Thursday, December 3, 2009

AWAS...Lemak BABI dalam makanan segera, dlm tin....

Daku da banyak kali dapat email nie tp hr nie daku terpanggil tuk berkongsi info dengan uols semua. Moga kita berhati-hati semasa membeli belah eh..
MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT
1 E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 482 2 E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 483 3 E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 491 4 E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 492 5 E 141
20 E 326 35 E 441 50 E 493 6 E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 494 7 E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 495 8 E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 542 9 E 210

24 E 336 39 E 473 54 E 570 10 E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 572 11 E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 631 12 E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 635 13 E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 904 14 E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 920 15 E 270 30 E 433 45 E 481
Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalauxcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkanbala virus influenza tu.... Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, ygtua..laki..pompuan. ..sama jer......solat yg wajib main tinggal jer..doa punbyk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging.......nauzubillah. . Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... darikecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh adertanda HALAL bg makanan2 tersebut? Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan...... Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama... Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2mukmin akan bangkit jua... Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allahswt...
Terima kasih daku ucapkan pada kengkawan blog yang prihatin. Daku terharu. Hari nie daku rasa sihat skit..tapi badan n tangan still sakit nak taip lagi...alah bisa tegal biasa kan..
Oh ya meh bershopping kat Miela77 Online Shoppe.. tengah wat Aidiladha Sales tuk Cloth Diapers semurah RM26 je 2 insert.. n grap UK Magic Bio Tech Herbal 5ML 3 botol RM55 je..Pekasam Perlis pun da ada balik tau Promosi 5 bungkus RM25 eparcel dan RM30 Poslaju..Meh cepat...
Dan meh sumbang pendapat uols dalam Cetusan Minda daku..di http://miela77.blogspot.com/2009/11/tema-pencetus-minda.html 2 pengomen yang bertuah akan memenangi Coolababy One Saiz Pocket Diaper Warna Putih dan UK Magic Bio-Tech Herbal Antivirus Formula 5ml ... so moh le kite...

5 comments:

iedaLUVsham said...

ishh...mcm2 skang ni, bahaya tol, td beru terima email, dlm keropok udang rota ada lemak babi, bahaya tol! take care :)

Miela77 said...

ieda...tu lah..riso gak..so daku kekeringan idea nak tulis kat entri..bz ngan keje n biz..x sht lak tu..so share je info.

eezah said...

tima kasih..bagus maklumat ni..takut terbeli produk yg tak halal..kak iela takda senarai produk yg diragui status halalnya?

miela77 said...

eezah...x de la yang...nie pun dapat thru email

manppin said...

check this out...
http://en.wikipedia.org/wiki/E_number

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010