Monday, August 31, 2009

Pemenang Pengomen Miela77 Terbanyak dan Miela77 GiveAway

Seperti yang daku janjikan... hari nie daku akan umumkan siapa yang menjadi pemenang bagi Pengomen Miela77 Terbanyak dan Miela77 GiveAway... tapi daku rasa semua da tau kan sapa yang mengungguli takhta Komen Terbanyak nie....sapa lagi kalau bukan....




V


V


V


V




MAMA SAFIYYAH DENGAN 68 KOMEN...TAHNIAH




dan pemenang tuk Email paling kreatif adalah...




v


v


v


v


v




Nur Azierah Mohd Salleh (shazrin98@yahoo.com) TAHNIAH




dan pemenang tuk Entry paling kreatif pula jatuh kepada...




v


v


v


v


v


Atiqah TAHNIAH




dan hadiah yang dimenangi adalah..


Sebungkus ikan pekasam dan Pembersih & Pencuci Puteri keluaran Dunita Corporate World..

Oh ya ramai yang tertanya2 tentang keberkesanan UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal tu kan? Jangan risau, jika uols rasa macam nak demam, cepat2 titis 3 titik kat dalam mulut n minum air suam then tidur...insyaallah bangun dari tidur uols akan rasa lebih selesa...

OFFER...BELI 3 BOTOL 5ML HANYA RM57 TERMASUK POS..MEH BELI..MUJARAB..KITA LAH YANG MENCEGAH SEBELUM TERKENA H1N1..JANGAN TUNGGU IA DAH BERJANGKIT BARU BERTINDAK...

Comfy Bebe "Most Loving Sibling" Contest

Please click at the banner for more details...
Keterujaanku menyertai contest disaat-saat akhir semakin membuak-buak..maka dengan ini daku ingin mengistiharkan bahawa daku dengan rasminya menyertai ComfyBebe "Most Loving Sibling" Contest yang dianjurkan oleh MOBS & ComfyBebe.
Daku pun bedek2 gambaw yang ada dalam simpananku dan terjumpa gambaw semasa kami bersiap2 balik dari Genting Highland 26.7.09 yang lepas.. Daku suka gambaw nie kerana ia mengambarkan betapa eratnya kasih sayang ketiga2 anak-anakku (Nurul Amirah Syafiqah, Nurul Qistina Batrisya dan Badrulmunir). Mereka saling sayang menyayangi malah Amira tanpa rasa geli sanggup mencuci po..po..Baby Qis.. dan sama2 bergilir2 dengan Abg Bad menjaga Baby Qis setiap kali daku ada kerja yang hendak dibuat. Syukur alhamdulillah, kadang2 berkesan gak petua orang dulu-dulu... letakkan tali pusat anak2 sekali dalam satu bekas, barulah ikatan antara mereka takkan terurai sampai bila2...walaupun bergaduh, mereka akan berbaik semula, dan hubungan antara mereka akan sentiasa erat sampai bila2...insyaallah..

Macam mana nak join? hmm...meh tengok da cukup syarat ke belum...
1. Daku dah jadi follower untuk ComfyBebe di http://comfybebe.blogspot.com
2. Daku dah pilih gambar dan buat entri di blog ku..
3. Dan daku gak dah cite serba sedikit tentang gambaw tu..
4. Confirm kedua2 link da letak MOBS & ComfyBebe blogs
5. Tinggal komen kat MOBS dengan nama , email and blog link
6. Dan daku dah letak banner dengan backlink to MOBS.
Everything done...so meh pilih daku eh..

Who Wants A Free Account with ClickN READ or ClickN SPELL?

I found this blog while blog hoping..so interested with the prize..useful to my kids..

August is a birthday month in her family. So Time for giveaways!
THE PRIZEA free account to ClickN READ PHONICS or ClickN SPELL.
2 winners will be chosen.
WHAT YOU NEED TO DO?

Leave a comment here on which program you want and why you want it.
Optional: In your blog or website, link to one of the following pages using the given anchor text below. Let me know when you've done the linking.
ClickN Read Phonics - link to http://valuebookshop.com/clicknreadphonics.html
ClickN Spell kids spelling software - link to http://valuebookshop.com/2009/clickn-spell-kids-spelling-software
HOW ARE WINNERS SELECTED?
To give everyone a fair chance, I'll be doing a lucky draw on the1st September 2009. So, all entries must be in by 31st August 2009. If you choose the additional option of linking to one of the specified pages, you will have 2 entries instead of 1. Meaning, your chances of winning is higher.
Good luck everyone.
If you want to learn more about what the programs are about, click on the links below:
ClickN READ PHONICS:Learning to read with phonics
ClickN SPELL: Kids spelling softwarep.s. Oh, and make sure if you are selected as a winner, I have a way of contacting you to get details so I can set up your free account. Best way is to subscribe to this blog of mine (you'll find the "subscribe me" form on the right-hand bar) so you don't miss the winner announcement.
All done..so please pick up eh...

SELAMAT HARI MERDEKA....MERDEKA...MERDEKA

SELAMAT HARI KEBANGSAAN YANG KE 52 TAHUN... SEMOGA MALAYSIA TERUS AMAN MAKMUR DAN MAJU.. KAMI BERTUAH BERNAUNG DIBAWAH LEMBAYUNG BENDERAMU MALAYSIA... TERIMA KASIH...MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...
SELAMAT HARI LAHIR JUGA KEPADA ADIK KESAYANGANKU AZIZUL RAHIMEE BIN WAHAB YANG KE 19 TAHUN... SEMOGA ACU SENTIASA GEMBIRA, SIHAT DAN BERJAYA DALAM PELAJARAN...KETAHUILAH BAHAWA ALONG BERTUAH MEMILIKI ADIK SEPERTIMU..

Sunday, August 30, 2009

My Maxis Broadband cam hampeh

X tau nape, tapi dari tadi asyik dc je...pas tu nak loading very2 slow..daku nak update utk Miela77 Giveaway pun x dpt..x leh upload gambaw..gerammmm... dah la masuk ari nie da dua hari daku kantoi bersahur..smlm bangun da kul 5.15..masak maggie je kat depa.. tapi daku x makan, x ley masuk ler maggie pepagi buta.. pagi nie lak..langsung x sedar...adus.. maka dengan itu keupayaan daku agak terbatas kerana kekurangan air masak..huhuhu.. Maxis oh Maxis...kembalilah seperti biasa... wwwwwwaaaaa.....

Friday, August 28, 2009

Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway Ogos 2009 - Sticky Mode

Ini adalah sticky mode..entri terbaru skrol ke bawah ek..

Updated~~~~ dengan ini Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway Ogos 2009 ditutup ...trrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeetttt... tunggu pengumuman pemenangnya pada 31hb Ogos 2009 ye...


Salam Sejahtera....daku terpanggil untuk wat my second GiveAway lak...

GiveAway nie akan berlangsung dari sekarang 03.08.2009 sehingga 28hb Ogos 2009 jam 5.00 petang...

Apa yang perlu untuk jadi my Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway Ogos 2009 nie...

Sama gak cam dulu...

Pertama : Jadi my follower n link miela77 kat ur blog...(x de link x aci)

Kedua : Copy gambaw pekasam ku nie ...


paste kat sidebar ur blog n tulis....Pengomen Miela77 Terbanyak Giveaway..Pekasam nie milik ku...kat gambaw tu pastikan ada link balik ke blog ku ek...

