Sunday, January 24, 2010

Email ku terima dari Harian Metro...tergezut daku...hmmm....

Dah beberapa hari daku agak sibuk dan tak sempat nak berblogging, update dsb.(bersawang gak la blog daku ni eh)..tp online biz ttp on but thru sms la... sungguh ku x mampu.. maklumlah...kesihatanku agak terganggu akhir2 nie.. ari nie br ok skit..tapi blakang tengkok rasa cam ada org hempap batu je.. beb hari kebelakangan nie daku kerap sakit kat lutut, tangan n tengkok. Cam ada daya elektric shocks je... mungkin keletihan.. ye la x sht pun biz jalan...tu la risiko klu wat biz online..tul tak? tp dari satu side .. dpt tambah2 mana yg x cukup..kawan pun ramai... Tak sabar nak jalani rawatan fisioterapi hari selasa nie.. daku da cari siap2 baju renang tuk muslimah khusus tuk jalani rawatan kolam air panas. Cam ne la rupanya... tapi besarlah harapan daku agar rawatan demi rawatan yg daku jalani dapat membantu memulihkan sakit arthiristis ku nie... agak sedih dan terganggu sebenarnya... muda2 lagi dapat penyakit..cam org tue je.. tp daku cuba bertenang dan pasrah.. yg penting usaha agar penyakit nie x mengganggu gugat kehidupan ku seharian...walaupun ada rungutan dari bosku sebab akhir2 nie daku kerap rawatan doktor or mc...huhuhu sedeynyer...


Back to topic...daku tergezut bila time email nie... (Sorry Cik Faizah...just nak share ngan kawan2 ty pendapat... daku nie x pandai bab2 nie..harap dimaafkan ye)

Salam,

Saya Faizah Mohamed dari Harian Metro. Saya kini dalam usaha menulis rencana mengenai pesakit arthristis yang tegar melawan penyakit tu. Jadi, ketika saya search dalam Google, saya tertarik dengan blog puan. Difahamkan puan mempunyai tanda-tanda penyakit tu. Jadi mcm mana keadaan puan ketika kini? Adakah serius atau di peringkat awal? Atau sebenarnya itu masalah lain?

Jika boleh, saya ingin interview puan mengenai penyakit itu. Di mana fokus story saya lebih kepada kegigihan wanita melawan penyakit dan tidak mahu sekadar duduk mengalah malah makin bersemangat melakukan pelbagai kerja. Jika boleh, saya sedia hubungi puan untuk sesi interview menerusi telefon. Sekian, terima kasih.

Saya boleh dihubungi menerusi emel ini atau puan boleh hubungi pejabat saya di xxxxxx


So apa pendapat uols? Adakah daku layak ditemuramah...sbb daku pun msh baru lagi disahkan menghidapi penyakit nie.. 


OH YA... TINGGAL DUA HARI JE LAGI SEBELUM CONTEST MIELA77 AKSI BABY BERCD'ING DITUTUP. SO SAPA YG MASIH BELUM MENYERTAINYA MEH LA CEPAT WEH...

7 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

Miela..sha rasa Miela boleh pertimbangkan interview tuh. And rasanya Miela layak diinterview. Mungkin ada yang boleh Miela kongsikan dgn pembaca yang lain. Pengalaman, perasaan dan yang penting ketabahan Miela menghadapinya.. dan ia boleh jadi perangsang kepada mereka yg menghidap penyakit yang sama.. Bincanglah dgn cik abang dan keluarga..tengok..apa kata mereka..

wansteddy said...

bkn semua tahu ttg sakit ni. miela blh citerkan pengalaman n dijadikan panduan pd org lain spt saya yg zero pengetahuan ttg sakit ni.

Ibu_Khalish said...

Adah berpendapat akak layak diinterview sebagai inspirasi kepada mereka yang disahkan berpenyakit yg sama. Moga akak lebih tabah menghadapinya.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

elok miela share dgn org luar ttg penyakit ni..tak ramai yang tahu.. dan org yang dah kena pykit ni.. tentu nak semangat mcm miela jugak

temp. housewife said...

elok juga kalau Miela sanggup berkongsi dgn org2 lain pasal arthritis ni. ramai yg ingat hanya org2 yg lanjut usia je ada risiko mendapat penyakit ini.

Miela77 said...

Qistina's Mama n Abah, wansteddy, Ibu_Khalish, ¥ α Ŋ α Đ z µ £ dan temp. housewife - terima kasih atas nasihat kalian..daku da jawap email beliau dan tengokla macam mana.. ada la cite sikit2.. maybe akan call beliau nanti.. mmglah emosi daku agak terganggu akhir2 nie bila kerap sangat x sihat..tgh memandu pun tiba2 rasa kaki ngilu je..tp hidup mesti diteruskan..x mo mengalah..cuma sejak wat online biz nie daku leh alihkan kesedihan daku tu..tp riso tetap riso.. huhuhuhu...

|AzMee|--|AcHu| said...

along.....
bagi achu better along ceriter kan kat orang lain ttg pengalaman along mengenai penyakit along neh...... sebab akan memberi faedah kepada along n jugak public.... sedangkan achu as adik sendiri pown ta beberape nak taw akan penyakit neh apetah lagi orang lain...... better along citerkan jerk....so leh jadikan tauladan n teladan..... huhuhu.... n jangan keje terok2 sangat... kesihatan along lebih penting dari segale2 nyer....

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010