Wednesday, June 9, 2010

Hepi Besday Badrulmunir - 8 thn...sori lewat wat spesial entri..

Tepat jam 5.48pg, 9.6.02...seiring dengan laungan azan subuh, lahirlah seorang lagi permata hati mama yg selama ini mama sangkakan perempuan... (masa scan confident je dr gtau 95% girl...ekekekkeke) ... syukur alhamdulillah.. tidak lama mama rasa sakit melahirkanmu sayang...mama start turun tanda dlm jam 3.00ptg.. tp sempat g Pusat Komputer Kg Gajah yg mama uruskan untuk meninggalkan amanat dan wasiat yg sewajarnya..(riso gak bg pembantu nie..takut x menang nak tangani dengan pelajar yg makin ramai...kewangan da semestinya)...balik dr sana, siap singgah kedai Opah (mak daku sebelum nie buka kedai makan kat selekoh depan Masjid Kg Cht Tin).. pekena nasi ayam marbeles mak daku tuh.. tuk bg tenaga nak meneran..ekekekek.. then br g hospital..

Dalam jam 3.30pg, daku mula rasa gesaan yg melampau tahap gaban...daku tau da time la tu...ekeekke.. then daku gtau nurse... daku jalan sendiri ke Labour Room..untuk sesi seterusnya.. sementara menahan sakit yg kian melampau..nurse tanya suami..daku gtau cik abgku tu menunggu kat luar.. dia suggest suh cik abgku masuk.. yg lawaknya cik abg bg alasan tgh demam nanti berjangkit..cit ada ke patut.. (padahal bukan daku x tau dia ngeri mengenangkan daku bertarung habis habisan masa nak bersalinkan Amirah- dia yg ngeri semacam.. x nak ngaku konon)...hehehehe... so daku dengan hampanya meneruskan perjuangan seorang diri.. (p/s lagipun cik abgku kecewa bila tau bakal dapat baby girl..kalaulah dia tau Abg Bad yg kuar..confirm dia berlari masuk - tu yg dia gtau setelah dia menatap wajah anak lelaki yg dinanti)...akhirnya tepat jam 5.48pg..lahirlah Badrulmunir..daku pun x jangka yg kuar tu boy..bila doktor suh tengok jantina bayi..daku siap mengekek suka.. sampai doktor tanya mmg x tau ke yg kuar tu boy? heheheheh...

Mak daku cite..sora dia sampai kat luar leh dengar..hahahah...nak gtau semua ..yg Bad da lihat dunia... cik abgku kat luar x sabo je... sbb dpt tau dapat baby boy..dlm jam 7.00pg br dia leh masuk...tu lah..nurse siap offer suh masuk sekali sapa suh malu2...kan da rugi..ekekekke... setelah diazankan dan diqamatkan.. Bad tenang tido kat sebelahku..

Percaya atau x...nama Badrulmunir tu x terlintas lansung dalam fikiranku.. konon2 nak buh Muhamad Amirul Mustakim..idea arwah atuk kesayanganku tu..cik abgku diam je...tiba2 bawa blk sijil beranak nama Badrulmunir..sebab masa beb. hari b4 dia lahir..cik abgku asyik mimpi 2 biji bulan penuh je..cit dua biji..ingat marikh ke... aku hangin gak..tp nak wat camne ..sedap pe nama tuh...que sera sera je la..puas hati cik abgku tuh..melerat senyumnya...padan muka..sebuk berbalah nama anak..nak gtau la tu kuasa buh nama anak kat tangan dier..oppsss...sori yang..heheheh

Tapi kelahiran setiap anak2 ku memberi rezeki secara berperingkat...masa Amirah lahir..lepas pantang tepat 45hari daku dapat interview keje gomen...then masa pantang Bad..daku apply jawatan sekarang nie.. x sangka di hari yg ke 45 gak ..daku g interview...setahun lepas tu daku berjaya menyandang jawatan ni ..yang penting tetap..dulu kontrak je..alhamdulillah...sikit demi sikit kami upgrade diri, dan kewangan kami..hingga mampu beli umah, kete, dan sebagainya...kalau diikutkan da tercapailah impian kami nak sebuah rumah, kerete, motor dan sepasang anak..(Baby Qis tu bonus..heheheh)...

