Thursday, October 29, 2009

Answer, Invite and Win...

Macam tak percaya je.. betul ke... Senang betul... Just Jawab, Invite Org tuk jawab dan Menang...nak tau cam ne? meh klik this link http://www.catcheye.com.my/?r=3290


Sign up on Catcheye.com.my, answer three simple questions and invite your friends to join your network. You could be entitled to win one of the following prizes:


Grand Prize: HP Mini 1000 Netbook
Cash Prizes (x5): RM50.00


Already Signed Up?You are still eligible! This contest is open for all existing and new members of Catcheye.com.my. You will be judged based on the number of friends you have invited to Catcheye.com.my.



Perhatian!!!


Clearance Stok!!!


CD Coolababy All In One 1 pcs (Biru) RM29 available

CD Rainbow 1 pcs (Red) RM34 available
CD Shines
Biru 3 pcs available
Satu RM35 semua RM110
Kalau nak beli campur2...email
Miela.77@gmail.com untuk best price ye..
Promosi UK Magic Bio-Tech Herbal Antivirus Formula 5ml x 3 botol = RM50


Dan sapa nak order tuk Cloth Diapers utk Preorder..meh cepat.. x cukup bajet, order dulu...book..x cukup bg deposit yg ditetapkan, gtau..leh nego nyer.. bila payment penuh dapat daku akan pos..


Coolababy One Size Pocket Diaper with 2 Insert Dari RM27/pcs

Coolababy All In One Dari RM28/pcs

CD Rainbow, Babyland Plain with 2 insert Dari RM33

CD Shines with 2 insert RM34


Deposit serendah RM10 - RM100 bergantung kepada kuantiti..


Meh cepat...

MamaPayish GiveAway Contest.


Daku nak join lak MamaPayish GiveAway Contest tuk Bulan Oktober 2009. Mana la tau rezeki Baby Qis lak..Ekceli daku penah join contest nie dulu..tapi kecundang da.. so memandangkan minggu nie daku x join mana2 contest lagi n bulan nie daku blum menang mana2 contest lagi..so daku nak terai buat kali kedua..Lagi pun CD yang Baby QIs pakai pun mmg beli dari Blog MamaPayish pun hehehehe...

Nama : Nurul QIstina Batrisya binti Yusri

Umur : 9 bulan


Sapa2 nak join, sempat lagi nieh..leh check syarat2 nya disini ye..
Moga-Moga adalah rezeki Baby Qis kali nie...Amin...




Wednesday, October 28, 2009

Kemana Menghilangnya Kak Yong...

Pasti ramai yang tertanya-tanya..kemana menghilangnya Kakyong nie...dah 5 minggu blog Catatan Ibu nya tak berupdate...pastinya ramai yang rindukan kaletah Fikri, Anis dan Aliya kan?
Untuk pengetahuan uols, bukan kak yong menyepi atau merajuk... tapi malangnya lappy kesayangannya yang merajuk... still x repair lagi.. tu yang blognya bersawang sungguh.. daku pun cian gak tengok kat shoutmix nyer .. ramai yang heran.. mana perginya kak yong nieh...
Don't worry... sebarang pesanan boleh disampaikan melalui daku eh.. maybe ada gak yang x tau yang daku nie adik iparnya.. ala yang dia selalu sebut Makngah Miela tu daku la..hahahahah
Tengoklah daku pun da 5 minggu gak x berkesempatan menjengok beliau .. padahal umah daku ngan umahnya 30minit je weh.. bukan x mo.. kekangan masa yang melarang dan menghalang daku dari g umah beliau..uols pun tau kan..da baca kat entri2 sebelum nie.
Nantilah kalau daku kesana, daku bawa lappy kesayangan daku nie untuk dia update blognyer ye...
K daku nak nyelit skit... daku ada stok CD Coolababy One Size Pocket Diaper warna putih 2pcs dan warna kuning 2pcs..nak clearance stok..so daku leh wat pre-order cepat2..
Sapa nak beli 4 CD tu daku tolak RM27/pcs...so kalau beli 4 pcs tu RM118 termasuk pos...First Come First Serve Basis ye..***book by CuppyCakeMommy
** Update..daku ada satu order cancel last minit..sbb x cukup bajet .. so daku nak let go je..(Coolababy Pocket 2 pcs (pale blue & oren), Rainbow 1 pcs (Red), Shiness 4 pcs (3 blue & 1 green)..let go semua dgn harga RM300 termasuk pos..tp klu nak best price email daku eh..atau klu nak beli asing 2 gak..***
Dan daku tgh amik pre-order
CD Coolababy One Size Pocket Diaper with 2 insert RM28/pcs klu beli 5 RM27.50/pcs n 10 RM27/pcs..
CD Coolababy AIO RM29/pcs. klu 5 RM28.50/pcs n 10 RM28/pcs
CD Babyland Printed RM34/pcs klu 5 RM33.50/pcs n 10 RM33/pcs
CD Rainbow RM30/pcs ****kesilapan informasi ye. harga kat sini bukan RM30/pcs tapi RM34/pcs...kesilapan amat dikesali..nasib baik supplier tegur..huhuhu..****
Boleh beli campur2...daku bagi semua harga istimewa..
Pakej A...2 Coolababy Pocket, 1 AIO, 1 Babyland dan 1 Rainbow RM160 termasuk pos (Dipasaran RM185 keatas)
Pakej B...1 Coolababy Pocket, 1 AIO, 2 Babyland dan 1 Rainbow RM170 termasuk pos
Pakej C .. 5 Coolababy Pocket, 2 AIO, 3 Babyland Printed RM300 termasuk pos
Pakej D ... 3 Coolababy Pocket, 2 AIO, 3 Printed Babyland dan 2 Rainbow RM320 termasuk pos..
Daku amik deposit untuk preorder ye....
1 - 4 pcs (Deposit RM20)
5-9 pcs (RM50)
10 pcs keatas (RM100)
tapi boleh deal n nego utk deposit tu..
Kakitangan kerajaan yang gajinya nun 25 Nov nnt...jangan risau kalau minat nak order tp takut x cukup bajet..meh order .. email iela Miela.77@gmail.com utk deal deposit dan harga..n gaji nnt baru bayar...senang je...dont worry...rege nie sementara je ye...takut reseller lain marah karang...sampai 31 Okt nie je.. so tempah CD anda sebelum terlewat...jgn risau x de bajet kutu pun ada...
Stok BBland Printed sampai lusa, AIO dan Pocket 15hb n Rainbow anytime from now.
UK Magic Bio-Tech Herbal Antivirus Formula 5ml..3 botol RM50 dan 1 botol RM17...kalau rasa nak demam tu better la beli..mmg x jadi demam punyer...
Meh order cepat..return customer daku bagi rege istimewa...
dan rajin2 la uols klik n menyumbang di Catcheye ye..mmg berbaloi..sambil2 tu klik gak my nuffnang..

Monday, October 26, 2009

Meh Layan Aksi Baby Qis...Adui..makin lasak weh...

