Wednesday, February 24, 2010

Ku bukan lagi blogger tegar...huhuhu

** Entry ni da draft smlm..tp x publish2..huhuhu..ari nie br sempat***
Akhir2 nie mungkin ramai gak yang perasan, miela77 jarang blogwalking dan menjengah blog uols semua. Sungguh..daku bukan sombong, atau lupa kawan2...namun daku agak kurang masa terluang berbanding dulu. Tekanan kerja yang menimbun, online biz ku yang memerlukan perhatian serta komitmen yg tak berbelah bagi dari ku malah urusan rumahtangga serta anak2 yang tidak mungkin daku abaikan. Semua ini menyebabkan masaku bertenet berkurangan. Malah daku juga kurang membuat promosi blogshopku berbanding dulu. Hanya berserah kepada pelanggan setiaku, new walk in customer dan semestinya Mr. Google serta bloglink2 yang terdapat di blog rakan2 juga melalui contest2 yang daku anjurkan. (Terima kasih rakan2 blogger yang sudi menepek banner ku di blogroll or sidebar uols). Daku teringin seperti beberapa bulan dahulu, daku berkesempatan menjengah blog2 rakan2 disamping berchit chat mengenai pelbagai isu, mengikuti perkembangan rakan2 serta anak2 uols, join any contest or giveaway cam selalu, dan sebagainya. Namun aktiviti2 tersebut amat berkurangan. Kenapa? MASA...itulah jawapanku. Tambahan sejak daku kerap tak sihat, makin bertambah kurang penekanan terhadap pengurusan masa. Mak daku selalu berkata yang daku nie agak kurang mahir dalam pengurusan masa. Daku agak leka dengan sesuatu perkara dan tanpa sedar daku dah abaikan perkara yang lain. Daku sedar sebenarnya namun daku tak tau macam mana nak selesaikannya.
Daku sedar, daku bukan lagi blogger tegar. Daku rindu saat2 lalu. Daku berkesempatan menjengah blog uols, memberi komen, memastikan entry ditulis setiap hari dan diupdate setiap masa dsb. Sekarang nie, banyak komen2 di blog daku terbiar sepi tanpa jawapan. Malah shout box pun tidak memainkan peranan seperti sepatutnya. Kesian uols yang masih sudi menjengah dan memberi komen. Daku akan cuba memastikan blog daku nie tak terabai. Mungkin daku kena adjus pengurusan masa daku agar seimbang.
Emosiku tentang masalah penyakit ku dah terkawal. Namun daku kerap sakit-sakit. Ku cuba gagah.. kadangkala orang nampak daku sihat, tapi sebenarnya kalau tengok daku bangun dari duduk dan berjalan.. orang akan perasan daku terdengkut-dengkut.. kenapa? Masalah sakit dibawah pelipat kaki ku agak menjadi2 akhir2 nie ..jari jemariku rasa macam keras je..seluruh sendi sakit (teringat rungutan rakan yang sama mengidap arthiristis masa rawatan hydro hari tu..seorang guru..disindir kerana kata sakit..tapi nampak sihat-sedangkan arthiristis menyerang sendi dan saraf.. pengidapnya akan rasa pedih, panas dan sakit di saraf2, sendi2 or otot2..memang tak tergambar di wajah..takkan nak beraduh sepanjang masa.. itu gak yg daku dengar di mulut2 insan bertuah)..tapi ku mesti kuat. Daku tak boleh mengalah dengan keadaan. Cuma daku seolah2 tak mampu nak tampung tugas2 ku dipejabat.. agak tertekan dengan situasi.. persepsi rakan2..bos.. mereka mengharapkan agar daku cemerlang seperti dahulu.. sedangkan hakikatnya daku tak mampu secemerlang dahulu.. mungkin ini masa daku.. daku pasrah..
Sudahlah..daku tak mo melayan perasaan..pagi2 nie hatiku dah tersentuh..kenapa? Cukupla daku katakan situasi kerja yang menekan perasaanku...Maaflah kalo daku merepek kat sini. Hanya ini tempat tuk daku meluahkan perasaan..

*** Menyelit jap*** Oh ya, daku still tak terima lagi alamat peserta2 Contest Miela77 Aksi Baby BerCd'ng...daku nak pos hadiah saguhati nie..hanya pemenang utama dan 2 pemenang saguhati je yang da take action...kepada yang lain..segeralah email address uols kat Miela.77@gmail.com ye.. minggu ni stok cd kureng..so daku berkesempatan nak adjus pos hadiah lak..
Dan meh tengok Jenama Terbaru daku Sunny Baby Minky Button n Velcro.. http://miela77shoppe.blogspot.com/  

4 comments:

mama tisya said...

address sy dh ada kn...2 adiah sy dpt..saguhati & follower bertuah

Miela77 said...

ADA...plan nak p within this week..

Yan said...

salam kak iela..
yanpun dah lame tak terjah kesini..
teringat pasal offer kak iela tuk jual cd tuh.. nanti akak emelkan caranye yer.. untapasir at yahoo dot com

temp. housewife said...

kesihatan perlu dijaga dulu Iela.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010