Thursday, May 14, 2009

Nak gak tag nie...sorry Mama_Aqish....

Hari nie setelah berhari2 cuti dari browsing, terjumpa lak tag nie kat blog mama_aqish...tapi namaku tak ditag..huhuhu...mungkin aku follower baru yang belum dikenali lagi....tapi tak kira aku nak gak tag ni...so lepas tinggalkan komen kat blog dier gtau nak amik tag nie...keje meng"copy n meng"pastekan pun berlaku...sorry mama_aqish...peace...

Inilah kandungan tag anak yang diambil dengan jayanya dari blog mama_aqish...my SIL pun kena tag gak oleh mama_aqish ... wah top listed tuh....

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Daku dianugerahkan dua anak perempuan yang comel dan seorang anak lelaki yang handsome ala2 hindustan gitu...


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Alamak...baru je tambah...so...next time kena tunggu at least 3 tahun...memandangkan aku menjalani Elective LSCS masa nak kuor kan Baby Qis ari tuh...


3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nurul Amirah Syafiqah - Cahaya Puteri Yang Penyayang

Badrulmunir - Bulan Penuh ... masa nak bersalin dia cik abgku mimpi dua biji bulan...tu nama anaknya bulan tu...bulan pun bulan la...tapi rezeki bertambah2 lepas dapat dia....
Nurul Qistina Batrisya - Cahaya Hakim Yang Bijaksana

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Actually bab nak bagi nama kat anak ni berebut dgn opahnya...tapi at least depa bagi nama daku cantumkan dapatlah nama Amira, Bad lak ayahnya yang bagi...Baby Qis lak 100% Amira yang bagi kononnya sama macam nama kawan2 nye...tak kisahlah janji ada makna


5. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Dah cite kat atas...heheheee

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Alamak...ngerinyer...baru lagi weh...

7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
Kalo ikutkan planning asal, sepasang je coz cik abgku punyer adik beradik 10 org...so dia tak nak reramai...tapi tut..tut...bila daku tengok my SIL dan adik2 ku dapat baby...teringin lak...tu yang muncul Baby Qis...tapi another one? tak tau nak cakap...que sera sera la....

8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Amira n Bad jaraknya 2 tahun 1 bulan je but Baby Qis 7 thn dr Bad n 9thn dr Amira...

9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
Hakhak hak...kalo la ada rezeki walaupun payah...nak boy lak baru lengkap 2 pasang...

10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Semua anak2 ku mengikut rupa belah cik abgku terutama Amira...nampak sgt macam maksunyer...tapi tang hidung n mata tu mungkin ikut daku kot...Baby Qis tak tau lagi tapi nampaknya cam tu gak...gen cik abgku lebih kuat dari gen ku kot...hahahahaha

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
Actually, gambar latest mereka dah ada dalam blog nie...paling latest tak leh snap lagi coz bateri camera kong...hp lak skrin rosak ... so tak leh la nak tepek kat cni...

Akhirnya berjaya daku menjawap setiap soklan kat tag nie...harap2 mama_aqish tak marah ye...

17 comments:

Dj Epoi said...

Tag....?

Gua takut nyer...........hehehe
Dah berdozen yang tak jawab......

Terima Kasih Diatas Sokongan Anda...
Moga Kita sama2 TABAH untuk membesarkan anak2 kita....

Gua juga turut Simpati tentang anak Miela..

Inshaallah Gua akan kerap kesini...Tq Ar....ikut Gua

kakyong said...

salam

elective lscs kan main term nyer, tu c-section @ ade maksud lain...?!

nak nambah sorg lagi... jom, kakyong pun tunggu aliya 2 tahun...

miela77 said...

Dj Epoi...tq krn sudi singgah n bg komen kat cni..

kyong...jom...tapi kyong dulu ek...nak g wad 5d ari nie, bw Baby Qis wat biopsis utk masalah ususnya...

eRiNsZ said...

erin nie kak... lemah smangat sikit...
dgaan yang tak sberapa masa mngandungkan eisya pon dah buat erin takut nak pregg lagi
tapi bila bca citer akak cam bersemangat lak

eRiNsZ said...

anak tu rezeki kan.. tiap yang dilahirka pasti ada rezekinya.. hehe..

memandai jerk erin ni

eRiNsZ said...

dolu rasa cam nak sorang jer baby
alhamdullillah dah dapat eisya.. tapi...
tetiber jer rasa nak spasang lak..
klo lpas nie dapat baby boy syok gak kan..

ziha said...

rezeki tuhan nak beri..kite terima je la...cihh..pandai je aku ni cakap...pdahal lom kwen lg...he3..tp bes pe de anak ramai...haha

ziha said...

hmm..tgk Baby Qis...teringat kt anksdra y baru lahir..Sumayyah name die..rinduu arr kt die...

ziha said...

erinsz da kwen eh...hoho..baru tahu..mst best da de anak kan?? oo yee..bersalin sakit tak?? ehehehe...saje tnye soalan mcm ni...

Atiqah said...

Qistina...mcm nme sepupu tiqah

Atiqah said...

Nur Damia Qistina..maktok tiqah ckp tergeliat nk pggl nme sbb canggih sgt..last2 pggl Siti je..erk! de kaitan ke???????????

Atiqah said...

k ziha leh lak tye skt x bersalin..k ziha kena rse la bru tau cmne sktnye..yg pstinye skt tu serta merta hlg ble tgk ank depan mata..kn kn kak miela..kak erin

asmieyra said...

mcm best jer tag nie..nak cilok bleh???

asmieyra said...

alah sis,mam aqish tue ok ler..maybe terlepas pandang..buat apa nak marah2...kan bagus eratkan ikatan..

asmieyra said...

sis,rajin gaks yer buat tag. kiter ni mals sikit nak karang ayat2..tp tringin nak ber tag..huhu

ziha said...

ececeehhh..pandinye die bercakap yerr Tqah..hoho..

Mama Safiyyah said...

banyak blh korek rahsia melalui tag kan

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010