Thursday, September 17, 2009

Balik Kampung Mak Ke Mertua?..Meh Pickup Kad Raya Daku Gak..N Kad Raya dari Kengkawan Blog..

Daku sengaja buka topik nie sementelah semalam pagi2 nak g keje tu topik nie dibincangkan hot chat di HotFM.. macam2 cerita sampai ada yang kena sign borang perjanjian balik beraya.. klakar dengarnya tapi kalau dah x leh capai kata sepakat, idea tu boleh diguna pakai apa.. Alhamdulillah daku jarang berhadapan dengan permasalahan ini. Maklumlah umah mak selang dua buah je dari umah kami dan Mertua kat Taman Bertuah, Ipoh gak.. just 30 minit je dari umah.. tapi even dua2 dekat2 kami still amalkan budaya selang seli.. kalau tahun ni raya umah mak, tahun depan umah mertua lak.. slalu kalau umah mertua, malam raya g sana, lepas berbuka tengok apa yang patut, then tengahmalam balik umah sendiri.. sebab umah mertua sempit, so biarlah yang jauh je tido sana, kami nie beralah .. macam kakyong n Ani gak.. kami umah dekat, balik tido umah sendiri lebih baik.. tapi esok lepas sembahyang raya, bersalaman dengan anak2, cik abg, g umah mak sarapan pagi dalam kul 10 pg tu g umah mertua. Seharian kat sana, ikut plan.. slalu kami suka g berjalan beraya sebab duk kat umah mertua x syok, slalu suka balik kg mertua kat Kg 40 Rantai, Pantai Remis.. then raya kedua baru ikut plan family daku lak.. tahun depan tukar lak raya pertama plan keluarga daku, then baru mertua.. so far masih berjalan lancar. Macam mana dengan uols lak..Moga2 tiada pertelingkahan ttg giliran berhari raya ye...


Meh amik kad raya daku yang slalu fail bab editing photo nie..ini je yang mampu daku buat.. nanti blaja lagi..

Kad raya yang daku terima dari Aten10

Ini lak dari Azie-Rah

Dari my dearest SIL kak yong.. nnt malam raya kita lepak berbuka umah mak nak...


Luvly Card dari Asmieyra


Suka kad raya nie..dari Salmal's


Amboi lawa kad raya posh76 nie..makacih



Terima kasih pada semua yang sudi memberikan daku kad raya..wah meriah umah alam mayaku dengan kad raya..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN DARI DAKU, CIK ABGKU, AMIRAH, BADRUL DAN BABY QIS.. MOGA SILATURRAHIM DI ALAM MAYA KITA BERKEKALAN MEMBAWA KE ALAM NYATA..

3 comments:

kakyong said...

ee balik ipoh mungkin jumaat mlm @ sabtu pagi..
kakyong tak sempat lagi nak buat kuih raya..
tunggu eema balik.. mana tau kot2 leh merempit buat kuih raya.. hahaha.. sambil berkuntao dgn anak2..

CuTeMiUt78 said...

salam kak iela.. sorry lupa nak ambil..
emmm sama je la ngan kita masih blh bertolak ansur... dan bergilir bab nak blk raya ni.. setakat ni alhamdulilah.. tak de la kata smpi nak gaduh2 kan.. thn ni turn kita beraya umah mak kita dulu..

nza said...

sejak kawin kak nza xde problem cz abg suke raye kt kg kak nza di klate. Lps 1 minggu br kami raya kt umah MIL di Muar...kak nza xprnah rasa menyambut raya umah MIL..xtau le knape, myb abg xrapat sgt dgn mak dia...tu sdra-mara n kekwn jelous dgn daku...he..apa nk buat dh nasibku kn...amin.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010