Thursday, January 20, 2011

Ksiok Giant akhirnya di tutup...huhuhu

Ekceli berat hatiku nak tutup ksiok kat Giant tu.. ye la..penat lelah daku mendapatkan tempat disana tak berbaloi selepas 6bln beroperasi...terpaksa tutup lak..tapi nak wat mcmmana....daku terpaksa amik keputusan drastik ini...KENAPA?...

1. Sewa utk tapak 5'x5' tu kini mencecah RM1,300 weh... x berbaloi...sejak bertukar manager nie harga sewa ksiok2 yg ada naik mendadak..rasa cam rugi giler2...

2. Kerenah pekerja yg memeningkan kepala... x penah semenggah...daku da tak larat nak sabo lg...malu gak sbb cust kenal Miela nie seorang yg mesra pelanggan, jarang komplen sombong ke apa ke...tp bila g ksiok..cust ku x dilayan sebaiknya...bukan sekali dua daku dengar cite cust ty jwp layan x layan je..adui..

3. Sales yang kurang memberangsangkan..penyebabnya..pekerja ku jarang berada di ksiok...(ye la biz ni bkn mak bapak dia nyer..so suka ati la dia nak wat camne...lgpun k.miela tu baik...x penah marah2..so ini lah masa dia nak pijak kepala...)...bkn sekali org komplen dtg nak tgk brg..x de org..abis camne nak biz..yg herannya..klu adikku yg jaga..menggalak je sales nyer...dua org pekerja..lebih kurang je perangainya..mungkin bdk2 muda nie fikir..asal dapat gaji kot..
4. Kesihatanku kini kurang memuaskan..so daku x mampu nak fikir byk benda...dari jadi lebih truk..lebih baik daku lepaskan je la Giant tu..since sewa pun nak naik kan??? mungkin ia petanda berakhirnya biz ku disana...

5. Dengan tertutupnya ksiok kat Giant tu, cik abgku, emak, atih, achu..senyum panjang..sbb dari ari tu depa suh tutup bila tgk daku struggle..so tindakan yg tepat la kiranya...

6. Daku plan ngan Angah tuk buka booth di mana2..setiap hujung minggu ke? contohnya mcm booth yg daku buka di Teluk Batik sempena Karnival Jelajah Harian Metro tu..satu percubaan yg baik..

Begitulah citenya...so daku harap tahap kesihatanku bertambah baik nnt..dan daku akan tumpukan perniagaan online je la..better..:p

p/s..Meh grab promosi MOS CNY Sales - Dapatkan Coolababy dari semurah RM19/pcs..tertakluk kepada kuantiti.. layari :- http://miela77shoppe.blogspot.com/2011/01/mos-cny-sales-coolababy-snap-button.html

 

4 comments:

ieyza said...

takpe kak...ader hikmah disebalik penutupan kedai tu..rezeki ader kat mana2 kan...yang penting usaha tanpa kenal erti jemu

kakyong said...

mahal benor tu kalo takat kiosk sampai rm1k++

Insya Allah, ade rezeki anak2.. Ila kan gigih...

Miela77 said...

ieyz...tu lah..ku pasrah..
kakyong..x larat gak nak fikir akhir2 nie..duk x sht je kakyong..huhuhu

AshAnas said...

takpe... ade tu rezeki k.iela kt mana2... yakin pada Allah... moga cepat sihat ya...

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010