Daku amat2 la bz hari nie...tetiba Ketua Unit Audit Dalam Kementerian turun n wat taklimat serta teguran pg td...da la 2 ari daku MC khamis n jumaat lepas... maka daku masih blink2 lagi.. sementelah daku tido jam 3.30 pg gara2 nak adjust CD yg daku terima kul 12 tghmalam gitu..x cukup seperti yg daku order n warna pun x semua ada.. jenuh daku adjus bagi my customer puas hati..akhirnya kul 3.30 baru tido...huhuhu... tapi apa yang mengembirakan hati daku order makin banyak sampai x menang tangan... khas utk preorder Nov nnt... sapa yang belum berbuat demikian, cepat2...reserve 350 pcs je.. tengah bulan Nov dalam 14 - 15hb dapatlah..n sapa yang da booking n byr deposit or penuh daku akan dahulukan..oppss...x mo cite psl bisnis..nak cite pasal gelagat baby qis lak..


Wah..tanggal 2.11.09 nie genaplah usia Baby Qis 9 bulan...cepatnya masa berlalu.. makin lasak, cerdik dan nampaknya berkembang seiring dengan usianya...alhamdulillah... Sekarang merangkak makin laju, duduk dah kukuh, berdiri pantang lepa, berpaut dkt mana2 je asal boleh.. berapa kali berdentum jatuh .. meletop kepala.... lepas tu nangis selak.. tapi x serik...wat lagi...bergantung dan berpaut je.. kalau daku baring... siapla kena panjat.. tapi.. itulah yang mengubat hatiku setiap kali balik keje... pasti merangkak tunggu depan pintu... kesiannya jadi mangsa buli kakak n abang je.. x pe, x pe... tunggula Baby Qis besau skit...siapler..


Gambaw bawah nie, masa Baby Qis merangkak masuk dalam bakul kain.. pastu datang opahnya dirikan bakul tu..apa lagi gayatlah kawan.. datang Kak Ayu, join dua kaki...tangan opah le tu...


Jeng...Jeng..Jeng...Baby Qis nak kuar...oppss...mamaaa...nape bakul nie berpusing...wwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Waaaaaaa....nape Baby Qis kena tinggal sorang kat dalam almari nie...padan muka..hahahaha



Hahahahah...Baby qis da mula memunggah...mama...karang kemas sendiri...Opah Tih..ampunnnnn....



Pose paling cun Kakak Amira n Baby Qis.. b4 balik KL. Kat umah Opah Tih di Felda Sebertak.. Abg Bad jadi cameramen yg tak bertauliah...


Perasan tak muka Abg Bad...ngeri je...takut naik kuda..puas pujuk...oh anak jantanku...



Sunday, October 25, 2009

Coolababy One Size Pocket Diapers habis terjual..Buka utk Pre-Order Sekarang...Meh cpt..Termurah Dipasaran..

Daku dapat sms dr supplier yg Coolababy da sold out...so sapa yg da order n byr deposit je yg lepas..yg len kena wat pre-order..tgh nov nnt br ada stok...wah benar2 laku rupanya cd nie eh..


So daku fikir2..better daku open for pre-order skrg..senang, bila stok da ada nanti daku x kelam kabut baru nak amik order..


Daku da berbincang dengan supplier ttg rege Coolababy yang daku jual nie..x pe ke? since dia kata ok..daku pun bercadang nak lanjutkan tempoh harga promosi RM28.00 nie sampai bulan Disember nnt..kalau tetiba rege naik.. baru daku naikkan rege..atas persetujuan supplier ye..


Berikut adalah senarai rege untuk pre-order ye..n..kalau org len bg percuma wet beg..malangnya daku x jual wet beg tu..tapi......daku rasa yg nie lagi menarik perhatian uols...betul tak?



CD Coolababy One Size Pocket Diapers with 2 insert


1CD = RM28.00 + RM6 Pos Ekspress = RM34 (Dep 10.00) + 10% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal


5CD = RM27.50 x 5 = RM137 + RM10 Poslaju = RM147 (Dep 50.00) + 30% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal


10CD = RM27 x 10 = RM270 + RM15 Poslaju = RM285 (Dep RM100) + Percuma UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal5ml
(Harga Pasaran = RM31 - 38/pcs)


CD Coolababy AIO

1CD = RM29.00 + RM6 Pos Ekspress = RM35 (Dep 10.00) + 10% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal

5CD = RM28.50 x 5 = RM142 + RM10 Poslaju = RM152 (Dep 50.00) + 30% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal

10CD = RM28 x 10 = RM280 + RM15 Poslaju = RM295 (Dep RM100) + Percuma UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal5ml
(Harga Pasaran =RM33 - 45 /pcs)


CD Babyland Printed (Tutup order)

CD Babyland Plain + 2 Insert


1CD = RM34.00 + RM6 Pos Ekspress = RM40.00 (Dep 10.00) + 10% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal

5CD = RM33.50 x 5 = RM167 + RM10 Poslaju = RM177 (Dep 50.00) + 30% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal

10CD = RM33 x 10 = RM330 + RM15 Poslaju = RM345 (Dep RM100) + Percuma UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal5ml

(Harga Pasaran = RM38 - 50/pcs)


CD Shines (Tutup Order)


1CD = RM35.00 + RM6 Pos Ekspress = RM40.00 (Dep 10.00) + 10% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal


5CD = RM34 x 5 = RM165 + RM10 Poslaju = RM175 (Dep 50.00) + 30% bg pembelian UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal


(Harga Pasaran = RM38 - RM50/pcs)





PENTING!!!


Untuk makluman, CD Babyland Printed akan tiba pada awal November manakala CD Coolababy AIO, Shines serta Poket akan tiba pertengahan bulan November..Meh wat pre-order dulu..sebab tetakluk kepada stok yang daku terima ye..



Sistem kutu dibuka..bermula Nov 09 - Mac 2010

Pakej A : RM57 sebulan untuk 5 orang.. (10pcs Coolababy Pocket + 20 insert+Pos)
Pakej B : RM65 sebulan untuk 5 orang.. (4pcs Coolababy Pocket, 3pcs Coolababy AIO & 3pcs CD Babyland+Pos)

Sapa2 berminat leh email daku di Miela.77@gmail.com atau tinggalkan pesanan kat sini ye..

Saturday, October 24, 2009

Bersediakan anda untuk dinilai??/?/ Get ready peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest eh...

Wah..get ready..juri sedang marathon ke blog semua peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest...dan skrg tgh menjengah blog sapa yang bertuah tu eh.. daku tgh online dgn Dr. Mahani skang nie...so sapa2 yang perasan blognyer telah dikunjungi... nantikan je la pengumuman pemenang nya nanti... kalau Dr Mahani dapat selesaikan pemarkahan awal.. so pemenangnya akan diumumkan awal.. x yah tunggu 31hb Okt nie..eh...
Dan promosi Coolababy One Size Pocket Diapers telah pun berakhir dan rege kembali ke RM28 /pcs...sampai 31hb Okt nie ye.. tapi UK Antivirus Bio-Tech Herbal 5ml tu still dgn harga RM17 sebotol dan RM50 tuk 3 botol...meh order cepat...
Daku x leh lelama..anak2 ku luarbiasa lasaknya hari nie..aduh...penat sungguh...mlm kang nak g dinner anjuran tpt keje cik abgku..so cantikla tu sempena My 10th Wedding Anniversary ... satu kilang cik abgku sambut..hahaha ... daku suka...nnt daku wat entri khas ttg my anniversari..skang bz giler...x tau nak wat pe..
k ... arioss....sampai ketemu lagi...jgn lupa singgah http://miela77shoppe.blogspot.com ye...banyak produk yang baik untuk dimiliki... sokonglah biz ku yang seadanya nie ehh...

