Friday, September 25, 2009

Dah Raya Keenam weh...bersawang sungguh blogku..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua kengkawan blogku...semoga bergembira di hari raya ini... Untuk makluman, daku beraya sakan taun nie.. sampai x sempat nak update blog.. maleh nak angkut lappy kesana kemari.. so biarlah.. yang penting happy.. hehehehe..

Raya pertama, daku beraya di umah mertua n kak yong pastu berjalan sakan ke umah beras... eh birasku merangkap besan mertuaku di Kg. Cht Tin kebetulan singgah umah Opah Yang jengok dia..tangannya dah makin baik.., kemudian terus balik kg mertuaku di Kg. 40 Rantai, Pantai Remis... wah yang paling seronok pastilah anak2ku... sakan la main ngan sepupu sepapat.. panjat pokok lah... setongkol silverstone la.. sampai daku naik hangin... oppss.. raya x leh marah2.. cik abgku bawa balik mangga yang dipanjatnya seplastik besau... kami g 3 kete.. daku anak beranak, Pak Lang EE sekeluarga, Aju, Azizan, Aam, Ainun dan pastinya mertuaku lah.. kami melepak umah Mak Ngah... siap makan mee rebus...sedappp... rasanya berjalan raya paling jimat, x yah kuar duit makan, dapat duit raya lagi...sukanya...jimat blanja..hahahaha... kembung gak lah poket tiga beradik tu... alhamdulillah..poket mama n ayahnya yang makin kempis...huhuhu.... meh layan gambaw lak...Baby Qis da mengamuk... daku bersiaran umah Pak Lang EE dan Mak Lang Imah.. cadangnya nak beraya sakan kat umah sedara mara belah arwah abahku kat Sg Tua n Selayang, n belah mak daku kat Kg Nakhoda, Sg Kertas, dan merata2 kat KL nieh.. Ari ahad baru balik Ipoh.. sapa2 yang da balik KL gtau daku.. leh daku terjah umah uols... bukan slalu... kita roll VT..vasss

Gambar daku sekeluarga.. terbaru dan terkini .. langsung dari umah Kak Yong..
(Dari kiri belakang.. Aam, EE, Aju.. Dari kiri depan.. cik abgku Yusri, Kak Yong Habibah, Ainun dan Azizan) Tak de dlm gambar ..Johan, Ani dan Naila..
Daku bersama anak2 Mak Ngah 40 Rantai (Sungguh cubby daku eh...bila nak slim balik..huhuhu)
Aidil dan Mak Lang Imah...tukang sponsor penginapan dan makan minum kami setiap kali g KL

Bersama Mak Ngah Sekeluarga
Wokeh, sampai sini dulu cite daku...banyak lagi gambaw nak update..mungkin daku minta tolong Mr Picasa tolong combine gambaw... skang kena kuar dulu.. habis mouse daku di hentak2 dan dimakan dek Baby Qis... arios...



8 comments:

~Firsya~ said...

wahhh,raya sakan ye

~♥ cik intan® said...

.slamat ari raya kak! (:

nza said...

raye sakan ilah smpai brsawang umah ye!!!..

kak nza msh nyempat gak time braya kt kg hr tu....angkut 2 lappy bw blk kg...ttp stremix kt umah mama agak slow time raya hr tuh..cbuk gmaknya..

Precious said...

Salam AidilFitri. Memang banyak blog bersawang Raya ni. Sumer bizi.
Owh .. saya dah update kontes Tweet n Win. Boleh dapat 5 entri jika you wat 1 entri kat blog. Jom join!

zieha said...

selamat hari raya miela:) maaf zahir batin

miela77 said...

~Firsya~ ... ye ke..setahun skali je..

~♥ cik intan® ..Selamat Hari Raya eh..amboi rambut baru nampak..

nza ... iela pun angkut gak..tapi adik ipar yg perodi..iela bz beraya..hahaha..

Precious ... cam ne nak join eh..tak reti la..

zieha .. Iela pun sama kak..Maaf kalau ada keterlanjuran yang tak disengajakan..

ibu_umairah said...

best,,,,best,,,sonok kalau dapat berkumpul mcm ini selalu kan

kakyong said...

sangkut gak foto kakyong + adik2.. nak copy.. yg kakyong punya seme dah abis burn ....

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010