Tuesday, May 5, 2009

Anakku ada masalah usus???

Hari nie baru berkesempatan nak update blog nie...tak sempat, Baby Qis meragam...
Semalam bw Baby Qis g Paed SOPD utk susulan mengenai masalah tak boleh buang air besar dia... n pakar suspek ususnya ada masalah, x leh kembang n kuncup menolak boo..booonya keluar... Sekarang setiap hari dia kena cuci usus...injek air garam dalam lubang duburnya utk lembutkan boo..boonya.. Rasa tak sanggup nak buat tapi memandangkan demi kesihatannya terpaksa juga. 15hb nie dia kena masuk wad utk diambil sample daging ususnya utk test nak tengok resultnya... Tak sanggup nak bagi, sedangkan terkepit kuku pun sakit ni kan nak juluk lubang duburnya utk diambil sample tu...ya allah anakku baru 3 bulan. Jauhkanlah dia dari penyakit. Sama-samalah berdoa agar masalah pembuangannya ini selesai agar penderitaannya berakhir. Kita pun kalau dah 3 hari tak buang, gelisah nikan pula baby 7 hari sekali nak buang pun kena paksa. Jiwa ku lara hari nie...tak de mood..


17 comments:

kakyong said...

salam iela,
sejak yang ari tu kan.. ade sebulan?
penah bg makan apa2 ker?
skrg ni fully BF @ ade campur FM?

nanti senang2 jawab tag
http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/sesi-menjawab-tag-part-1.html

Adwindaa said...

sabar ye miela... biar dia sakit skarg sok2 sihat dia gak senang... skrg dia kecik lagi mmg kita tak sanggup nak buat sume tu, tp ini pun demi kebaikan anak kita juga..sabar k....

Story Of My Life said...

betol miela....bykkan bersabar yea...doa dari kite..

CatlinaFly said...

salam..byk2kan bersabar..sy paham perasan anda..anak sy umo 2 bulan pun bila tak berak 4 hari, risaunye ya rabbi..sbenanrnye sbb tukar susu dari breast feed ke susu tepung.itu pun bagi ansur2 selangseli ...still sembelit.pastu dah kurang la sembelit dia, berak 3 hari sekali,2 hari sekali, skrg dah ok berak sekali sehari.

anak kak miela campur bf ngan susu tepung gak ke?

eRiNsZ said...

Baby Qis ada masalah usus?
emm byak bsabar yer kak.. tu semua dugaan dari Nya

eRiNsZ said...

eRin doakan smoga sumer nyer sihat dan slamat...
smoga anak-anak akak sihat selalu eak,,

eRiNsZ said...

untuk baby Qis... ibu erin cayang bay Qis cumil tau

ziha said...

Auntie Ziha doakan Baby Qis sihat sentiasa..hopefully one day dapat jumpe Baby Qis kat Perak..he3 kte de rmi sedare kat sane..=)

Atiqah said...

ya Allah siannye Baby Qis..x thn tgk baby nangis inikn nk ambik sample usus tu..adeh x sanggup

Atiqah said...

insyaAllah sme2 doakan agr Baby Qis cepat sembuh dan pas ni mslh tu dh x de lg

Atiqah said...

to kak miela...semoga tabah dan sabar..insyaAllah Allah bersama org2 yg sabar

iedaLUVsham said...

masalah usus camne 2 kak miela?? sedihnyer...a minum susu badan ke botoi??

iedaLUVsham said...

sedih dengar, kecik lagi 2..sama ngan amanda... semoga cepat sembut tau, insyallah..

asmieyra said...

sedihnyer baca kidah qis..sbar yer sis,dugaan

asmieyra said...

sis,batter give fully BF coz bb kacil lagi..usu tak kuat..jgn bg solid food lagi tauu..

asmieyra said...

sis,make sure pantau qis,tengok perkembangannyer.+ve @ -ve..berat mcmner..kn jaga kesihatan tue..risonye

Mama Safiyyah said...

itulah anak2....dugaan membesarkan bukan senang kan......tahniah kepada ibu ayah kita yg telah berjaya besarkan kita semua dgn sempurna

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010