Friday, October 23, 2009

Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest

INI ADALAH MODE MELEKAT..SILA SKROL KE BAWAH UNTUK ENTRI TERKINI..
*** update 280909- Peserta Pertama akan mendapat hadiah misteri dari daku.. sapa yg jadi peserta pertama eh..meh cepat..raya dah 9 hari berlalu ...***
*** update 121009 - cepat2..tinggal 4 hari je lagi dan peserta2 dah meningkat kepada 11 orang..yang lain meh cepat..hadiah misteri menanti peserta yang bertuah..selain peserta pertama ***

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SEMUA

Untuk makluman semua, daku terpanggil nak wat satu contest baru, maklumlah sekarang makin banyak contest macam cendawan tumbuh kan? Kali ini daku namakan Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest..

Apakah Syarat-Syaratnya?

Pertama : Uols perlulah menjadi follower Miela77 dan mesti add http://miela77.blogspot.com/ kat link kengkawan uols.

Kedua : Uols perlu copy banner diatas dan tepek kat entri dan sidebar uols dengan linkback ke blog daku.

Ketiga : Buat entri dan Uols tepeklah gambar Aksi Di Aidilfitri yang paling spontan dan cerita ttg aksi tersebut. Tak kisahlah aksi macam mana dan zaman bila janji spontan dan mencuit hati sesiapa yang melihatnya. Kemudian, beritahu daku kenapa uols perlu dipilih sebagai pemenang.

Keempat : Ceritakan apa yang uols tahu tentang Produk UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal. Penceritaan yang kreatif akan meraih markah bonus.


Hadiah Tambahan


Kelima : Sekiranya anda membeli UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal bernilai RM57, anda layak dinilai berasingan dan mendapat hadiah tambahan bernilai RM40 yang berupa produk UK Antivirus dan Bio Aura. Hanya perlu nyatakan nombor track Pos Laju yang uols dapat semasa penghantaran didalam entri uols sahaja. Pada yang belum membelinya, uols boleh order dan automatik uols layak untuk dinilai bagi hadiah tambahan ini.

Keenam : Sila tinggalkan komen di kotak komen entri ini dengan menyertakan link entri uols dan email address.

Pemenang Pertama akan memenangi hadiah yang berupa:-

UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal Bernilai RM20

dan

Minyak wangi Auralife bernilai RM20

Pemenang Kedua akan memenangi hadiah yang berupa:-

UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal Bernilai RM20

dan peserta yang membeli produk kami bernilai RM57 akan layak memenangi kedua-dua hadiah yang bernilai RM40 dan dinilai berasingan.


Meh gandakan penyertaan uols sekarang...promosi RM55 untuk 3 botol 5ml termasuk poslaju dan layak memenangi hadiah bernilai RM40 dan layak juga memenangi hadiah yang ditawarkan diatas...lagi menguntungkan..huhuhu
Kalau sapa2 yang sudi sponsor hadiah, daku amat menghargainya memandangkan kesemua hadiah diatas adalah produk yang daku jual.
Contest akan berlangsung mulai 16.09.09 hingga 16.10.09 so uols ada masa nak snap gambar dan beli produk daku hehehee...
Contest akan ditutup tepat jam 11.59pm pada 16.09.09 ye...moh le kite...
Contest telah dilanjutkan ke 23.10.09...sempat lagi nak join.

Meh la join weh...dan war2 kan pada kengkawan semua..
Oh ya sambil2 tu jgn lupa klik2 ads tu eh...adioss...

Wah..macam goreng pisang panas CD ku..sapa yg blum sempat order cepat2..

Daku bakal menutup tirai Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest pada 11.59 mlm nanti.. jadi pada sesiapa yang masih belum / merancang untuk menyertainya, boleh berbuat demikian.. sebab uols akan mendapat hadiah yang belum pernah uols menangi di pasaran iaitu UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal malah diadili sendiri oleh penciptanya iaitu Dr. Wan Mahani Zainal Abidin. Special tau..

25. http://fizaqadida.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
26. http://mamaalieya.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
27. http://salmals.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
28. http://fieza-mamacun.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html

Dan Promosi masih berjalan :
UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml = Sebotol RM17 dan 3 botol RM50 je.

Coolababy One Size Pocket Diapers with 2 Insert = RM27.50 sekeping + RM4.50 pos ekspress..sehingga tepat jam 11.59 mlm nie..moh le kite weh...

Thursday, October 22, 2009

Terlebih sudah....MC ari nie..Senarai Peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri..My 10th Wedding Anniversary..

Daku dah terover loaded la...dari segi kerja, peribadi dan segalanya...penat sungguh...so memandangkan bos daku bercuti 7 hari isterinya bersalin, daku amik kesempatan MC gak.. x lalu da..start dr cuti raya sakan 10 hari jejalan sampai last day cuti..then masuk keje mengadap report, lps tu g kl lak sepupu kawin, blik kl g bengkel kewangan kat Sg Spt 3 hari..then layan audit dalam, prepare report kewangan tuk Mesy JPKA, then g Pahang sambung terus ke KL mesy..balik awal pagi selasa jam 2pg terus g keje pagi tu, wat report lagi..last2 mcm x leh nak gerak, semua urat saraf sakit.. dlm pd bz tu bz gak dgn pembukaan Miela77 Online Shoppe..layan order yg boleh tahan gak..waduh2..Dr. Yik, pls give me MC..huhuhu

Meh tengok senarai peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri dan pastikan yg belum join tu berbuat demikian sbb x de extend lagi.. tepat 11.59pm 23.10.09 daku akan tutup penyertaan dan serahkan pd Dr. Wan Mahani Zainal Abidin tuk menilai...31hb 10 nnt daku umumkan pemenangnya ye..

1. http://taufidris.blogspot.com/2009/09/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
2. http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/09/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
3. http://zaikulim.blogspot.com/2009/09/miela7-aksi-di-aidilfitri-contest.html
4. http://miezaniera.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
5. http://ijanmemory.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
6. http://ieyza83.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
7. http://nuradyanirosly.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-adilfitri-contest.html
8. http://mawar-ayu.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest-nie.html
9. http://yatiechomeyl.blogspot.com/2009/10/aksi-di-aidilfitri-contest.html
10. http://zueyie.blogspot.com/2009/10/aksi-di-aidilfitri-contest.html
11. http://mylittlemikhail.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
12. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
13. http://blogjuniza.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
14. http://ayuhussien.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
15. http://shakeymirza.blogspot.com/2009/10/aksi-di-aidilfitri-contest.html
16. http://intanurulfateha.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
17. http://drhanie.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
18. http://cute-miut78.blogspot.com/2009/10/contest-aksi-di-adilfitri.html
19. http://nzizee.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-diaidilfitri-contest.html
20. http://bintanghati-ku.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
21. http://edahjue.blogspot.com/2009/10/aksi-di-pagi-raya.html
22. http://ometomeiorked.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
23. http://myangels-love.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html
24. http://fizaqadida.blogspot.com/2009/10/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html

Dan untuk makluman uols esok 23hb Oktober 2009, genaplah usia perkahwinan daku dan cik abgku 10 tahun.. so daku bermurah hati untuk melanjutkan promosi jualan yang sedang berlangsung di Miela77 Online Shoppe iaitu :

UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml = Sebotol RM17 dan 3 botol RM50 je.

