Monday, November 9, 2009

Wajarkah Rela Yang Sepatutnya Menjaga Keselamatan Menganiaya Amirah?

Permulaan yang ceria di HotsFM MiniJam Dataran Bandaraya Ipoh.. Seronok anak2 ku bergambo ngan Faizal Ismail

Cantik kan Mila...Abg Bad excited tunggu nak salam...tetiba.....


Ini yang Amira dapat... hari yang ceria bertukar nightmare pada Amira..






Dan inilah pagarnya...masa nie mmg kami duk dekat dgn pagar..tp bila Anggota Rela suh berundur..daku terus peluk anak2 ku..bila depa pegang pagar je, daku tarik kebelakang..sudahnya x selamat juga... Wajarkah Anggota Keselamatan Rela yang kononnya nak jaga keselamatan bertindak sebegini.???
Tengok bengkak bibir Amirah... Rasa nak runtuhkan je pagar tu..tp no manners la plak..
Daku memang sakit hati dengan apa yang berlaku. Sebab ianya bukan tidak sengaja. Kalau da diarahkan untuk menjaga keselamatan kenapa lak nak baran x tentu pasal. Sudahnya anak daku yang tak berdosa menjadi mangsa. Patutke? Kalau ikutkan hati nak report polis je. Tapi sebab malas nak berpanjangan, sudahnya dapat penat, daku batalkan. Lagipun Amira just pecah mulut je. Cuma daku sakit hati sebab Rela tu langsung x minta maaf malah dimarahnya daku sebab biar anak daku kat situ.. Patut ke?
Ekceli cite nyer gini. Daku bawa Amira n Bad g tengok Konsert Hots FM Mini Jam kat Dataran Bandaraya Ipoh pada Sabtu lepas. Tahun lepas pun sama tapi x de lak kejadian yang mcm nie. Daku nie mmg suka bawa anak2 g tengok apa2 event yang berlangsung di Ipoh, klu berkesempatan lah.. sekadar mendedahkan mereka supaya akan datang mereka tau membezakan yang baik dan yang buruk. Tu je. Lagipun daku kecil2 dulu x merasa bende2 cam nie..
Alkisahnya.. kami nie sebab datang awal, dapatlah betul2 depan pentas. Seronok la anak2 ku dapat bersalam dengan artis n tengok dekat2. Tapi nak jadi malangnya masa Mila wat persembahan, dia pun macam artis2 lain gak nak bersalam dengan penonton. Abg Bad tengah ready tunggu Mila nak dtg salam nie. Tetiba, ada mamat sengal mabuk mana tah, dah dapat salam Mila nak diciumnyer Mila. Kelam kabutla anggota Rela ni tarik Mila. Kot nyer pun nak marah, mamat sengal tu cukupla. Tetiba datang lak anggota Rela yang nama Anuar dari tah lubuk mana tah.. jeles kot si mamat sengal tu nyaris x cium Mila, dia pun mengamuk. Dengan barannya, dia suh semua org jauh dari pagar. Anak2 ku pun terpinga2 gak. Daku sempat tarik anak2..tapi malang x berbau, si Rela Anuar *8@@@@ nie g tolak sekuat hati gate tu sambil cakap.. "AKU DA KATA JANGAN DEKAT DENGAN PAGAR" PUMMM...ditolaknya gate..kena muka Amira, berdarah2..bibirnya pecah..kepala terhantuk kat gate. Lepas tu penonton tepi2 daku pun bising la..nape lak bertindak begitu. Yang buat salah org lain..halau je la dia..kenapa ganggu kami yang tengok secara aman nie.. then dia marah2..ada budak perasan kata Amira muka berdarah. Daku pun panik jap..bila tengok je cam tu daku mengamukla. Daku tanya Rela Anuar cam cipan tu.."mengapa bertindak cam tu. Tengoklah budak nie sama. Dia jawap penuh angkuh..kenapa duk dekat pagar.. Daku jawap..en tengok anak saya ni dekat ke jauh? Kalau pegang pagar, confem anak saya da jatuh kan? Kot ye pun marah, jangan jadikan budak mangsa. Tengok apa dah jadi.." Dia jawap dgn marah " tunggu situ saya amik ubat"..pastu dia g x balik2... daku da bengang tahap gaban yang berasap sesangat... org keliling semua suh report polis je.. padan muka.. si Amirah nie da nangis sambil berdarah2.. daku x sempat nak snap gambar masa berdarah2 tu, maklumlah da panik..berasak2 ramai2 cam tu.. len kali daku x mo bw dah..cian depa dpt sakit.. padahal budak2 tu x bersalah pun. Sebelum nie x de pun kejadian cam tu.

