Sunday, December 13, 2009

Cabaran Master KamiBlogger Level 2 - Meh la datang blogku weh..uols datang je da markah tuk daku...

CABARAN LEVEL 2 TELAH BERMULA...dan kali nie cabarannya agak menarik..meh kita tengok sesama ye...

TUGASAN >>
Anda dikehendaki membuat satu artikel ringkas bertajuk"TEKNIK TRAFIK LEVEL MASTER KAMIBLOGGER" yang mengandungi:
01. Laporan ringkas perjalanan anda pada level 1.
02. Teknik-teknik anda menarik Trafik pada level 1. ( 1 Teknik = 1 Markah )03. Ruangan KOMEN. ( 1 Pengkomen = 1 Markah )Selain itu, Dari sudut blog pula :
04. Blog anda perlu mempunyai hit counter ini ( Site Meter )
05. Klik sini untuk daftar Site Meter06. Setelah masuk ke websitenya, daftar sitemeter basic yang free.
07. Setelah daftar, pastikan anda paparkan widget kecilnya di sidebar blog anda.
08. Kegunaannya ialah supaya kami dapat tahu jumlah pengunjung blog anda.
09. Jumlah pengunjung sepanjang 13 - 14 disember akan dikira sebagai markah.
10. ( 1 Pengunjung = 1 Markah )

MARKAH >>

Teknik yang anda kongsikan di dalam artikel akan dikira sebagai markah.
1 Teknik = 1 MarkahKomen yang anda terima untuk artikel ini akan dikira sebagai markah.
1 Pengkomen = 1 Markah

Jumlah pengunjung yang anda terima bermula pada 13 disember sehingga 14 disemberakan dikira sebagai markah.
1 pengunjung = 1 markah

Markah akan dikira pada 14 disember 2009 jam 12.00 malam

Itulah syarat2 bagi cabaran kedua ini...wah...daku agak gusar kerana akhir2 nie amat sibuk ngan laporan2 akhir tahun yang perlu dikemaskini setiap hari...tetiap ari overtime... namun disebabkan semangat nak memeriahkan lagi contest nie, daku sahut gak cabaran.

APA STRATEGI DAKU MENARIK TRAFFIC

1. Daku buh kat halaman facebook daku tuh...
2. Daku wat pengumuman penting kat blogshop daku..tapi buh gak kat cni dier nyer entri..orait tak?
3. Daku buh kat ym suh depa mai ke blog daku tuk beberapa hari nie...so sapa yg mai daku bagi present...x mo .. x mo .. t rasuah...sapa datang daku ucapkan time kasih.
4. Daku buh gak kat chatbox yg sempat daku jelajahi...
5. Daku wat promosi besar2an kat my twitter n nuffnang...orait..moga2 berjaya...

7 comments:

zai kulim said...

OK ZAI DAH KOMEN..NIE.....ZAI PUN ADER JOIN TAPI TAK BUAT ENTRY LAGI..TAKPER ZAI KOMEN CINI DULU...NANTI ZAI DTG KOMEN LAIN OK..

nza said...

gud luck iela..
TQVM di atas keperihatinan iela..kak nza bg adress kt sini je cz tenet slow sgt kt umah mama.
adress kt umah mama:
Nor Zakiah bt Hj Abdullah,
lot 2151 kg perah slow machang,
17000 Pasir mas , kelantan...(myb 1 minggu lebih lg kak nza blk johor.)

ni adress kt umah kak nza
No 14, jln cempaka 2,
tmn cempaka,
84800 bukit gambir,
ledang, johor.

Mohd Nasri Md. Nasir said...

ni msti msuk contest kami blogger ni..
gd luck..dpt 1 mrkah..hehe

zai kulim said...

zai nak bayar Cd yg zai order dulu tuu...
hadiah zai lom pos lagi kan??

Miela77 said...

zai...hehehe...k.iela da email ehh..wat entri cepat...

mohd nasri..tocey2...kami blogger la ape ke lai...

kak nza...sok iela pos..lusa sampai la kot..kak ikut aturan ye...tgk kesan nyer cam ne.. insyaallah kak...berminyak skit tp mmg elok...lepas titis trus minum air suam segelas..mmg klu x biasa rasa semacam...tp elok kak..insyaallah///

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

berapa banyak level contest ni? anyway good luck.

10 said...

alamak... ari ni dah 15hb la... camna tu?

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010