Coolababy One Size Pocket Diapers with 2 Insert = RM27.50 sekeping + RM4.50 pos ekspress..sehingga 23hb Oktober tepat jam 11.59 mlm ye..


Tapi, kalau uols x ckp bajet nak beli dan sayang nak lepaskan peluang nak beli dengan harga giler-giler nie, daku terima order n book dengan deposit :-

1-2 kpg (RM10), 3-4 kpg (RM20), 5 -7kpg (RM30), 8-10 kpg (RM50) dan 11 keatas 25% dr harga ye.. daku akan rekod n simpan order uols sampai bayaran dibuat mengikut perjanjian..samaada gaji or hjg bln.. isi borang pesanan or email daku ye.. meh rebut peluang keemasan ini.. tempahan selepas 23hb adalah tertakluk pd harga RM28 sekeping sehingga hujung bulan .. harga asal RM30 - RM35.

Wednesday, October 21, 2009

Alhamdulillah..stok CD ku habis dijual..Sapa nak beli dgn harga RM27.50 sehelai..meh booking cepat...b4 midnight

Daku tak sangka lak jualan CD ku laku macam goreng pisang panas.. Alhamdulillah..dan clearance stok daku habis terjual dalam masa tak sampai 2 jam.. malangnya bertalu2 email bertanyakan stok ada lagi tak.. ye lah harga yang benar2 runtuh.. daku tak sampai hati lak sebab orang da berharap.. so daku fikir2 memandangkan daku da dapat extra order 20 kpg.. apa kata klu daku buka order dengan Harga RM27.50 nie sampai 11.59mlm nie.. then pada sapa2 yang nak order n bayar on the spot daku alu-alukan tapi stok masuk ahad nanti.. manakala pada sesiapa yang berminat nak order n nak beli dengan harga tu, daku terima order uols tapi dengan syarat daku ambil deposit...
1pcs = RM27.50 + RM4.50 pos ekspres = RM32.50 (Deposit RM10.00)
2pcs = RM55.00 + RM7.50 pos ekspres = RM62.50 (Deposit RM20.00)
3pcs = RM82.50 + RM10 pos laju = RM92.50 (Deposit RM30.00)
4pcs = RM110.00 + RM11.50 pos laju = RM121.50 (Deposit RM30.00)
5pcs = RM135.00 + RM12.50 poslaju = RM147.50 (Deposit RM30.00)
10 pcs = RM260 + RM15.00 poslaju = RM275.00 (Deposit RM100.00)
Penghantaran dibuat selepas bayaran penuh diterima. So kalau sapa2 yang rasa macam rugi tak beli tapi gaji belum lagi.. leh order cepat.. sbb daku leh bajet berapa order yang daku leh buat pada supplier.. lagipun daku leh bg rege nie sbb daku amik banyak.. tapi kalau runcit2 tu x dapek gak daku nak nolongnya.. so sapa cepat dia dapat.. order untuk RM27.50 sekeping hanya sehingga 11.59mlm nanti je..lepas tu kembali ke RM28 hingga 23hb Oktober dan selepas tu naik RM30 sekeping. Meh booking dulu..gaji bayar... sila isi borang pesanan di http://miela77shoppe.blogspot.com ye.. senang skit daku ada details... n tulis di bahagian Nyatakan Kuantiti Pesanan (jumlah pesanan + deposit). Tapi kalau nak bayar cash, Isnin depan baru leh pos eh..
Dan sapa2 yang berminat nak jadi ejen UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal pun dialu-alukan sebab antivirus nie da mula dikenali dan mendapat sambutan menggalakkan..sama ada secara online atau COD.. Untung sehingga 25% setiap botol bagi pembelian melebihi 10 botol ... Promosi Keahlian RM150 untuk ejen dan anda akan mendapat 10 botol UK Antivirus Bio-Tech Herbal 5ml bersama 20 keping flyers..

Clearance Stok!!! Rege turun lagi..Hanya RM27.50 je...meh cepat..

Memang tak masuk akal betul daku nie..bukan apa daku amik 60 pcs Coolababy One Size Pocket Diapers kat supplier n dah terjual 55 pcs.. so berbaki 5 pcs je lagi.. alang kepalang daku nak habiskan stok yang ada dan nak order baru... kebetulan daku dah dapat order utk hjg bulan.. so daku leh tumpu kat order yang mendatang lak..so far harga promosi masih berjalan hingga 23hb Okt nie..dan daku still amik order thru borang pesanan dan email.. so sapa2 yang nak beli CD dengan harga RM26-RM28 nie, meh la order cepat.. kalau x cukup bajet.. book dulu, byr deposit then bila da ada duit, bayar habis n daku wat penghantaran... Lepas nie daku still jual harga promosi tapi RM30 hingga masa diberitahu kelak.. Rasanya semua orang tahu harga Coolababy One Size Pocket Diapers nie kat pasaran luar or online dalam RM35 - RM45 kan..kalau murah lagi tu comfirm tgh promosi.. so sapa2 yang teringin atau dah cuba ber'CD's nie..meh la order or tempah ..
Dan seperti yang uols da baca title tadi.. daku nak wat clearance stok.. so baki 5 CD tu daku jual dengan harga RM27.50 sekeping termasuk 2 Insert.. kalau amik semua daku jual dengan harga RM130 je + poslaju RM10 so RM140 je..meh cepat..sapa cepat dia punya.. kalau hari nie bayar b4 jam 2ptg..esok uols dapat by poslaju.. warna yang ada hanya (merah 3, pink 1, hijau 1)...mari..mari...mari..
Dan jangan lupa UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml.. daku jual dengan harga RM17 je sebotol (Pos Biasa ye..) dan kalau beli 3 botol hanya RM50 je.. promosi sampai 23hb nie je.. dah sapa2 yang da beli n belum join Miela77 Aksi Di Aidilfitri..sempat lagi nak join.. leh rebut hadiah berganda..

Tuesday, October 20, 2009

Coolababy Cloth Diapers One Size Pocket With 2 Insert Hanya RM28 je..Promosi Sempena Pembukaan Kedai Miela77 Online Shoppe


Jangan terkejut. Memang murah di pasaran. Kenapa? Sebab daku wat promosi sempena pembukaan Kedai Miela77 Online Shoppe pada 16 Okt 2009. So sebagai penghargaan, daku tawarkan Coolababy Cloth Diapers Pocket With 2 Insert dengan harga yang tak masuk akal ni.. Hanya sehingga 23 Okt 2009 ye..Telah dilanjutkan ke 31hb Okt 09 ye..sempat lg nak order. Sapa cepat dia dapat.. Kenapa daku jual jenis Coolababy?? Sebab Lampin Coolababy adalah lampin kain dr kualiti yg tinggi yang mampu dimiliki. Material lampin kain ini adalah lebih kurang sama seperti lampin BumGenius. Direkomen utk kegunaan harian. Memang berbaloi dan menjimatkan.. Saiznya seperti dibawah :-

Dan berikut adalah cara penggunaannya...

Jadi sapa2 yang berminat dan ingin memiliki Cloth Diapers CoolaBaby One Size Pocket nie..meh grab kat sini atau terus buat pesanan melalui borang pesanan di http://miela77shoppe.blogspot.com/. Daku percaya kalau kakitangan kerajaan confirm takut nak membeli sebab gaji bulan nie dapat awal. 25 Nov 2009 nanti baru gaji balik...tak pe, kalau minat daku leh reserve dulu..tapi sebaiknya daku minta deposit 20% dari harga pembelian..