Ketiga : Maklumkan kat kotak komen entry nie...dan komenlah dientri yang ada kat blog nie...Tapi...pastikan anda belum penah komen kat entri tersebut. Satu komen per entri ek...lebih2 x leh..terhad kepada 10 komen sehari je ye...komen pastikan jgn pendek sangat...nanti x adil lak pd yg lain..

Hadiahnya....emm..pastinya pekasam daku. Saja nak bagi uols rasa. Tapi kena keje skit.

Terdapat perubahan dalam Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway Ogos 2009. Syarat keempat dan kelima telah dikeluarkan. Tetapi pada penyertaan yang lepas tetap diambil kira. Jangan risau.

So, meh la join lagi...huhuhu

Miela77 GiveAway...Sticky Mode

STICKY MODE...SILA SKROL KEBAWAH TUK ENTRI TERBARU YE...

Updated~~~~ dengan ini Miela77 Giveaway ditutup ...trrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeetttt... tunggu pengumuman pemenangnya pada 31hb Ogos 2009 ye...

Daku nak rombak sikit...dengan rasminya terdapat perubahan dalam Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway Ogos 2009 iaitu syarat keempat dan kelima dikeluarkan dan dijadikan Miela77 GiveAway berlangsung dari 11 Ogos hingga 28 Ogos 2009 jam 5.00 petang.

Penyertaan yang sebelum ini daku ambil kira. Don't worry...

Apa yang perlu dilakukan?

Pertama : Jadi my follower n link miela77 kat ur blog...(x de link x aci)

Kedua : Copy gambaw pekasam ku nie ...



paste kat sidebar ur blog n tulis....Miela77 GiveAway...kat gambaw tu pastikan ada link balik ke blog ku ek...

Ketiga: Wat satu entri kat uols nyer blog...cite tentang pekasamku...cam ala2 promotion la... pastikan ada banner n link back to my blog (kalau wat sticky mode adalah satu bonus)...entri yang paling kreatif dan berjaya meraih pelanggan datang akan menang, pastikan uols bg ur entri link kat kotak komen entri nie... 1 penyertaan

Keempat : Email tentang entri http://miela77.blogspot.com/2009/07/ikam-pekasam-untuk-dijualsticky-mode.html kepada 10 rakan2 anda dengan cara yang paling kreatif dan pastikan cc ke Miela.77@gmail.com .... 1 penyertaan

Setiap penyertaan layak memenangi hanya satu hadiah sahaja. Apa hadiahnya? Sebungkus Pekasam yang dipos terus kerumah anda bersama satu hadiah misteri.

So, meh la join lagi...huhuhu

Miela77 GiveAway dan Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway hampir tamat..meh join cepat

Salam dan selamat menjalani ibadah puasa. Daku ingin membuat pengumuman bahawa Miela77 GiveAway dan Pengomen Miela77 Terbanyak GiveAway menghampiri garisan penamat. Tepat jam 5.00 petang, penyertaan dan komen akan ditutup..dan beri daku masa untuk menilai...Daku akan announce the winner pada 31hb Ogos 2009. Pada yang dah menyertai, good luck..pada yg belum..moh le..sempat lagi nieh.

Thursday, August 27, 2009

Penawar H1N1..UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal- Updated

Malam tadi daku amik 200 botol UK Antivirus Formula - Bio-Tech Herbal.. then hari ni stok da terjual 35 botol thru internet n COD..Alhamdulillah.. Skrg daku open order thru my email... daku tengah tunggu surat perlantikan dari Herbalite Sdn Bhd sebagai Ejen Pengedar Perak.. Herbalite adalah syarikat yang bertanggungjawab untuk memasarkan produk ini.. dan daku juga sedang kumpul testimoni dari customer yang pernah menggunakannya.. untuk pengetahuan uols.. banyak gak doktor2 di Hospital Kerajaan dan Swasta menjadi pelanggan tetap Dr. Wan Mahani... tujuan utama Dr. ingin memasarkannya secara terbuka kerana terpanggil untuk tampil membantu masyarakat Malaysia yang mula panik dengan penularan wabak H1N1 yang makin berleluasa ini... sebelum nie produk ni hanya digunakan untuk medical purpose je.. ini yang daku dapati dari maklumat yang Dr. Mahani maklumkan. Ramai yang tanya ada side effect ke? Untuk makluman, produk ini adalah 100% Herba Asli dan tiada kandungan steroid langsung.. insyaallah tak merbahaya... lagipun kalau bahaya tak kan daku berani nak bagi anak2 ku cuba terutama Baby Qis.. Kalau uols berminat leh order kat Miela.77@gmail.com eh.. Kat bawah ada close upnyer...
Daku mencari Ejen untuk membantu memasarkan produk ini. Minima order 20 botol dan daku akan bagi special prize.. so kalau minat meh email daku eh..

An

Happy Birthday To CuTeMiUt78

Teringat daku masa my besday, tetiba dapat wish siap entri from my lovely blogger friend CuTeMiUt78.. Daku hanya mengenalinya dari dunia siber je tapi makin mesra n rasa serasi... Thanks CuTeMiUt78 kerana sudi menjadi sebahagian dari kawan blogger ku.. Semoga perkenalan kita ini membawa kita ke pertemuan dialam nyata lak..Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu dan bahagia selamanya..

Wednesday, August 26, 2009

Alhamdulillah...Amira n Baby Qis semakin sihat..Terima kasih Bio-Herbal

Hari nie daku keje balik selepas 2 hari amik MC..diulangi amik MC.. bukan MC.. hahahaha..tapi cik abgku still x sihat.. alhamdulillah Baby Qis dan Amira semakin sihat... kalau diikutkan riso gak bila tengok temp naik ... makan ubat hospital pun still x turun2.. so dua hari berturut-turut daku lumur UK Antivirus Formula Bio-Herbal tu, seluruh badan, leher, tengkok, hidung n titis ke dalam mulut depa..secara paksa.. demam beransur kebah..n yg best nyer Baby Qis meluncur dengan lajunya didalam walker sampai terbabas masuk dalam bilik air.. hahhahaha.. ramai gak yang berminat nak order.. then sapa yang percaya n nak cuba, daku amik order..tapi ada gak yang sorong tarik konon takut tertipu, amik kesempatan kerana wabak melanda lah, amik nama Dr je, main pakai bubuh je dan bermacam lagi..x pe daku just nak share apa yg daku rasa n guna dan keberkesanannya..kalau uols x berminat dan x percaya, just ignore.. sebab ramai yang berminat, kita kena berusaha x leh tunggu bila dah terantuk baru terngadah.. betul tak.. of course la nak sesuatu tu mesti melibatkan kos.. x kan daku cite, then daku bagi saja je kat uols kan? Kalau sorang dua, bolehlah tapi kalau ramai? Bukannya daku kaya.. disebabkan ia berkesan tuk daku, n kebetulan daku kenal n jumpa Dr Wan Mahani, n dia suggest suh daku advertisekan n jadi ejen tunggal dia di Perak.. so Allah dah memberi jalan rezeki utk daku, mesti daku grab.. daku rasa uols pun akan berbuat demikian, betul tak?.. x pe lah, daku x kisah kat email tu ada yg positif n negatif, cuma daku minta sapa yang da cuba n rasa keberkesanannya, mohon komen kat sini.. so at least ada testimoni dari uols.. Harap sangat eh..
Ops..da jadi tempat meluahkan perasaan lak.. heheheh...

