggup la nk tgk tesis ku itu hilang di mkn virus dlm komputer...

kakyong said...

tu pasal dgn guna browser yg boleh sekat virus.. kurang2 90% sheild..
mahalnya sampai RM150, tu sekali dgn tambah RAm ker?
kakyong ari tu reformat rm50 jer.. buat kat PCdepot.. la ni kalo problem kak restore jer..
lagipun laptop ni dah tua.. memang kena masuk spital.. tak tau bila nak antor...

sempat tak nak antor ni result ni.. kalo tak sempat kakyong guna keputusan yg 4 org tu..

Creative Web Design said...

very interesting post..

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010