Last2 daku sendiri bawa Amira n Bad kuar dari situ.. penonton tengok sambil menggeleng kepala dan ada yang bising2 marahkan Rela.. Mila nyanyi pun dengan keadaan x selesa. Ada yang pegang n tengok Amira sambil maki hamun Rela tu.. Sampai kat tempat First Aid, daku cari Rela tu balik. Pembantu Perubatan tu cakap " Biasa la dik, orang kalau perasan berkuasa, macam tu lah". Yang ada kat dlm khemah tu pun marah gak tengok keadaan tu, dan Anggota Rela yang lain just tengok je tanpa sebarang reaksi..patut ke?

Daku x puas hati suh depa panggil ketua Rela. Dalam 20 minit lepas tu, datang Ketua Rela dan Penyelianya. Minta maaf on behalf si Anuar $$#%%^% tu. Mereka dah halau Anuar %76%^%$% tu balik sebab bertindak melulu tanpa memikirkan keselamatan orang ramai. Daku pun malas nak memanjang cite, daku ajak Anak2 balik.. dan kebetulan Mak, Ateh, Angah, Ayu n Baby Qis datang kemudian .. lepak kat khemah streamyx. Bila tengok Amirah..depa ngamuk la..apa ke hal nya sampai jadi cam tu.. tapi daku pun maleh nak panjang2 .. ajak depa semua balik la.. rasa cam x mo da bawa anak2 g tempat2 cam nie... tapi depa yang gedik2 request... cian lak.. Jom layan Baby Qis lak..wajah penat je..huhuhuhu

Ini stok CD yang daku pre-order Batch Ketiga..Ready to packing up...

Dan inilah antara order yang perlu dipos pagi nie..tp blum g lagi..jap g kot..separuh je tu..ada lagi..x muat kamera.. penuh kete ku..adui tengah pikir cam ne nak angkat ke pej pos karang..huhuhu..tapi syukur Alhamdulillah..murah rezeki anak2 ku.. merasa Baby Qis tambahan CD (Rainbow, Babyland Plain n Printed) so semua jenis CD yang daku jual dia dapat guna ..heheheh..itu hikmahnya..
Oh ya before lupa.. daku da buka balik order tuk Babyland Printed (Yellow Spongebob, Monkey Blue dan Black Swirl) ye.. RM34/pcs.. tapi limited order sbb dapat pun limited.. Meh order... Sock pun banyak gak nie...


9 comments:

AziE-rAh said...

Aduh.. Kesiannyer. Mmg x patut Rela tu buat mcm tue. Dia muda lg ker? Mcm mana kalau anak@ adik dia kena mcm tue? Sabar jer lah byk2 Kak Iela. Mujur x begitu serius lukanya.

Atiqah said...

kena report kat hot fm ni..lain kali kalo dorg nk wat show lg..pekerja rela pun dorg kena pntau gak..kalo x, rosak konsert cmtu

AshAnas said...

Sian Amira... org perasan ada kuasa mmg cmtu, mcm la org lain takde perasaan...

iedaLUVsham said...

kesianyer mira...jahat tol rela tuh! buat je police report kak..

Miela77 said...

Azierah...tu lah, klu dia berfikir begitu tapi tak..

Atiqah..klu ikut hati nak report je kat hot fm tp fikir2 balik klu x de tindakan yg diambil lg sakit hati..

AshAnas..mmg pun. Baru Rela..belum besau lagi..

iedaLUVsham.. ntah la ieda..ko x g ke?

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

kdg2 mmg yg jadi RELA ni perasan lebih2 mcmla diaorg tu POLIS! tu yg berlagak mcmm tu. Kesian Mira. tak pasal2 kena.

yatie chomeyl said...

sian amira. lenkali klu jumpa lg si Anuar tuh, sekeh je dahi dia laju2x

ibuabang said...

ni yang aku pun geram nih..milea ada sound tak kat rela tuh..kalau ye pun nak geram..pikir pasal budak2...RELA GILA'..aku sakit ati nih bila tang budak2 yang tak berdosa yang kena...

miela77 said...

Pada Semua..makacih atas keprihatinan uols semua. Iela terharu sesangat...mmg klu ikut hati nak bom je pej rela neg perak tu..tp difikir2..depa da datang minta maaf..x pe la..thanks eh..

meh join giveaway kat Miela77 Online Shoppe

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010