Tuesday, August 25, 2009

Amboi..dua hari MC ... tapi bz cam x sakit..hehehe

Untuk makluman uols, daku da dua hari MC, x berapa sihat..but yg sebenor2nya.. cik abgku, Amira n Bab Qis yang demam...dua hari berturut2 g Emergency Department, Hospital Ipoh. Risau gak tempeture Amira 38.5, then smlm cik abgku n Baby Qis lak...masing2 temp 38 darjah celciuos... Capek den...bisnes smlm n ari nie, Angah yg handle..so far ok la.. dapat untung sikit2 tambah2 pendapatan...tapi hariku makin sibuk.. tambahan lak dengan order pekasam yang baru ku terima, g wat posting order lama yang dah jadi pekasam gara2 Ikan Pekasam Perlis x de stok... nasib baik daku dapat stok Ikan Pekasam Tasik Raban....pure dari Lenggong Perak.. daku da rasa... sedap gak...sama rasa cam Pekasam Perlis...so daku deal ngan ownernya terus... then daku skrg leh order anytime... just call... at least senang nak pickup..tak jauh n tunggu lama2.. sori Cik Mat... daku x la talak tigakan pekasam perlis... cuma servisnya last minit cancel wat daku frust.. kita deal ngan duit org... org tunggu... slalu daku akan post setiap sabtu... tapi da dua kali sabtu x post lagi.. customer pun leh lari.. so bagi mengelakkan perkara yang sama berlaku... daku kena cari inisiatif lain... x mau hilang customer beb... tapi kalau pekasam perlis da ada stok, daku still amik.. coz pelanggan tetapnya ada...nanti daku snap gambar pekasam tasik raban tu...
Oh ya, berbalik pada cite Demam nie, kat emergency sikit punya ramai ke manusia, semua kes lebih kurang... DEMAM, BATUK, SAKIT TEKAK... takut jangkitan influenza H1N1... syukur alhamdulillah, malam tadi daku bw Baby Qis g emergency, then balik daku sapu seluruh badannya dengan UK Antivirus tu, sapu kat hidung, titik setitik kat mulut sebelum menyusu... then dia tido.. merengek x mcm hari2 sebelumnya.. adatlah, takkan buh skali nak terus baik... heran gak..nanti ubat apa tetiba leh terus sembuh... tapi tuhan punya kuasa.. alhamdullillah, panas da kurang, da nak menyusu n mula aktif.. so esok daku leh keje.. Amira pun da x panas sgt badannya... cik abgku je sbb x titik dlm mulut.. tapi cik abgku kata leh bernafas selesa lepas buh kat hidung... terima kasih sesangat pada Dr Wan Mahani kerana mencipta formula yang amat baik dan berkesan ini. Skrg daku dapat gak order dari kawan2 blogger, orang luar n kawan2 pejabat...so far feed backnya baik... tapi semua itu dengan kuasa Allah S.W.T gak..betul tak..
Stok masuk 200 botol petang nanti... sapa2 nak order leh email daku di Miela.77@gmail.com then leh deal harga...kalau ambil sebotol kecil 5ml just RM20 termasuk pos, botol besar 100ml RM150 termasuk pos.. tapi kalau lebih, daku bg diskaun..don't worry... then pada yang da pakai n rasa keberkesanannya, mohon wat entri skit or bg testimoni kat sini eh..
Then sapa2 nak beli pekasam pun meh rasa Ikan Pekasam Tasik Raban... hanya RM6 termasuk pos.. kalau beli 5 bungkus RM30 termasuk pos.. email eh..
5juta berisiko dijangkiti H1N1...ikuti keratan akhbar disini
Meh buat duit raya : http://www.danaraya.com/?id=miela77

Monday, August 24, 2009

Update...Antivirus H1N1...


Sunday, August 23, 2009

Yatie Chomeyl's Giveaway - Kisses of Love

Daku nak join this contest tp blum berkesempatan..so daku kena curi masa gak..mana la tahu hadiah tu milikku...insyaallah..
Terms & Conditions :
This giveaway is only for the follower of blog Yatie Chomeyl -done mmg b4 this da follow
Link to blog Yatie Chomeyl in your entry and add my blog in your bloglist :
http://yatiechomeyl.blogspot.com/ (no link back will be disqualified) - done
Upload the banner of this contest to your sidebar - done
Only ONE picture per entry -done
Leave the link to your entry here to inform me that you've join this contest -done

Dan inilah gambar yg daku pertandingkan...waktu nie daku n baby qis tgh bersedia nak tido..so mcm besa klu tido mesti nak ngopek lu.. then daku slalu cium kepala dia n abg bad pun snap...terkejut daku..tapi at least ada kenangan...ye tak? thanks to abg bad..



Saturday, August 22, 2009

Bisnes Kecil-Kecilan...Day One..

Selamat menjalani ibadah puasa pada semua rakan2 blogger ku...ari nie daku nak cite ttg projek terkini daku n my family...ya...daku jadi tauke jual kuih muih n lauk pauk kat on the way nak g Taman Botani Ipoh. Tapi bukan la besau sangat.. just kecil2lan je.. tu pun adik ku yg kat Hillcity Hotel tu si Angah..sebok tul nak wat berniaga tuk cari extra income...kebetulan lak mak daku mmg wat kuih tuk PLKN Gopeng so... masak skali lauk pauk n kuih muih utk dijual...di ulangi..menu dimasak dek Mak n Angah... daku tolong bg modal n jual je... kalau daku yg masak confirm habis sebelum dijual .... hahahaha...day one ok la...org byk cuti masak sendiri kat umah..lagipun daku jual tepi jalan je..adalah dua tiga gerai lain.. menariknya daku sebelah org jual air tebu.. so kalau org berhenti beli air tebu.. attract depa suh singgah gerai ku lak...masa kul 5.30 ke 6.30 ptg adalah time yg paling boring.. x ramai org.. leh duduk main sms lagi... tapi bila da lps kul 6.30...tak menang tgn dibuatnya...gelabah gak memandangkan daku nie teror benor bab meniaga nie.. hahaha...meh layan gambaw...x byk ..just tuk cuci mata..Mari..mari .. mari...gerai baru buka.. pilih mana yg berkenan...

Ops...promosi2...beli satu dapat satu..hahahaha

Inilah hasil bisnes tadi..syukur alhamdulillah..dapat gak cover balik modal..Not bad for first day...


Oh ya..daku tengah cari ejen tuk jual UK Antivirus Formula Bio-Herbal tu... komisyen pasti menarik..meh email daku Miela.77@gmail.com... Minggu depan insyaallah daku sign agreement dgn Dr. Wan Mahani tuk jadi agen tunggal bagi memasarkan produk nie...under nama PowerPerak... then wat labeling n packaging.. insyaallah.. Antivirus nie akan mendapat sambutan memandangkan kemujarabannya dah terbukti...ye lah Dr. Wan Mahani adalah salah seorang saintis yang terlibat secara langsung semasa penyelidikan menangani Wabak JE dan SARS ... n skrg da habis kontrak..leh guna formula tu tuk edarkan produk sendiri...uols cubalah..insyaallah dengan izinnya... Kalau uols order lebih dari 5 botol kecil 5ml or 2 botol besar 100ml...daku bagi diskaun baik punyer...n tolong hebahkan eh...Bersama-samalah kita mencegah wabak ini dari melanda kita sekeluarga...

