Monday, October 15, 2012

Shareaholic ; Cara meningkatkan traffic blog anda.

 Salam 1Malaysia dan Selamat Hari Isnin..Pagi2 ni daku agak sibuk dgn report2 yg perlu dicompile dan dikemaskini...sudenly mengantuk teramat..since line tenet opis agak stabil..daku nk update skit blog yg slalu kena tinggal ni..cian blog daku nieh yg kerap terabai dan kurang dilawati akhir2 ini gara2 ownernye yg amat2 sibuk mengalahkan Perdana Menteri..oppsss... Just nk share skit info yg daku dpt dr rakan lama..mungkin berguna tuk kwn2...meh kita zass camne nk tingkatkan traffic blog anda...hehehehe

Sesesetengah blogger mesti akan terfikir macam mana nak tarik visitor baca belog mereka kan? oleh sebab itu banyak yang guna medium share entry ke social networking yang lain contohnya mereka memasang butang share facebook atau social button dalam blog mereka sendiri dengan harapan siapa yang baca entry mereka tolonglah share bukan susah pun kan. (T_T)
habis kalau blogger yang buat entry terbaik tapi tak ada butang share facebook atau social button dalam blog dia macam mana? niat kita pula baik sangat nak tweet entry dia tu tu, atau nak share dalam facebook kita kan? tapi hampa bila tiada butang share dalam blog dia. ecewah baik nyaaa siap hampa bagai HAHA (puji diri anda sendiri)
YE LAH kadang kadang ada blogger dia tak suka ada butang butang yang menyemakkan mata sebab itu dia tak letak butang tersebut, jadi kita sebagai blogger yang baik hati mari lah belajar menginstall satu extension yang sangat menarik bagi saya.
MUNGKIN selepas ini boleh lah delete share button masing masing dekat belog lepas guna kan extension ini HAHAHA.
MEMPERKENALKAN shareaholic. sebuah atau sebiji extension menarik. Shareaholic adalah pemenang anugerah add-on yang telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali oleh orang yang addict dengan sharing link. Shareaholic adalah cara yang cepat dan mudah untuk berkongsi dan hal-hal bookmark anda dengan teman-teman, keluarga dan rakan kerja, tanpa cluttering up browser anda.Bagi pengetahuan semua,shareaholic boleh bekerja dengan 100+ perkhidmatan seperti Facebook, Tweeter, Blogspot, Email, Gmail, Reader, Bookmarks, Buzz, dan banyak lagi.
mari install SHAREAHOLIC di sini.
kenapa anda perlukan shareaholic?
  1. 1-klik posting to 100 + perkhidmatan dari mana-mana laman web
  2. Menyimpan bookmark bar anda secara rapi & teratur
  3. 100% teratur(customizable), ringan & cepat (sangat suka extension ini di chrome, smart)
  4. mendapat lebih trafic dari rakan rakan facebook atau twitter.
  5. rakan rakan yang tidak mempunyai blog boleh mengetahui entry terbaru anda.
Credit HERE.

2 comments:

Rai Ourkizuna said...

salam kak,
sori..nota tu saya tak jumpa..nanti kalau saya jumpa doktor tu lagi saya tanya ngan dia..

Miela Muhamad Riza said...

wslm..ok Rai..tq sis.

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010