Then .. keletah manjanya.. (mmg terlalu manja sampai sekarang..sampai dengan Baby Qis pun bukan main cemburunya...tapi sayang setengah mati gak..adik yg dinantilah katakan)...fuh...mmg menggugat imanku.. anak kesayangan cik abgku (ye la geng kan)... masa lahir alamak..putihnya anak jantanku nieh..daku gelap je...cik abg biasa je...bulu mata, alis kening...rambut lebat... depa kata hero hindustan..bila lak daku sempat duplicate hero hindustan nie... baru teringat masa daku mengandungkan Bad..daku suka sangat dengan anak jiran sebelah, Aizat namanya... anak campuran melayu dan mamak malbari..mmg ciut giler...x sangka Bad duplicate lak..kalau duk sama..mmg org kata adik beradik... tp mmg dari kecik sampai besar ramai yg kata Bad hensem macam hero hindustan..kembang jap jiwaku..(eh bukan naik lif tekan butang eh..da tu org kata..daku time je)...tp kalau dia senyum..memang cair nyer...x caya..t daku cari gambar lama2...tp tu lah nak kena scan la pulaks...

Dan hari nie..genap 8 tahun umur Bad...hepi besday sayang...mama sayang sangat kat Bad..dari kecik..Bad rajin tolong mama (kakak Amirah pun tak serajin Bad)...sampai sekarang Bad la yg rajin tolong mama kemas rumah, basuh kain..walaupun kadang2 (eh selalu) tercabut anak tekak mama...sejak dua menjak nie selalu kompen..ada anak perempuan..anak lelaki gak yg kena wat keje umah...heheheheh

Walaupun mama da ada Baby Qis..tapi sayang mama kat Abg Bad x penah menyusut...semakin hari semakin sayang..macam lagu Mas Idayu tu... dan mama sayang semua anak-anak mama..x de  yg lebih atau kurang..sama je.. 

Sori sayang...mama lewat wat entri spesial nie... Bad faham2la akhir2 nie mama sering x sht...kadang2 sakit sana..sini.. macam ari nie MC lg...huhuhu...tp ekceli..daku ingat nak g keje gak pagi tadi...bangun tido kaki krem..gagah gak g mandi..then kaki macam x ley pijak sakit kat bawah pelipat dan batang betis..daku baring jap..ingat dlm kul 10pg tu nak g la...tiba2 dengan muka minta kesian..Bad tanya.."mama nak g keje gak ke? Ari ni kan besday Abg Bad..sampai hati...la .... dia request perhatianku rupanya....daku gtau..mama da tempah kek kat kawan sayang...nanti mama balik bw kek ye...hadiah kan da dapat ari tu..Beskal yg da beberapa kali Bad jatuh tuh"...alamak..dia start konsert air mata lak...huhuhu..last2 daku x sampai hati..daku sms bos daku gtau x sihat ..nak g klinik..da mmg x sht so mmg dpt mc la..bonusnya dapat 2 hari sbb doktor tengok tangan n kakiku bengkak x surut2...alhamdulillah... balik dr klinik (mak bw kete..daku x mampu ..) terus g amik kek kat opis disamping hantar MC tuh... then g Restoran Tasik Raban..makan ikan bakar kesukaan dier... maleh nak bw g MCd or Kfc...da kerap sangat...daku yg x selera...depa on je...heheheh....

Mlm td...wat potong kek...suka la dia dpt kek coklat kesukaan...tp murah je daku tempah kat kawan..2kg.. decoration cam tu..br RM55je.. sama cam Amirah nyer kek ari tu...handmade lagi... bukan pe...kek kat kedai tu x sedap sangat...then daku tanya 2kg sampai RM75... ni gerenti puas hati (thanks to tukang buat..kak shida..sapa org Ipoh nak tempah gtau daku..heheheh ...tolong promot)

Alamak...Baby Qis da jaga la pulaks...x dapat nak taip bebanyak... apapun..SELAMAT HARI LAHIR YG KE 8 BADRULMUNIR BIN YUSRI....harap Abg Bad terus sihat, ceria, HENSEM, rajin tolong mama, rajin belajar..jadi anak yg soleh gan boleh membanggakan mama dan ayah..sori sayang tu je yg mampu mama dan ayah wat tuk celebrate.. nnt kita g BUKIT MERAH eh...

3 comments:

10 said...

happy belated besday... semoga panjang umo, murah rezeki dan diberkati Allah selalu...

nak ikut p bukit merahhhh...

kakyong said...

aiseh.. maklong pun sudah lama la besday abg bad terlepas.. tu lah maklong sibuk nak siapkan a/c sampai tak ingat besday abg bad...

semoga jadi anak yg baik & rajin belajar..

Yan said...

huhu.. kenapa yerk yan nangis baca entri ni... hhmmmmm

bytheway... hepi belated bday abg bad!

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010