Meh buat duit raya kat sini… http://www.danaraya.com/?id=miela77








Friday, August 21, 2009

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK

SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA RAKAN BLOGGERS YANG DISAYANGI... SEMOGA RAMADHAN INI MENGERATKAN LAGI UKHWAH SESAMA KITA...

DARI MIELA77 SEKELUARGA

NAK BELI ANTIVIRUS H1N1 DISINI http://miela77.blogspot.com/2009/08/bio-herbal-anti-virus-sesuai-utk.html

PROMOSI IKAN PEKASAM RM28 TERMASUK POS (5 BUNGKUS) ..EMAIL DAKU DI Miela.77@gmail.com http://miela77.blogspot.com/2009/07/ikam-pekasam-untuk-dijualsticky-mode.html

NAK DUIT RAYA KLIK SINI.. http://www.danaraya.com/?id=miela77



Thursday, August 20, 2009

Candid Giveaway Contest

Sila klik gambar banner tuk maklumat lanjut...
Daku teruja nak join Candid Giveaway Contest nie.. kebetulan ada gambar candid masa di Teluk Batik..nampak mcm dlm poster je.. tu pada pandangan daku lah.. so daku nak pertaruhkan gambar nie ..mana tau rezeki ku...Dalam gambar nie kelihatan adikku Atih sedang mengacah2 baby qis yang takut2 nak cecah air.. Macam something yang sukar dimengertikan...
Uols nak join gak ?
SILA FOLLOW ARAHAN YANG DITETAPKAN DI BAWAH

1) Copy gambar kat atas nie & uploadkan kat dlm N3 dan sidebar blog u olls ..ok done
2) Wajib jadi followers kat sidebar di blog
zieha n list kan blog zieha pada bloglist u olls...... done
3)Uploadkan satu(1) gambar yang boleh dikategorikan candid habis atau yang paling happening,lucu,sedih,gembira, terkejutss yang pernah u olls amik..
contoh macam gambar kat N3 atas nieh..tak kiralah gambar apa pun..
janji bukan 18 xx..hehehe ... orait...moga2 gambar nie mendapat tempat dihati juri..huhuhu
4) Bila dah dapat gambar candid tu,tinggalkan N3 di link ini sahaja
janji nampak candid..gambar yang buat2 candid ..tak nak k:)) ...set..
5) Pemilihan gambar berdasarkan gambar yang betul2 menarik dan mesti di amik gambar candid
6) Hadiahnya..adalah SURPRISED....kalau bagi tahu..tak besh la kan...hehehehe
kalau nak tahu hadiahnya..jom la join giveaway contest nie
7) Contest bermula pada 16 Ogos 2009-31 Ogos 2009..
Kalau rasa nak dilanjutkan ..akan diberitahu kemudian
8) Keputusan pemenang bloggers bertuah akan diberitahu 1 minggu selepas tarikh tamat
contest tersebut...
SO MOH LE KITE..
Nak info ttg penemuan antivirus cegah H1N1..meh baca di http://miela77.blogspot.com marilah kita sama2 mencegah dari dijangkiti H1N1...

UK Antivirus Formula Bio-Herbal...stok habis...akan restok

Penyakit yang makin menular dengan cepat. Sila ambil langkah pencegahan yang perlu untuk mengelakkan diri, keluarga, rakan2..dari dijangkiti. So far, stok UK Antivirus Formula Bio-Formula ni sudah habis dijual..Daku akan wat restok balik dalam 200 botol pada hujung minggu nie..Oleh itu kepada sesiapa yang berminat bolehlah order melalui Miela.77@gmail.com. Hari nie je daku dah dapat order 10 botol kecil dan 2 botol besar tuk diedarkan ke seluruh Malaysia. Insyaallah, sabtu nie daku akan pos. Kebetulan daku g Maybank tadi terjual 2 botol kecil lagi.. malangnya itu je stok yang ada. Dah call Dr. Mahani dan maybe sabtu atau ahad nie daku g amik stok baru. Uols jangan risau. Antivirus nie dah menjalani Lab Test.. boleh refer Lab Testing No: QD2363-1. Sekarang dah masuk Hospital Tanjung Rambutan... kerana hospital adalah pusat segala penyakit. Moga2 dengan Antivirus nie dapat membantu menangani penularan wabak penyakit ini dari terus mengancam nyawa kita. Insyaallah...

Wednesday, August 19, 2009

Mood tak sihat...Nasib baik ada UK Antivirus Bio-Herbal


Ari nie daku x sht...sakit kepala tahap gaban..huhuhu...adeh..deh... x keje..x larat g klinik...yg kesian tu..anak2 ku ponteng skolah ... daku x sedar..bangun tido..kepala ngilu je..nak bangun x leh..then, daku suh cik abgku kejut anak2...daku pun x sedar bila daku tertido blk..mungkin pengaruh ubat...tetiba jaga2 dah cerah...ciss...ada ke patut...cik abgku sambung tido kat sofa bed...anak2 tido enak je kat bilik...jam da kul 7.20pg...aje x patut.. x leh harap.. bengang pala ku jadi lebih bengang.. rugi pelajaran anak2 ku ari nie...tapi daku payah gak nak salahkan cik abgku...gara2 balik lewat keje smlm..tido pun lewat.. so cik abgku x terjaga gak la..uhuhuh.. Daku pun try titik UK Antivirus Bio-Herbal tu.. kebetulan batuk2 skit.. then daku tido dari pagi santak ke petang.. on off la.. bila baby qis nangis nak susu bangun wat..main ngan dia..then tido balik.. x g klinik pun...ubat da ada.. lagipun x larat drive.. EL je la... tapi mujarab gak UK Antivirus tu..daku sakit tekak dah kurang skit...
Dah malam baru leh buka laptop.. tenet... tu pun kejap je.. nak check email... oh ada org tanya pasal Antivirus tu.. daku wat penerangan skit..then daku wat entri nie... pas ni nak siap2 baju2 sekolah anak2 n baju keje daku... Rasa2 nya daku letih kut... bincang ngan Dr Mahani dari balik keje tu sampai kul 10.30mlm... bincang cam ne nak pasarkan dan hebahkan pada orang ramai tentang Antivirus nie.. dan cam ne nak beri kesedaran bagaimana nak hindarkan diri dari virus H1N1... tu yang sakit2 kepala nie... Daku tengah tunggu hint dari Dr. Mahani tuk dapatkan testimoni yang lepas.. Pada sapa2 yang minat nak beli leh email Daku di Miela.77@gmail.com then daku akan berikan nombor akaun maybank. Daku cadangkan uols beli 5 botol kecik...just RM90 termasuk pos.. tapi kalau nak sebotol pun leh gak..no problem ... yang penting uols beli... memang mujarab tuk daku n Baby Qis... terutama pada yang ada baby... virus nie menular dengan cepat.. dan kita bertanggungjawab tuk mencegahnya. Terpulang kat uols...daku ada 200 botol...so far daku da jual 10 botol tuk kengkawan opis.
Tak larat nak taip lagi...meh kita layan gambaw lak...
Amboi...suka Baby Qis dicakpung dek Amira...