So meh buat pilihan :-

1 CD + 2 Insert = RM28 + RM6 Pos = RM34 (Dep RM10)

2 CD + 4 insert = RM56 + RM8 pos = RM64 (Dep RM20)

5 CD + 10 insert = RM135 + RM12 pos = RM147 (Dep RM50)

10 CD + 20 insert = RM260 + RM15 pos = RM275 (Dep RM100)+ Hadiah percuma UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml

Tawaran sah hingga 23 hb Oktober 2009 sahaja.

Kini dilanjutkan ke 31hb Okt 2009 krn banyak permintaan suh lanjutkan krn blum gaji lagi...

Meh tempah sekarang..pertanyaan, email ke Miela.77@gmail.com
MARI...MARI...MARI...


Sunday, October 18, 2009

Jadual penggunaan Cloth Diapers..Promosi Coolababy CD + 2 Insert -Hanya RM28 till 23rd Okt 09

Jadual penggunaan Cloth Diapers.. ini sebagai panduan sahaja...sesuai utk baby 2 bulan keatas...
7.oo - 10.oo pg ~ 1cd poket + 1 insert
10.oo - 1.oo ptg ~ 1cd poket + 1 insert
1.oo - 4.oo ptg ~ 1cd poket + 1 insert
4.oo - 7.oo mlm ~ 1cd poket + 1 insert
7.oo - 12 t/mlm ~ 1cd poket + 2 insert

Harga Promosi :-

1 CD + 2 Insert = RM28 + RM6 Pos = RM34 (Dep RM10)
2 CD + 4 insert = RM56 + RM8 pos = RM64 (Dep RM20)
5 CD + 10 insert = RM135 + RM12 pos = RM147 (Dep RM50)
10 CD + 20 insert = RM260 + RM15 pos = RM275 (Dep RM100)

Tempahan dibuka sekarang. Tawaran sah hingga 23 hb Oktober 2009 sahaja.

Dilanjutkan ke 31hb Okt 2009 krn ramai merungut blum gaji lagi..lepas ni kembali ke harga RM30 / pcs + 2 insert


Saturday, October 17, 2009

Perjalanan ke Pahang .... moga2 berukband ok kat Temerluh tu eh..

Daku skang kat Batu Caves. Singgah minum kat Restoran Ibrahim Maju.. penat..biasanya cik abgku yang drive.. nie esok dia keje n Isnin lak daku meeting.. so x leh ajak dia.. kena g sendiri.. skang daku dalam perjalanan ke Felda Sebertak Triang Pahang.. umah Mak Tih Rodziah.. ada kenduri.. then ahad daku balik KL. Cari la umah sedara mara. Mak daku x suka tido hotel.. nak gak mengaco adik beradiknya.. daku kalau urusan keje.. suka lepak rileks2 kat hotel.. lagipun kan leh claim balik.. memandangkan beliau x mo... so kena la cari 7 perhentian tuk merileks sementara nak meeting keesokan harinya.. planning nak g amik stok CD yang daku pesan ... memandangkan daku dapat pesanan 50 CD tuk penghantaran Isnin nie.. sekali harung je lah.. then kalau ada sapa2 yang still interested.. meh la join... murah je.. Harga pengenalan RM28 temasuk 2 insert.. murah..murah..n kalo minat leh g ke http://miela77shoppe.blogspot.com utk order... n org KL kalo nak beli UK Antivirus COD leh la order skali... nnt daku check ahad nie.. n daku sms or email balik.. jimat postage... Isnin malam daku zasss balik Ipoh cozz Selasa daku nak kena meeting kat AG Ipoh lak.. K..roti nan ayam tandori suda mari.. daku nak makan sebelum memulakan perjalanan.. kalau ada rezeki daku dpt la coverage broadband.. klu x tunggu ahad kat KL la... doakan perjalanan daku selamat sampai ke destinasi.. Maleh nak kuarkan kamera... so entri tanpa gambaw ye...nanti daku upload gambaw kat pahang tuk tatapan uols... Bye..nak mamam dulu...

Friday, October 16, 2009

Promosi Cloth Diaper Coolbaby hingga 23 Okt 2009..Murah..Murah

Salam..bersempena dengan pembukaan Miela77 Online Shoppe di http://miela77shoppe.blogspot/ petang nanti..daku ada wat promosi..beli CD Coolbaby + 2 Insert hanya RM28 sahaja dan kalau nak jadi dealer, beli min 10 CD + 2 Insert hanya RM26 je. Harga poslaju utk Satu hanya RM6 sahaja dan 10 pcs hanya RM13. Berminat blh order boleh isi borang pesanan di atas. Malangnya belum sempat nak buh CD dalam kotak pesanan tu..just buh kat bawah kotak tempahan tu..
Harga Promosi :-

1 CD + 2 Insert = RM28 + RM6 Pos = RM34
2 CD + 4 insert = RM54 + RM7 pos = RM61
5 CD + 10 insert = RM135 + RM10 pos = RM145
10 CD + 20 insert = RM260 + RM13 pos = RM273

Tawaran sah hingga 23 hb Oktober 2009 sahaja.

Busung 24 bulan! .. Meh tengok kalau sanggup...

Daku terbaca dalam blog Dr Azwan. Meh kita kongsi bersama.


Suatu waktu dahulu, ketika perubatan moden tidak tercapai dek tangan kerana masalah infrastruktur, kewangan dan logistik, maka rawatan tradisional dipilih sebagai rawatan utama. Ia merangkumi rawatan herba dan akar kayu, petua, jampi serapah ataupun dengan bantuan jin.

Bomoh, pawang dan dukun menjadi pendukung utama di dalam kampung-kampung. Ada waktunya, pemimpin harus dengar cakap mereka dan pendapat mereka perlu dituruti kerana ilmu dan pengalaman mereka tentang kedukunan dan juga amalan firasat.

Namun kini, peranan mereka sudah semakin kurang. Ini kerana, perkhidmatan kesihatan sudah semakin meluas ke ceruk pendalaman. Jika tidak pun, rakyat boleh keluar mencari perkhidmatan perubatan moden walaupun terpaksa menelusi pelbagai rintangan di dalam perjalanan.

Pada waktu 2009 ini, kita mungkin sangka bahawa mereka yang duduk di kawasan pendalaman sahaja yang menolak rawatan moden dan hanya mahukan rawatan tradisional ini secara total.

Itu tidak benar.

2 minggu lepas, saya terjumpa dengan seorang wanita di dalam usia 40-an. Beliau datang dengan perut yang besar dan badan yang sangat kurus. Wajahnya cekung. Mungkin dia menyangka dengan memakai jubah labuh dan lengan yang panjang itu dapat menutup perutnya yang besar sseperti 9 bulan mengandung itu. Cumanya, perutnya bukan membusung 9 bulan tetapi 24 bulan!

Beliau secara terbuka memberitahu bahawa beliau didiagnosis menghidapi fibroid oleh pakar sakit puan 2 tahun lalu. Tetapi beliau buat tidak endah dan hanya mahu berubat secara tradisional. Sudah bermacam tempat dia telah pergi dan pelbagai rawatan tradisional dia telah terima namun "belum ada rezeki" lagi.

