Thursday, August 26, 2010

Ku da Jumpa FB dan Blogshop penipu tu....

Alhamdulillah...sejak daku up entry ttg s_a tu, beb komen mebina ku terima dari rakan2 bloggerku dan pelanggan2ku..terima kasih..

Semalam..daku dpt ym dr Eta.. ty nama penuh s_a tu..so daku pun bagi.....(dgn harapan jumpa la..daku try google x jumpa lak).... x smpi 5 minit dia bg link http://s_____rstorekl.blogspot.com . Oh ada blogshop rupanya dia..thanks eta..ur superb...

Then daku terjah blogshop tersebut...eh..banyaknya koleksi... tp daku nyer tak de..(ye la da abis jual kot). Then daku try seach fb lak.. jumpa...pergh..aktif rupanya..siap ada bazar kat stesen lrt d___i lg.. hatiku terdetik.. klu daku buka ksiok kat giant pun dkt RM5k abis tuk stok je..then setup dkt RM1k... di bazar bape lak gamaknya.. hmmmm...

X kisah la..tp apa pun tolong la bayar wit daku tu..mmg la pada peniaga ikan jerung ... alah.."RM700 pun nak heboh smpi nak report polis bagai"..tp pada peniaga ikan bilis macam daku.. jumlah tu amatlah berharga.. sebab..daku mula berniaga dengan modal yg agak terhad.. daku kumpul2 duit tuk tambah modal.. smpi la daku dapat buka ksiok tu..so daku struggle tuk rolling wit daku..jadi jumlah tersebut amat..amat...amatlah bermakna... lagipun hak daku kannnnn...

S_a...x baik duk guna alasan anak x sihat, susah, baru keje dan sebagainya...x baik .. dan jangan kerap guna nama Allah S.W.T tuk tujuan menipu.. balasan Allah sekarang di dunia pun boleh rasa... so klu S_a ada terbaca kisah ko nie... eloklah bayar dan bertaubat.. jangan ambil kesempatan diatas kesusahan org lain. Mmg k.iela tau ko ada anak2..dekat nak raya.. tp ko fikir tak .. k.iela pun ada anak2.. nak raya gak.. k.iela cuma tuntut hak k.iela yang ko da delay sejak bulan Jun lepas.. salah ke? kenapa ko kata k.iela kejam..tergamak..dasyat..hal kecik pun jadi besar.. mungkin pada ko kecik..tp ko x tau..gara2 ko x bayo utang daku tepat pada masanya..daku hampir hilang punca bila stok da sampai dan pembekal tuntut bayaran..tp daku seorang yang berpegang kepada janji.. kalau daku da janji nak bayar...daku akan usahakan walau dalam cara mcm mana pun.. mungkin sebab daku ikhlas berniaga dan melayani pelangganku dengan ikhlas.. Allah S.W.T masih melorongkan rezeki pada daku.. syukur alhamdulillah.. kita kalau nak cari duit lebih..biar lah halal..jangan sekali2 beri makanan dan minuman yang haram pada anak2 kita..ingat tu s_a?????

 

9 comments:

AshAnas said...

huih, dasat tu kak... proceed je report tu kak...
lps ni kita hati2 ek... jgn baik sgt dgn org...
hubby shira slalu pesan gitu... ni kes kawan pinjam 500 dr tahun lepas la...

tiefazatie said...

dasatnye...proceed je la kak..ifa pun sokong..xbaeknye die...akak xleh nk percaya org skrg nie..buat2 cte sedih nie..bkn leh kira..hati2 je kak pasnie..

Miela77 said...

Syira...ntah..hatiku makin panas lepas tgk fb dia..huhuhu

ifa..tu la...saboje la..pengajaran padaku ...

anin said...

wah..dahagak dah banyak sgt alasan
padahal hutang bertimbun..tk takut ke dia ni?

kak.. meh bagi anin apa blog dia,.sini anin nak try communicate ngn die,pretend to be his cust ke ape

SYaMiLa said...

salam iela...better wat report je...tkt nanti dia terus2an buat camtu kt org lain...

kakyong said...

email kakyong detail dia.. nak gak tau.. mana tau terkena plak..

Sha@Mama Tina said...

Allah..mcm ni punya org pun ada ke..insaflah wahai manusia. siapakah org ini? nak jugak tahu..

Miela77 said...

anin, syamila, kakyong, sha....nnt ku email fb n blogspot dia..remind tau..

da bercakap ngan sepupu Ins Azman tu..katanya tgk 31hb nie klu x byr inform dia...kita tungguuuuuuu..

miera said...

sapa la tu..boleh bg url blog gan fb tak?nak berhati2 seblom terkena..tq

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010