Opss....ni popia hangit...daku duk melengung tengok2 dah hangit...x pe makan je lah anak2 weh...huhuhu
Anak2 ku... permata hatiku...

Tuesday, August 18, 2009

BABY in PINK Contest !!

Hari nie adalah hari bercontest...hehehehe...daku nak pertaruhkan Baby Qis lagi tuk Baby in PINK Contest yang dianjurkan oleh Sha a.k.a ibu Puteri lak...

Apa Syarat2nya:

1. Contest ini terbuka kpd semua BLOGGER.. Tempoh Contest adalah dari hari ini sehingga jam 5.00 ptg pada 22 August 2009.. sempat lagi nieh.
2. Contestant diwajibkan menjadi FOLLOWER blog Sha a.k.a ibu Puteri serta ADD link blog ini dalam bloglist anda.. wokeh
3. Contestant diwajibkan untuk letakkan banner di side bar blog masing2.. Banner tersebut mestilah di link dengan link ini :
http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/2009/07/baby-in-pink-contest-sticky-mode.html done
4. Sila upload sekeping sahaja gambar anak anda & buat special entry tentang contest ini. Pada gambar tersebut, nyatakan nama baby & tarikh lahir baby..


Nurul Qistina Batrisya binti Yusri (02.02.2009)

5. Jantina baby tak kira boy or girl, yg penting gambar tersebut mestilah gambar anak anda berpakaian baju or seluar berwarna PINK. Anak anda mestilah yang dilahirkan dalam tahun 2007-2009 sahaja.. orait..
6. Dan jangan lupe utk jwb soalan ini :
a) Kenapa anak anda patut menang dlm contest ini??

Kerana Baby Qis sememangnya layak tuk memenanginya kerana dia mmg banyak baju pink sebab mamanya dan Kakak Amira pun peminat pink . Baby Qis pun belum pernah memenangi walau satu pun Baby Contest...so bagi chance la..

b) Apa yg anda tahu ttg blog Sha ni & kenapa anda suka baca blog ini?? Just nak tahu ape yg anda tau..Extra marks k..


Daku mengenali Shasha_Shaikha dari My-Giveaway Blog. Tertarik dengan contest yang dianjurkan. Maka daku turut serta. Berharap akan mengenali dengan lebih rapat lagi. Nama blog OuR PReCiOUS PRiNCeSS FAiRYTaLE just nice...yang bestnya template sama ngan daku..hehehee..dan entri lebih kepada kisah2 puteri dan kehidupan seharian. Rajin gak join bermacam contest...moga berjaya..

7. Pastikan di entry anda terdapat link2 ini ( kalau xde, ur entry will be DISQUALIFIED).
Link blog ini http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/
Link contest ini
http://shashashaikhazaihid.blogspot.com/2009/07/baby-in-pink-contest-sticky-mode.html dah ada...
8. Setelah entry anda mematuhi semua syarat2 yg telah ditetapkan, sila tinggalkan URL-Link-Contest anda di ruangan Comment entry ini sebagai tanda anda dengan SAH nye telah menyertai contest ini juga memudahkan juri membuat semakan..
9. Pemenang akan ditentukan oleh juri Profesional yg dilantik sendiri..huhu...

Semoga Baby Qis terpilih sebagai pemenang...

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"

Last minute entry...x kira nak join gak...Apa hadiahnya weh..???

1st Prize: 1 printed tshirt(ur bb pic on it) +1 magnetic + 1 keychain + 1Mag baby poster
2nd Prize: 1 Magnetic+ 1 Mag baby Poster+1 keychain
3rd Prize:1 keychain & Mag baby PosterMystery gift for number: 9 & 19

Apa lak syarat2 nyer...;.

1. jd follower Mommy_Zara ... daku da follow eh...qualified eh,,.
2. sila add banner di atas pada sidebar.. key...da tepek da...
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..Meh tengok gambaw apa yg daku pilih...




tadaaaaaaaaaa..





Nama : Nurul Qistina Batrisya binti Yusri



Umur : 6 bulan 3 minggu 5 hari



Tarikh gambar diambil..10.7.2009..

Daku teruja nak amik gambaw Baby Qis kat umah masa nie..sebab sibuk wat macam2 aksi..asal nampak je camera, confirm nak berposing... ala2 model gitu..heheheha

Dan inilah gambaw Baby Qis bersama Ayah di Genting Highland pada 25.07.09

Waktu nie, kami naik cawan yang pusing2 tu..daku duduk berhadapan dengan depa..si Baby Qis teruja nak makan stering tuh...cik abgku lak biar je..katanya bukan leh kenyang pun...hahahah

4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri..orait..da letak kat bawah gambaw..

5 sila nyatakan bila gambar diambil...ada tulis kat atas tuh...


6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...dah pasti..n hopefully my last minute entry are qualified eh...


*A.L.E.R.T*semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....newborn ------------------------> 3 thnfor those yg single, uolls juga bleh sertai contest ni & syarat menghantar gambar seperti diatas haruslah dipenuhi..contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09

Special Merdeka GiveAway - Laptop Bag


Wah...Helen Keller Lady Laptop Tote from AliceWonders.com worth RM119! daku memang berkenan ngan Laptop Tote Bag nie...tapi ari tu daku kalah..so daku nak try kat sini mana la tau rezeki daku...my laptop dapat beg baru..huhuhu
Macam mana nak join? mesti ada syaratnya kan?


1.Tell me what you think of this blog content by leaving a comment here. Komen mesti pasal blog entry sahaja (bukan pasal teknikal macam layout ke… kaler ke, header ke…he..he)…. clue: apa yang me tulis ni best sebab apa, kalau tak best pulak pasal apa, bahasa yang dipakai boleh faham ke, apa lagi you all nak me tulis etc… komen & cadangan so that I can improve my writing in future.
2. Write an entry in your blog about this contest (with link back here).

Terms and Conditions

1. Contest starts from today, 17th to 31st August 2009.
2. Contest opens to Malaysian only (tak kira la duduk kat Malaysia ke, Jepun ke, Kutub Utara ke, Afrika ke… janji rakyat Malaysia)
3. Winner(s) will be selected by a Lucky Draw.
4. Confirmed prize is the Laptop Bag but I would consider adding more prizes later on (balik godek harta karun dalam study room…he..he)

Simple sesangat...n lucky winner will be selected...please pick me...i want that bag...

Tolong sebarkan ... Penting...

Ya Allah.....

Salam semua...bacer nie..(daku dapat dari mama uzma)

Semalam siaran RTM di Negeri Pahang tergempar ramai orangterdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3minit, mungkin ini tanda2nya........

kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusiam'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurutpara ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik kemuka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarknkpd umat ISLAM yg lain...

Amanah!! Wallahualam...

KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA

Jgn skip utk bace nieh, Sebarkan kalu sayang pada islam..

BAHAYANYA KARTUN POKEMON

POKEMON dan BINATANG2 yang ade dalamnya???

POKEMON bermaksud saya yahudi,

PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi,

CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemah(..nauzubillah)...

jadi....tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua......ProtectOur Population Of Islam.... sumer org yg ade yahoo messenger (ym), tolong jangan add org yg id die macam ni: anamuslim_...cute_ 97@yahoo. com die cubanak murtadkan org Islam.


