Tuesday, November 24, 2009

Projek Mega Blogger - Care For Kak Yong (My Beloved SIL)..Dah Berjaya? Alhamdulillah..

Terima kasih diatas keprihatinan semua rakan--rakan blogger kerana sudi menyumbang samaada duit atau entry bagi menjayakan Projek Mega Care For Kak Yong anjuran Siti Sifir ini - Thanks pija for ur kindness... moga Allah S.W.T merahmati segala yang kau lakukan..rakan yang baik seperti kau sukar dicari... Daku tak sangka projek ini berjaya dalam tempoh yang amat singkat. Ternyata Kak Yong amat dirindui oleh semua. Secara peribadinya Kak Yong sememangnya seorang kakak yang amat prihatin dan penyayang. Dulu masa dia kerja Akauntan dan bergaji besar, dialah tulang belakang keluarga. Dialah yang menyara adik2 yang kecil dari segi pembelajaran dan segalanya. Maklumkah kami nie bukan dari golongan yang ada..ada.. makbonda memang selesa lah masa nie.. kami ni baru nak hidup..so cik abgku pun x mampu lakukan seperti yang kak yong lakukan. ... tak pernah berkira wang ringgit atau keringat... malah sekarang pun kami pasti berkumpul ramai-ramai adik beradik dirumahnya berbanding rumah makbonda...maklumlah rumah makbonda tu sebelum nie kecik je..baru setahunlah cikabgku n adik beradik besarkan dapur klu tidak x celus kata orang perak.. Adik2 cik abgku dari Naila ke Ainun merasalah mengikut Kak Yong berjalan merata Malaysia.. asal cuti je diangkutnya adik2 melancung..cuti--cuti.. malaysia.. kesian Fikri, Anis dan Aliya kurang merasa tu semua sekarang... kak yong suka berusaha untuk mendapatkan sesuatu dan tidak suka bergantung kepada orang lain.. daku pernah suggest dgn dia suh keje kat Kilang Cik Abgku waktu tu ada kekosongan Akauntan dengan gaji lebih kurang RM3800 keatas.. namun kerana anakanda tercinta, beliau menolak. Lebih senang dengan Freelance Account je... dan disebabkan itulah Laptop amat penting dalam hidupnya. Moga dengan Laptop baru sumbangan rakan2 blogger ni dapat merubah dan menceriakan hidupnya.. Pastinya beliau akan terharu dan tak kan lupakan budi baik anda semua. Dan penjelajahan beliau pasti berlipat kali ganda. Maaf, daku x dapat nak coret lebih panjang lagi kerana kekangan kerja di hujung-hujung tahun ini. Tapi daku ucapkan TERIMA KASIH KEPADA SEMUA. ANDA SEMUA KAWAN YANG HEBAT...SITI SIFIR..YOU'RE TRULY FRIEND... ONE FOR ALL. ALL FOR ONE...

(Sudilah tepek di blog or entri sebagai tanda kenangan dari daku..maaf daku mmg kurang mahir bab photo editing.. ini je yang daku mampu buat..moga uols semua sudi menerimanya...)

4 comments:

Atiqah said...

Alhamdulillah berjaya...

yatie chomeyl said...

tak sabar tunggu reaksi kak yong pasal hal ni kan kak iela

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

alhamdulillah. saya tak pernah baca blog K.Yong sblm ni tapi tahu mengenai ini dr blog adik.

nza said...

Alhamdulillah....moga kakyong boleh teruskn xtvtnya.

Hr sabtu hr tu ada kak nza sms pijah minta adress cz maybank agak jauh dr uman akak.menurut pijah wang yg trkumpul dh hmpir cukup...Hr isnin kak nza check blk sblum ke p.pos..duit dh cukup. Sory cz niat nk menyumbang xkesampaian. Krim slam buat kakyong.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010