Saya terkejut apabila dia memberitahu bahawa dia bertugas di sebuah hospital universiti yang terkenal di Kuala Lumpur. Malah dia kata dia kenal pakar sakit puan si polan dan si polan (yang saya juga kenal) kerana pernah bekerja dengan mereka.

Saya tanya kenapa beliau tidak mahu menerima rawatan dari pakar sakit puan. Wanita berpendapat bahawa beliau lebih serasi dengan rawatan tradisional. Mungkin sedikit segan dengan pakar di tempat beliau bertugas. Tetapi beliau percaya bahawa rawatan tradisional itu boleh membantunya.

Rupa-rupanya beliau pergi ke hospital ini kerana beliau telah berjumpa dengan seorang "pakar" tradisional yang memberitahu bahawa perutnya penuh air. "Pakar" itu mahukan beliau menjalani ujian CT scan supaya air tersebut dapat dikenal pasti dan dibuang. Bagaimana cara ia akan dibuang saya tidak tahu. Mungkin melalui cara batin.

Saya memberitahunya, kalau ketumbuhan ini adalah fibroid, ia bukan lah sejenis air yang terkumpul tetapi sejenis ketumbuhan dari rahim. Kita tidak boleh buang air begitu sahaja sedangkan masalahnya ialah sejenis ketumbuhan berasal dari tisu. Ia perlu dibedah.

Sebelum ini pun banyak sudah cerita tentang fibroid yang banyak dibuang sehingga berkilo-kilo beratnya. Ia boleh dilakukan dan selamat. Asalkan ia bukan kanser.

Beliau tetap dengan pendiriannya untuk menerima rawatan tradisional walaupun beliau mengaku bahawa selama 2 tahun beliau menerima rawatan tersebut, tidak ada perubahan yang berlaku malah ketumbuhan semakin membesar. Dan beliau semakin kurus.

Apa yang boleh saya katakan. Saya berasa sedikit kesal tapi saya yakin itu adalah keputusannya dan kita sebagai perawat harus menghormati kehendak pesakit kita. Apatah lagi beliau tidak jahil dan faham akan penyakitnya.

Cuma mungkin saya boleh berkongsi cerita yang saya terbaca di dalam email.

Kisah seorang perempuan tua yang tinggal seorang diri ketika hujan lebat. Hujan tidak berhenti dan air mula semakin naik ke dalam rumah. Semakin lama semakin tinggi banjir itu sehingga beliau terpaksa naik ke atas meja.

Apabila skuad penyelamat tiba, dan mahu membawanya ke dalam bot beliau menolaknya. beliau berkata, pergilah, Tuhan akan menolong aku. Beliau pun terus berdoa.

Apabila air naik lagi, beliau terpaksa naik ke loteng. Skuad penyelamat pun tiba lagi untuk membawanya pergi. Beliau menolak dan berkata, pergilah, Tuhan akan menolong aku. Wanita itu terus berdoa dengan lebih kuat lagi.

Apabila air nak lagi, beliau naik ke atas atap. Pasukan penyelamat pun tiba lagi buat kali ketiga. Beliau dengan sikap degilnya berkata, pergilah. Tuhan pasti menyelamatkan aku.

Akhirnya wanita tua itu mati tenggelam.

Apabila dia menemui Tuhannya, Tuhan bertanya kepadanya, kenapa engkau membiarkan dirimu tenggelam?

Wanita itu menjawab, Aku menunggu pertolongan dari Mu Tuhan yang tidak kunjung sampai.

Tuhan menjawab, Bukankah aku telah membantumu dengan menghantar pasukan penyelamat ke rumah mu? Bukan sekali tetapi 3 kali!

(p.s. Cerita ini perlu dianggap sebagai sekadar cerita sahaja)

Kadang-kadang Allah memberi pertolongan melalui pelbagai cara. Ia di hadapan mata kita, tetapi kadangkala kita selalu terlepas pandang.

Perubatan Islam bukan hanya memakan herba-herba dan jampi sahaja. Ia juga merangkumi ilmu-ilmu yang baik, yang dijalankan secara teratur, penelitian melalui sistem empirikal dan macam-macam lagi. Malah, sekiranya terdapat unsur menyerah diri kepada kekuasaan Allah, menggunakan ubat-ubatan yang jelas tidak haram kecuali darurat, menggunakan pendekatan islam seperti adab dan sebagainya, Maka perubatan moden sekarang adalah perubatan Islam yang paling berkesan.

Wallahu A'lam.

Thursday, October 15, 2009

PENGUMUMAN!!!!! MIELA77 AKSI DI AIDILFITRI CONTEST DILANJUTKAN....DAN PEMBUKAAN MIELA77 ONLINE SHOPPE

Untuk makluman uols semua, sepatutnya tarikh tutup Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest adalah pada 16hb Oktober 2009 bersempena pula dengan pembukaan kedai online daku yang daku impikan sejak Julai lepas iaitu di http://miela77shoppe.blogspot.com namun daku dapat arahan pergi ke Pahang hari Jumaat ni dan KL hari Isnin nie urusan kerja dan peribadi. So daku takut di Pahang nanti Maxis Broadband x de coverage... cian lak para peserta daku yang pastinya menantikan dengan penuh debar keputusan siapakah yang memenangi contest nie.. so be fair to everybody dan langkah yang paling selamat, daku akan lanjutkan Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest nie sehingga 23hb Oktober 2009 tepat jam 11.59mlm.
So pada yang belum sempat nak join tu, meh la segera dan tolonglah war-warkan kepada rakan-rakan yang lain ye... Dan ada dikalangan customer UK Antivirus daku yang belum menghantar penyertaan. Daku nasihatkan berbuat demikian, kerana peluang uols untuk menang lebih cerah dan uols akan diadili untuk kedua-dua kategori iaitu peserta dan pelanggan. Dan daku akan melantik juri untuk mengadili penyertaan uols.. Pemarkahan berdasarkan kepada kreativiti uols mengolah entri, gambar yang spontan dan menarik (kalau klakar lagi bagus) serta kreativiti uols dalam mempromosikan dan menerangkan tentang UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal. So jangan risau daku x sentuh langsung pemilihan pemenang. Tak mo pening-pening kepala. Daku rancang proses pemarkahan akan berjalan dalam tempoh seminggu. Bagi juri belek dan telek betul2...x mo last minit nyer keje... then pada 31 Oktober 2009 nanti daku akan umumkan pemenangnya... Daku juga akan sediakan dua hadiah tambahan... pertama untuk peserta pertama (dah ada eh..) dan kedua untuk peserta yang bertuah..jadi peluang untuk uols dapat hadiah lagi cerah...cuma kos hadiahnya tak sama dengan hadiah utama lah.. ada yang bertanya dua hadiah je ke? Kalo nak lebih, belilah UK Antivirus tu, katakanlah dua orang je customer UK yang join contest nie, confirm antara mereka dapat hadiah istimewa yang bernilai RM40 tu dan mereka dinilai sekali lagi untuk mengejar dua hadiah utama... kalau rezeki mereka..bergandalah hadiahnya.. dan hadiah bertuah pun dipilih dikalangan semua peserta... kalau rezeki mereka gak...dapat gondol semua..yang lain gigit jari...taaaaaaaapppiiiii tu kalau memang betul2 bertuah lah.. kan.. hehehehe
So moh le kite...esok daku mesy kat Gopeng.. maybe ptg br ada kat opis...dan kebetulan lak nak anto UK Antivirus pd customer n amik kesempatan tuk pos pd online customer...jd kalo ada sapa2 nak order n dpt pd ari Jumaat nie dgn harga PROMOSI RM55 UTK 3 BOTOL 5ML + POSLAJU SEKALIGUS MELAYAKKAN UOLS DPT HADIAH BERGANDA...boleh order melalui blog http://miela77shoppe.blogspot.com/ n make sure sms details bayaran n address kat hp daku sbb daku nak pos produk pun ptg b4 4.00pm.. sempatla daku packing n pos tuk uols nyer sekali...lepas ni harga promosi kembali ke RM57 hingga 31hb Oktober 2009 ye.. moh le kite weh...