Jom buat duit raya : http://www.danaraya.com/?id=miela77
Antivirus tuk cegah H1N1 : http://miela77.blogspot.com/2009/08/bio-herbal-anti-virus-sesuai-utk.html




Monday, August 17, 2009

H1N1 dan Penawarnya...

Daku copy info nie dari ira_kecik..Thanks ira. Just nak share info about this kiling virus ..


Viral novel influenza type A H1N1. Ianya berasal dari virus avian flu (selsema burung H5N1) yang telah menjangkiti babi @ khinzir dan telah bergabung dengan swine flu (yang sepatutnya hanya menjangkit ternakan babi sahaja) dan telah evaluasi (mutasi) untuk penyesuaian diri di dalam 'host' yang lebih tinggi di dalam rantaian makanan @ manusia dan semasa di dalam badan manusia, sekali lagi ia berevolusi supaya ia menjadi 'air born' dan menjangkit dari manusia kepada manusia.


Jangka Hayat Virus


Oleh kerana ia adalah viurs yang air born, ia hanya boleh bertahan di udara selama 2 hingga 8 jam sahaja. Jika selepas tempoh tersebut ia tidak mendapat perumah @ host (badan manusia) ia akan mati. Maka bilik yang dibiarkan selama 24 jam dengan air ventilation yang baik akan 'bersih' dr virus tersebut.


Apa Yang Anda Perlu Tahu


1) Asal virus ini
Sebenarnya telah terdapat outbrake ini di US sebelum terjadi outbrake di Mexico tetapi tidak dilaporkan kepada WHO. Kemungkinan outbrake ini telah dikesan dan US mahu 'baling batu sembunyi tangan' lalu tercetusla outbrake di Mexico.


2) Virologi Virus H1N1
Incubation period yang singkat pada purata 2 hari dengan julat 1 - 4 hari. Ini bermakna ia cepat menyerang badan manusia setelah ia menjangkiti pesakit. Pesakit akan menunjukkan simptom selepas 1 hari dijangkiti paling cepat dan selewat-lewatnya hari ke 4. H1N1 sebenarnya adalah selsema biasa namun kepada pesakit yang berisiko, ia dapat membunuh. Jika pesakit adalah seorang yang normal, ia hanya akan memberi kesan seperti demam selsema biasa dan batuk.


3) Cara Serangan
Virus ini boleh disebarkan melalui batuk, bersin dan percakapan. Virus ini akan menyerang sistem pernafasan (seperti selsema burung dan SARS). Pada peringkat awal, ia hanya pada 'trakea'. Jika tidak mendapat rawatan awal, ia akan menyerang paru-paru dan boleh menyebabkan kematian akibat 'lung collapse' dan ia amat merbahaya kepada golongan yang berisiko tinggi.


4) Siapa Yang Berisiko
1. Orang yang ada masalah 'obesiti' @ gemuk
2. Perempuan mengandung
3. Orang yang ada asthma
4. Orang-orang yang bermasalah dengan sistem imunisasi (menjalani 'operation yg besar', kanak-kanak yang belum cukup suntikan imunisasi, golongan-golongan yang rendah tahap imuniti contohnya HIV)
* Kematian yang telah dilaporkan terdiri daripada golongan - golongan di atas .

Simptom - Simptom

Day 1 - Rasa kurang sihat, tak bermaya
Day 2 - Selsema, batuk dan demam yang kekal (demam tidak turun walaupun telah makan ubat demam)
Day 3 - Rasa kurang selesa di bahagian dada dan sesak nafas
Day 4 - Sakit dada yg teruk, jumpa doktor dengan segera
Day 5 and > - Lung collapse @ kom

Langkah-langkah Kawalan

1. Golongan-golongan yang berisiko, elakkan daripada kesesakan (kawasan yang padat dengan orang ramai)
2. Menjaga kebersihan diri, basuh tangan selalu dan dengan betul, jaga kebersihan rumah dan persekitaran
3. Elakkan diri jika terdapat 'orang batuk, bersin dan kurang sihat'
4. Jika kurang sihat, elakkan diri dari beraktiviti (sosial dan kumpulan)
5. Jika kurang sihat dan ada ILI (influenza light illness @ selsema biasa) jangan hadirkan diri di kawasan orang ramai. Jika terpaksa, pakai 'mask' (sekurang-kurangnya 3 ply mask)
6. Untuk orang yang sihat, elakkan dari kawasan yang padat.
7. Jika ada tanda-tanda simptom diatas, segera ke hospital untuk pemeriksaan dan rawatan
8. Jika sihat, jangan ke hospital atau klinik untuk 'checkup' kerana di kawasan tersebut mengandungi banyak virus.
9. Tak perlu ambil anti-viral @ apa-apa ubat influenza!!!!!!!!!!. Jika sihat dan mengambilnya, akan mengakibatkan resistan kepada vaksin @ ubat-ubat untuk merawat jika terkena jangkitan. Ini adalah kerana berlakunya resistansi virus terhadap persekitaran badan yg telah mengambil ubat-ubat tersebut terlebih awal.
10. Vaksin hanya akan 'wujud' seawal-awalnya pada Oktober dan hanya untuk 'frontliner' sahaja dan untuk orang awam selewat-lewatnya pada 2010.
11. Untuk makluman, influenza test hanya dijalankan di 2 makmal sahaja di Malaysia. Ia mengambil masa 6 jam untuk run test kepada 1 batch sample. Jika klinik menyatakan mereka boleh jalankan ujian, itu tidak betul. Tak perlu ambil suntikan seasonal influenza kerana ia tidak berkaitan.
12. Tahap kesedaran dan pengetahuan yang tinggi amat perlu untuk kita sama-sama menghadapi outbrake ini. Sama-samalah kita berdoa kepada ALLAH s.w.t agar bala ini cepat berlalu.


Antidot tuk H1N1..oleh Dr. Wan Mahani..Penyelidik/Saintis

Alhamdulillah, kegusaran daku terhadap kesihatan anak2 ku berkurang sejak daku dapat Antidot berbau serai wangi ciptaan dan selidikan Dr. Wan Mahani, kenalan daku yang juga seorang saintis serta Penasihat Dunita Perak. Daku rasa bertuah kerana terpilih tuk mencuba antidot beliau dan daku bakal diberi peluang tuk memasarkan antidot ini kepada rakan2 secara online. Mungkin dalam sehari dua nie, beliau akan email perincian, gambar dan harga antidot tersebut. Menariknya, antidot ini dicipta khusus tuk menangani dan mencegah dari jangkitan virus H1N1 dan amat sesuai tuk kanak2. Just titik diatas lidah atau air sejuk dan minum. Boleh disapu di hidung dan dileher tuk keselesaan akibat gangguan selsema dan batuk. Daku dah try tuk Baby Qis dan alhamdulillah akhir2 nie tidurnya tak terganggu seperti selalu. Syukur kerana daku gatal mulut mengadu pasal kesihatan Baby Qis dan terpilih tuk mencuba antidot tersebut. Malangnya daku lupa nak snap gambarnya. Nanti daku snap n daku letakkan kat entri ye..
Semalam adalah hari terakhir PC Fair kat Stadium Indera Mulia Ipoh dan daku berkesempatan tuk g n survey apa yg menarik kat PC Fair tu...n daku dapat AVIRA Antivirus Security Premium hanya dengan harga RM58 je tuk 1 user, SD Memory Card Reader RM5, Cooler RM6 n daku try Maxis Broadband 3.6MB Pakej RM78 sebulan n free 7 days trial dengan bayaran RM100 (Refundable Within 7 Days) + USB Stick Modem. Daku x berminat ngan USB Stick Modem tu tapi daku tertarik ngan promosi trial 7 days if not satisfied money back gurantee..tapi within 30 days by check la..x kisah at least try mana la tau covarage lebih baik dari celcom broadband 384kbs yg macam hampeh nie...daku comfirm terminate that service end of this month...x berbaloi...waktu biasa pun nak loading page pun susah ni kan lagi waktu puncak...x mau, x mau, x mau..
Oh ya, sapa2 yang berminat nak tau pasal antidot tu, leh email daku, or tinggalkan komen kat sini...lepas daku dapat info, gambar n harga, daku akan uploadkan n reply kat uols...
K...daku nak start keje...da 8.26pg tapi daku still duk taip entri...kang x terbentang tuk report mesy JKPP kul 9.00pg nanti...choww....salam..

