Wednesday, September 9, 2009

JOM TINGKATKAN TRAFFIK KE BLOG KITA

Daku terpanggil nak try kaedah nie...very simple...senang sesangat..yg penting traffik ke blog kita...meh kita sesama try..bukan kena bayar pun..hehehe



Gunakan teknik backlink untuk tingkatkan traffic website kita! Hmm macam mana tu ye? But so interesting.. Meh kita tengok apa kata Cik Juliet, Ikutkan yang tertulis kaedah viral backlink ini diubahsuai dari konsep MLM tetapi setelah diamati ianya sebenarnya lebih cenderung kepada konsep Skim Cepat Kaya atau Skim Piramid atau Skim Ponzi atau Matrix 5 x 5 kerna konsep MLM tampak serupa tetapi hakikatnya konsep backlink ini dengan MLM amat berbeza sekali.


Memandangkan ianya PERCUMA hehehe jadi tak salah bukan kita mencubanya dan lihat kesannya pada traffik blog atau web kita sekaligus merasai sendiri kepantasan penyebaran (viral marketing) melalui backlink!

Pastikan teman-teman ‘copy and paste’ prosedurnya di blog teman-teman untuk memastikan kaedah ini berkesan …

Caranya sangat mudah:-


a. Anda hanya perlu meletakkan link-link berikut ini di blog atau artikel anda:

b. Sebelum anda meletakkan link diatas, Peserta Nombor 1 haruslah dikeluarkan terlebih dahulu dari senarai.
c. Secara automatik , Nombor 2 akan jadi Nombor 1 , Nombor 3 jadi Nombor 2 dan seterusnya.
d. Di tempat ke 10, anda letakkan link anda sendiri seperti yang daku buat ;
miela77 - Meh la tengok - Yusila99 In Da House
e. Jika setiap peserta mampu mengajak 5 orang saja, maka jumlah backlink yang akan didapati adalah ;
Pengiraan ;

Ketika posisi anda 10, total backlink = 1

Posisi 9, total backlink = 5

Posisi 8, total backlink = 25

Posisi 7, total backlink = 125

Posisi 6, total backlink = 625

Posisi 5, total backlink = 3,125

Posisi 4, total backlink = 15,625

Posisi 3, total backlink = 78,125

Posisi 2, total backlink = 390,625

Posisi 1, total backlink = 1,953,125

Uniknya , semuanya menggunakan kata kunci yang anda inginkan. Dari sisi SEO anda sudah mendapatkan 1,953,125 backlink beserta traffik tambahan bila pengunjung web ‘downline’ anda mengklik link anda itu!

Jadi mulakan viral marketing anda sekarang !

Copy & Paste Artikel ini, keluarkan Peserta nombor 1 & letakkan link web anda di tempat ke 10.
Ingat, anda harus bermula dari tempat ke 10 agar hasilnya maksima. ( Sekiranya anda terus berada di Nombor 1 maka link web anda akan hilang bila ada yang meletakkan link di tempat ke 10
Meh la kite cuba sama2...just for fun..huhuhu

8 comments:

salmal's said...

wah kak ila .. kelass punye marketing nih !!

eryati said...

ha...kak miela pandai pun....

miela77 said...

salmal's...saja cuba2..dah ada kan..hehehe

eryati...ye ke? buat2 bley plak...hehehe

Ellyn Store said...

:: wah! info ynag berguna gak ni...

Borhan said...

hehehehe maklumat bagus nie...jap jap nak mencuba jap...
Thaks ye kak ila

kakyong said...

kakyong tak pernah buat camni pun.. tak kesah pun traffic tinggi ke rendah.. tp traffic tinggi guds for ur nuffnang...

btw, buat gud n3 & SEo yg menarik.. tp kakyong main hentam jer.. malas nak pk tajuk yg SEO..
so far best gak sbb dah dlm ranking 700,000

actually bila buat n3 tu.. buat backlink/rujukan ke artcle dr link yg dah ranking tinggi.. cth my superkids..

miela77 said...

Ellyn Store, Borhan...tq krn sudi singgah..just nak share info..huhuhu

Kakyong...saja je try..kebetulan ternampak..slalu gak komen kat my superkids tu.. tapi x leh challenge kak yong coz fames..iela budak baru blaja..hahahaha..

CuTeMiUt78 said...

wah... kak.. semakin maju nampaknya.. emmm blh gitu ya...

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010