Chatterbox 1st Anniversary GiveAway

Daku nak join this easy-peasy giveaway yang dianjurkan oleh Hanz iaitu Chatterbox 1st Anniversary GiveAway. Just follow 3 Simple Steps for you to join this easy-peasy giveaway & one whole month to do it!

1) Write a post / entry in your own blog about my giveaway. Just 1 post, not more, not less. Please make sure, you put up linkable this giveaway link & my Chatterbox link as well.Invite your friends to join too.

2) Visit /Browse / Surf this Chatterbox as often as you like & by all means, for any post you will find it usefulness, help yourself to it but please let me know. I love to share anything that I know or experienced with others. Do get to know this Chatterbox & me, so...you can provide your opinion, views, ideas or whatever feedbacks, be positive or negative, I'm ok with it. :D

READ : ONLY this Chatterbox CONTENTS. I repeat, just the CONTENT (post/chat). Whether as overall, specific or based in certain subject. Don't comment any other things like layout, navigation or whatsoever.I'm open to all feedbacks, but please make it reasonable & reliable. (Jangan kutukan yang tak berasas dan menghentam dah ler. Tak baik tau menyakiti hati orang lain & kat blogosphere pun kenalah berhemah jugak) Why? All this time, I appreciate the friendships made & love to make more friends & sharing is one thing I love to do for things I love & cherish. Your visits & views is important to me. I believe in lifelong learning & room for improvements.

3) Leave your (i) blog link entry about this giveaway & (ii) your feedbacks on my Chatterbox's Content (overall or specific) in this Giveaway entry at Vis-a-vis.(Comment)

Note : I need to moderate the comment to blog owner's approval to ensure, each participant's entry is maintaining its uniqueness, no copy-cat & non-influential from others. Originally yours...

How you will be judge? Dear Hubby of yours truly who is a non-blogger will review each entry. Well, since the existing of this Chatterbox, he's my biggest Critics! Ha!Ha!

So, who can join? Just any Malaysian Citizenship Female Bloggers either residing in Malaysia or outside of Malaysia.This giveaway starts on 15th of October & ends on 15th of November, 2009 @ 11:59pm (Malaysian time)What's in it for you?

Well, no grand prize, 1st prize, instead....We will have 3 winners that might win any of these at about the same value:

Meh tengok hadiahnya kat sini eh...

ATTENTION TO HANZ.. daku da follow syarat pertama eh..tuk syarat kedua akan dibuat dari masa ke semasa...dan syarat ketiga pun.. nak jadi antara first 3 contestant..huhuhu

Tuesday, October 13, 2009

Contest Wansteddy: Love Teddy Bear

Daku nak join contest yang dianjurkan oleh wansteddy nie..da lama aims..tapi x sempat nak snap gambar sesuai..kat umah bz, kat opis bz, so lastly, amik je la gambar ape pun yg penting bertepatan dengan syarat yang diberi. Apa syaratnya eh...meh kite tengok..
Syarat-syarat wansteddy contest....
1. Jadi follower wansteddy....dah eh...
2. Taruk link blog wansteddy kat bloglist anda..... pun sudah eh...
3. Tepek banner contest wansteddy kat sidebar blog anda...dah gak...
4. Sediakan satu n3 yang bertajuk contest wansteddy: love teddy bear...done

5. Adakah anda meminati teddy bear? Berikan jawapan ya atau tidak...ya sudah semestinya, dah anak 3 pun teddy bear sentiasa dalam pelukan ku..x malu tul..cik abgku lepas ketepi..oppss..teeeet.....
6. Tepek gambar mana2 gambar anda atau ahli keluarga anda yang paling anda sukai. Tak kisah la gambar masa kecik mahupun gambar terkini. Pastikan gambarnya jelas. Anda dialu-alukan meletakkan gambar bersama teddy bear (tiada paksaan).
Dan inilah gambar yang daku pertaruhkan

7. Ceritakan kenapa anda sukakan gambar tersebut.
Sebab, masa nie, Baby Qis tengok syok main dengan toys2 dier, tetiba kakak Amira datang kacau, konon nak join dua kaki, memandangkan cik kak cilik nie da makin cerdik, dikepitnya bear tu konon tak bagi kakak amik siap membebel lagi..aaauuuuu...mmmmmamamamma...konon marah la..daku suka tengok aksinya...kiut sangat...so daku harap ada la peluang baby qis dalam contest nie eh..
Pada yang lain, meh join. Still sempat lagi nieh...

Durian berbuah dipangkal di Kg Selanyau, Miri, Sarawak

Daku ada berjanji dengan CuTeMiUt78 aka Rina tuk upload gambaw pokok Durian Berbuah DiPangkal Pokok rentetan dari artikelnya di http://cute-miut78.blogspot.com/2009/10/pelik-tapi-benar.html so dibawah nie adalah gambarnya..tapi x berapa terang..maklumlah teramatlah pandai bab photo editing...inilah jadinya..
Gambar nie dirakamkan semasa daku menghadiri Mesyuarat di Miri Sarawak dan mengikuti lawatan kerja ke Kg. Selanyau, Miri, Sarawak pada tahun 2005 yang lalu.. da lama dah.. mmg tau kewujudan buah durian berbuah dipangkal pokok nie, tapi masa kami pergi dah tak banyak, ada beberapa biji je, tapi at least bukti tu ada lah x le sekadar omong kosong. Rasanya x berapa lemak dan sedap seperti buah durian kita disini, doyan perak lagi ummmppphhh.. meh la kome ke perak.. opsss iklan lak..so daku ada report nak upload nie, moh le kite layan gambaw dibawah... sapa2 lain yang ada pengalaman, leh la kongsi bersama.. orang sarawak..mana kitak...




PROMOSI UK ANTIVIRUS FORMULA BIO-TECH HERBAL 5ML 3 BOTOL HANYA RM55 TERMASUK POSLAJU MASIH BERJALAN HINGGA 11 OKT 2009...dan kini daku lanjutkan hingga 20 Okt 2009. KALAU UOLS DEMAM, SELSEMA, SAKIT TEKAK OR BATUK, DINASIHATKAN AGAR MENCUBANYA. MEMANG BERKESAN. ORDER MELALUI EMAIL KE Miela.77@gmail.com atau ISI BORANG PESANAN DI SIDEBAR KANAN TU YE. PENGHANTARAN DIJAMIN SAMPAI 24 SELEPAS BAYARAN DIBUAT.

dan marilah sertai Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest.. tarikh tutup 16 Okt nie..
dan daku tengah set up untuk pembukaan kedai online shoppe... bakal di launch pada 16 Okt nie cadangnya.. harap2 jadila...tengah kumpul barangan tuk dijual nieh.. sapa2 nak offer daku jadi orang tengah ke reseller ke cantik gak..hehehehe



Monday, October 12, 2009

Simptom Measles sering mengganggu baby...meh kite tengok..