Sunday, August 16, 2009

Program Business Talk Steven Tea Garden

Sampai dr KL kul 4pg td n daku kena attend Kursus Business Talk di Tower Regency Hotel kul 12tgh ngan Atih. Phiew...badan still penat tp kena g gak tuk merubah masa depan...Nak setle anak2 japp.cik abgku keje lak ari nie...tunggu cite seterusnya..line broadband ok lak ari nnie...

Saturday, August 15, 2009

Menjawab Tag dari eryati...

Wah..daku rajin lak nak jawap tag yang daku dapat dari eryati..makacih bg daku tugas tambahan..huhuhu...meh kita skroll..tag tentang apa ye..hmm...
1. What is the most important things in Ur life?
My family...
2. What is the last thing that U bought with Ur own money?
Kasut jenis Vincent n sock tuk Baby Qis...
3. Where do U wish to get married?
Dah kawin la...so kalau nak celebrate my anniversary leh la..kat Paris..hahaha
4. How old do U think U will be permanently owned by Ur love?
Umor baru 22 daku da gatai nak kawin..hahahah
5. R U in love? ...
Yess...deeply crazy in love with my cik abgku..huhuhu
6. Where was the last restaurant U had dinner?
Malam tadi kat Steven Hots Pot...
7. Name the latest book that U bought?
Buku x de..majalah Rapi baru je...
8. What is Ur name?
Just call me Wonderwomen..hahaha...slalu org panggil iela je..
9. Do U prefer Ur Father or Mother?
????Mak tolong alonggg....
10. Name a person that U really wish to met in real life for the 1st time?
My Late Father...sbb x penah jumpa..meninggal umo 1thn lebih..x kenal
langsung...i wish my dream came true..but how its possible..
11. Christina or Britney?-
Dua2 pun x suka...hahahaha
12. Do U do Ur own laundry?
Yeap..everyday..klu x menggunungla jawabnya.
13. The most exciting place U want to go?
Paris..n Mekah..
14. Camera or MP3 or HP?
Semua diatas...
15. Point out 5 things about the person who tagged U?-
Emm..kenal pun x lama..tapi yg pasti peminat novel nombor 1 dan juga
Rosyam Nor...suka windows shopping, dengar lagu dan yang confirm daku pun
suka ialah tenet..hahahaah
16. 3 things U say too often?-
Cinta, Cantik...Mana anak mama, sayang, mama
17. Book I've read recently?-
Baby Qis demam, tak sempat baca apa per pun..huhuhu
18. 4 songs I could listened to over and over again?
Janji Manismu, Sembilu, Layar Impian, Tak Ingin Lagi, Ku Tak Akan Bersuara
19. 3 things I learned last year?
Berblogging, wat spagetti sendiri..n busines online jual pekasam.ngehngeh
20. 8 People to Tag?
aten10, CuTeMiUt78, eRinsz, Atiqah, Ziha, BabyIbu,
cik intanurulfateha, iedaLuvsham

Tak Leh Jadi Nieh...Celcom daku bom kang...

Wah...daku da bengang tahap gaban nieh...kalau siang or prime time leh time dek akal la...tapi nie kul 1.10 am...daku just nak try bersiaran masa midnight nie..kengkadang ok..tapi mostly not ok...line cam cipan je..rasa2 uols la..Celcom Broadband nie ok ke? Daku nak upgrade ke pakej RM98 tuh...tapi was2 takut rugi je...Tengoklah...nak upload gambar pun da 10 minit tak dapek lagi...isk..isk..isk.. Esok daku nak g KL sbb my dearest Tok..admitted kat HKL...depa nie pun satu..elok2 duk ngan kami gatai nak amik bw blk KL tut..tut.. x sampai seminggu da kantoi...tapi actually musim pun sama...huh..fed up...x jadi nak upload gambar...cancel...daku nak tido la...esok daku try bersiaran kat KL...tengok ok ke tidak..kalau ok daku akan upload gambar n cite...tapi anak2 x bawa g HKL ... tinggal jap umah EE kat FRIM...x rela..banyak kes H1N1 la nie...kalau ikutkan hati x mau pegi..tapi takut gak kalau tetiba sesuatu yg x diingini berlaku...daku yang menyesal...so que sera..sera la...Moga2 Tok sihat kembali dan leh ikut kami balik Perak...duk ngan kami confirm kami jaga sebaik mungkin,...hati Tok pun senang...nak g mana daku leh bawa...don't worry...

Friday, August 14, 2009

Cutest Baby Photo Contest - August 09 at Mom Bloggest Planet

Daku da beberapa kali berhajat nak join contest yang dianjurkan oleh Mom Bloggest Planet nie tapi sama ada tak berkesempatan ataupun tak ada gambaw yang bersesuaian ngan syarat contest...Tetapi, syukur alhamdulillah, kali nie daku amik peluang utk join this lovely contest kerana Tema bulan ini ialah Cutest Baby with Toy(s). Contest ni bermula dari 1 - 15 Ogos 2009. Ada lagi sehari sebelum contest nie berakhir...dan apa hadiah2 nya? Daku suggest uols check hadiahnya kat sini...pasti puas hati weh...

Dan daku pertaruhkan gambaw2 ini tuk dipertandingkan..menariknya kita leh letak seberapa banyak gambar yang ada tapi make sure jangan compile or combine gambaw atau wat collage..susah nanti juri nak wat pemarkahan...

NAMA ANAK : NURUL QISTINA BATRISYA BINTI YUSRI

TARIKH LAHIR : 02.02.2009

UMUR : 6 BULAN

Geramnyer toys nie..cam ne nak capai nieh...hmmmm

Baby Qis dapat bouncing chair ni dari Mak Tihnyer..makacih Maktih..dan yang paling dia suka soft toys yang bergantung2 kat bouncing chair tu...sedaya mungkin dia cuba mencapainya...

Tolong jangan amik meknan ku...waaaa......

Sampai tertido Baby Qis ngan meknan nyer..takut org amik..huhuhu

Koleksi mainan Baby Qis...sikit je tapi amat bererti tuknyer..sebab toys2 tu semua adalah peneman dikala Baby Qis ditinggalkan sendirian dalam dunianya..paling dia suka yang kat tanganya tu..dipegang sentiasa...masuk mulut n gigit dengan penuh perasaan...geram je rupanya..dan teether kat atas kepala nya tu, Kak Amira yang letak..cam pari2 kat dalam tv tu..katanya..Baby Qis suka gigit kalau daku letak kat peti ais bagi sejuk dulu...daku dapat tahu dengan cara itu dapat merangsang pertumbuhan giginya...

Yeay...Baby Qis dapat playgym lah...sukanyer...

ponk..ponk...nak picit la..tak sampai lak...

Playgym nie daku beli secara online tapi x ingat blog yang mana..rasanya kak haryatie..tapi Baby Qis paling suka ngan toys dgn gendang tu..bila picit berbunyi..sedaya mungkin dia cuba mencapainya..dan hasilnya Baby Qis leh duduk ngan cepat kerana sering berusaha tuk bangun n amik toys2 yang bergantung kat playgym tu.....


Ngghhhh..gatainyer gusiku..x kira nak gigit gak ...opss..mama amik gambaw..control comey....(p/s..maktih jgn pasan...mama nak snap Baby Qis je..mak teh x leh enterprem..)

Pilih la Baby Qis ye..


My opinion about the usage of TOYS in early childhood learning :-

It is often said that play is a child's work, and in fact, children learn essential skills through play. Communication, motor skills, cognition, and social interaction are a few of the developmental areas that are stimulated by play activities. We must learn how to select playthings, adapt them when necessary, create play space, encourage play, and provide appropriate structure and support. Educational toys are specially designed to teach specific learning activities that children needs at various ages. Since children generally love to play, especially with kids toys, they receive lots of right stimulation at the right time. Toys are one of the first things a child gets into contact with. Understanding how things work is the direct answer of solving problems that comes with choosing toys. Toys assist children in learning how to grab, pull, push, and synchronize the movement of the head with that of the hand. Toys are essential when playing, and playing with a wide range of learning toys helps children to develop their imagination. It taught them to understand that different objects have different properties and to learn how to combine them to create other interesting objects. Although parents can perform the stimulation job better, it would mean that the parent must personally spend countless hours during their child's formative years to give all of these stimulation and learning experiences. In turn that would mean that the parents have to sacrifice their other responsibilities and obligations. But with when the parents take the time to choose the appropriate learning toys they could serve as a buffer. During the absence of parents, smart toys could be used as substitutes so the child does not have to miss out on important stimulation that may cause them to under perform in school.


Apa yang perlu dilakukan untuk menyertai contest ini? :
Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

1. Get a photo of your baby with his/her favorite toys
2. Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest
3. Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
4. Write about the TOYS in the picture.
5. Write your opinion about the usage of TOYS in early childhood learning
6. Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
7. Leave a comment here with link to your blog post
8. Here are the links that must be included in your blog entry.
MomBloggersPlanet contest page :
http://www.mombloggersplanet.com/1312/cutest-baby-photo-contest-august-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

Itu sahaja...Senang je weh..Tapi ada syarat2nyer...meh kita review kat blog Mom Bloggest Planet...

Time kasih pada :



Sesi Menjelajah Umah My Follower

Salam semua...daku nak wat marathon menjelajah umah my follower..da 139 orang rupanya my follower...just nak say hi n berkenal2an..tp sure x leh hbs semua..tapi daku mulakan ngan yang baru masuk lu...n seterusnya...dan daku penah wat award tuk my follower...tp x semua tepek n amik award tu..so daku leh maklumkan pada uols ttg kewujudan award nie la ye... Pada yang daku belum jengah umah lagi..janganla marah..daku berblogging nie sambil2 wat keje..so kalau tengah bengang pala baru leh buka blog...kat umah pun baru je ada tenet..tu pun slow...so daku leh terjah bila daku berkesempatan je...tapi percayalah uols semua tetap dihati daku..huhuhu

Nak tahu cite baru? Klik disini kalau nak tahu lebih lanjut...

RUTINKU KEMBALI SEPERTI BIASA

Rutinku kembali seperti biasa. Bangun pagi, mandi, siapkan sarapan, uruskan anak2 g sekolah, siapkan barang2 Baby Qis...hantar anak g sekolah, n g keje...duk depan pc ... check email, blog lu..then list down thing to do today, then mulakan kerja...cukup time berenti sarapan pagi...jap g nak g la...rasa cam normal balik... setelah dua hari berhempas pulas g klinik,balik umah, layan Baby Qis meragam, kelam kabut wat keje umah, lari kat Baby Qis lagi..aduh penatnya..

Syukur gak pagi tadi baby Qis da x demam lagi. Batuk pun kurang...mungkin hikmah daku buh pati minyak serai wangi yg Dr. Mahani (Seorang Penyelidik n Saintis) yang baru daku kenali melalui Angah ... ramuan yang dibuat sendiri olehnya... nampak benor selesa Baby Qis tido malam td x macam malam2 sebelumnya...night mare tuk daku ... langsung x leh tido..cian tgk Baby Qis bernafas laju n tersekat2. Syukur Alhamdulillah..

Daku nak g sarapan jap n sambung keje...ni pun curi2 wat blog..dekat sejam baru siap taip entri yang x seberapa...menyambil la katakan..

Pada sapa2 yang belum lagi join DANARAYA.COM, meh la...x sedar je duit masuk cam air..memang berbaloi...klik sini atau DANARAYA.COM

Thursday, August 13, 2009

Takziah kepada Keluarga Ustaz Asri Rabani


Mari kita bersama-sama menyedekahkan surah Al-Fatihah utk Arwah Ustaz Asri Rabani...moga arwah ditempatkan di kalangan umatnya yang beriman...Al-Fatihah..

Disamping tu meh join http://www.danaraya.com/?id=miela77 pasti berbaloi..

Kalau menang bleh beli Kete? Wah...bagus2...

Entri nie autopublish...

Kalau menang leh beli kete? Betul ke? Bagus2...

Cam x caye je...betul ke?

Tapi kalau nak tau betul ke tak kena la cuba?

Tapi mana lambat lagi weh...11.10.09 baru tau keputusannya...UO pilihlah daku..huhuhu..

Tapi kalau uols masuk yang nie...confirm kalau x dapat beli kete besau..kete control confirm leh..

Meh kita join program DanaRaya.Com...just RM5.00 je diperlukan...dan dapat berganda2...daku mula2 x caya...tapi bila daku try...x sampai 24jam daku dapat RM20. 4 kali ganda dari modal yang daku kuarkan...skrg daku da ada 19 downline...darab je la ngan RM5 tu...confirm leh beli kete control nyer...nak lagi kena la war2kan kat blog uols... terbukti weh..meh la join under daku..sama2 kita peroleh pendapatan sampingan sambil berblogging je...

Kalau minat leh klik link nie ye....

http://www.danaraya.com/?id=miela77

Moh le kite...mana tau rezeki kite murah...insyaallah...

Berminat untuk order? Sila Nyatakan Tempahan Anda.

Nama :
Email Address:
Nombor Telefon
Alamat
Tempahan
Nyatakan pilihan pesanan anda atau selain dari yang disenaraikan :-
Nyatakan Kuantiti dan Warna Pesanan
Pilihan Penghantaran
Pilihan Pembayaran :
Blog Address (Jika Ada)
Status Pembeli

Get your own free form like this one.

Updated by SyamilaDesign! 2010