Daku nak share info nie lak tuk semua mama yang prihatin ttg baby mereka..daku dapat artikel nie dari blog unlisted_one. Thanks to unlisted_one. Jalan2 sambil layan boring nie..terjumpa artikel yang berfaedah..harap u tak kisah ye..

Antara tanda-tanda awal measles ini adalah :

1) Cirit birit
2) Demam tinggi
3) Batuk
4) Selsema
5) Muncul bintik-bintik merah pada badan

Dan sekiranya tidak dirawat, boleh menyebabkan kerosakan otak pada bayi..Namun ianya adalah kes terpencil.Paling penting, terus bawa bayi berjumpa doktor sekiranya terdapat simptom2 measles.

Berikut adalah tips-tips penjagaan baby dengan measles.
Antaranya :
1) Pastikan kelembapan udara di sekeliling bayi adalah tinggi. Jika perlu, gunakan humidifier. Ini bagi memudahkan bayi bernafas. (ini bagi bayi yang batuk-batuk).
2) Berikan banyak air pada bayi.
3) Beri ubat demam seperti paracetamol kepada bayi bagi menurunkan suhu badan (jika demam) atau ubat batuk sekiranya bayi batuk.
4) Banyakkan makanan berkhasiat pada bayi.
5) Pastikan bayi dapat rehat yang secukupnya.
6) Jangan biarkan orang merokok di tempat yang berdekatan dengan bayi. Ini boleh menyebabkan gangguan pada jantung dan paru-paru bayi.Bayi yang telah dijangkiti measles, masih perlu mendapatkan vaksin apabila berusia 12 bulan.

Dan Promosi UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml 3 botol hanya RM55 termasuk pos laju..sesuai tuk demam, selsema, batuk, gejala ILI, cegah H1N1, asma, dan pelbagai penyakit lain..order ke Miela.77@gmail.com


My-Giveaway & My Dressing Barn CONTEST GIVEAWAY

Daku amik kesempatan nak join contest lagi..tgh bz nie...lari dari kesibukan jap...

My Dressing Barn has sponsored a giveaway contest with us :)

And the prize will be a Victoria's Secret Cosmetic Pouch worth RM59.90

How to win this??

1. Be a follower of My Dressing Barn at http://mydressingbarn.blogspot.com (1 entry) ok mmg dah folo before this...
2. Be a follower of My-Giveway at http://my-giveaway.blogspot.com (1 entry) ..pun da folo gak..
3. Blog about this contest in your blog. Remember to mention My Dressing Barn & My-Giveaway with links back to each respective site ( 2 entries) spt yg uols lihat eh...
4. Copy the contest banner into the blog entry with link to the contest (1 entry) .. dah tepek kat atas tuh..
5. Place the CONTEST banner in your sidebar with link back to the contest entry (1 entry) ..pun da tepek..harap scroll down..
6. Add US on facebook - "My Dressing Barn" and Create a link of this contest in your Facebook (1 entry) ..alamak facebook tak aktif la..
7. Visit My Dressing Barn at http://mydressingbarn.blogspot.com and tell us your 3 favourite item from their shop. Pls give names of items according to TITLE (3 entries)

hmm... 1. Victoria's Secret - PINK Beauty Tote Bag Set , 2. Victoria's Secret Beauty Rush Lipgloss (VARIETY) 3. Victoria' Secret MUST HAVE MINI GIFT BAG - Various Scents
8. Leave a comment on this post (here on My-Giveway) with all that you have done so I can check and give you your entry numbers :)/./okies..siap eh..

CONTEST LINK is..
http://my-giveaway.blogspot.com/2009/10/my-giveaway-my-dressing-barn-contest.html

That's it !!
10 entries if you do all the above :)
That means 10 chances to WIN !!!
WOOO HOOO !!!

Yes.. the lucky winner will be chosen using random.org

So HURRY !!
Contest ends till Oct 31st 2009

Sunday, October 11, 2009

Kebetulan yg betul .. kebenaran yang menakutkan..dan senarai peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest

Daku terbaca entri Kebetulan yg betul di blog cik angah.. kebenaran yang amat menakutkan.. jelas dunia sudah mengakhiri akhir zaman.. mari kita sama2 berkongsi dan bermusahabah diri..

Terjemahan Surah 17:16 bertepatan dgn waktu gempabumi di Indonesia
17:16 – Waktu berlaku gempa di Padang
[Surah ke 17 (Al-Israa) ayat 16]
Dan apabila sampai tempoh Kami hendak membinasakan penduduk sesebuah negeri, Kami perintahkan (lebih dahulu) orang-orang yang melampau dengan kemewahan di antara mereka (supaya taat), lalu mereka menderhaka dan melakukan maksiat padanya; maka berhaklah negeri itu dibinasakan, lalu kami menghancurkannya sehancur-hancurnya.

17:58 – Waktu berlaku gempa susulan di Padang
[Surah ke 17 (Al-Israa) ayat 58]
Dan tiada sesebuah negeri pun melainkan Kami akan membinasakannya sebelum hari kiamat, atau Kami menyeksa penduduknya dengan azab seksa yang berat; yang demikian itu adalah tertulis di dalam Kitab (Lauh Mahfuz).

8:52 – Waktu berlaku gempa di Jambi sehari selepas itu
[Surah ke 8 (Al-Anfaal) ayat 58]
(Keadaan orang-orang kafir itu) samalah seperti keadaan Firaun dan kaumnya serta orang-orang yang terdahulu dari mereka. Mereka kufur ingkar akan ayat-ayat Allah, lalu Allah menyeksa mereka dengan sebab dosa-dosa mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kuat, lagi Maha berat seksaNya
daku terpanggil untuk berkongsi maklumat ini dan daku harap disebarkan kepada yang lain..
Menyelit skit..
PROMOSI UK ANTIVIRUS FORMULA BIO-TECH HERBAL 5ML 3 BOTOL HANYA RM55 TERMASUK POSLAJU MASIH BERJALAN HINGGA 11 OKT 2009...dan kini daku lanjutkan hingga 20 Okt 2009. KALAU UOLS DEMAM, SELSEMA, SAKIT TEKAK OR BATUK, DINASIHATKAN AGAR MENCUBANYA. MEMANG BERKESAN. ORDER MELALUI EMAIL KE Miela.77@gmail.com atau ISI BORANG PESANAN DI SIDEBAR KANAN TU YE. PENGHANTARAN DIJAMIN SAMPAI 24 SELEPAS BAYARAN DIBUAT.
dan marilah sertai Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest.. tarikh tutup 16 Okt nie.. penyertaan agak kurang .. maka peluang untuk memenangi hadiah lebih cerah..marilah semua..
Senarai peserta Miela77 Aksi Di Aidilfitri adalah seperti berikut :-
Kalau ada yang daku tertinggal maklumkan kembali ye..yang lain meh la memeriahkan contest daku nieh...dan berpeluang mencuba UK Antivirus ku secara percuma...

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010